Eve Online > Dyskusje ogólne
Overviu, szkolenia, inne było: Odp: [Polityka] Chaos na południu - 25.07
SokoleOko:
--- Cytat: Dormio w Grudzień 22, 2010, 12:53:12 ---Jednak porównywanie jakości szkoleń na bazie tego jakiej kto używa taktyki w PVP (blob/solo, swoją drogą - gratuluję nowej definicji bloba - 10 osób !) uważam za po prostu naiwne i małostkowe. :P
Z tego co pamiętam to tu na tym forum jest co najmniej kilka osób które twierdziło (nie wiem czy dalej tak uważają), że PVP to nie są honorowe pojedynki 1vs1, a celem PVP jest zaliczenie zwycięstwa (adrenalina) i mniejsza o sposób (to ostatnie to raczej mój dodatek).
--- Koniec cytatu ---
Miałem dostęp do ich materiałów szkoleniowych - uczą tego, jak sami latają (latali - Hydra Fleet).
A odbijając piłeczkę - jakoś instynktownie czuje się ten moment, kiedy ktoś przekracza granice "faggotry". Agony w Providence zajmowało się kampieniem. Mało co roamowali, ale kampić kochali. Oczywiście na każdej kampie musieli mieć x różnych BB/Falconów. Ja się mogę bić solo z grupą, ale nie wtedy kiedy mam permajamma.
Blob nie zależy wprost od liczby osób. Blob to wrzucenie takiego nadmiaru ludzi, żeby nie liczyły się ani statki jakimi lecą, ani taktyka. I tak latało Agony w Providence. Przylatywała ich chmara w jakimś T1 crapie i rzucała się na Ciebie jak chłopi z widłami na diabła. Mało kto uważał bicie się z Agony za "fun".
Ostatni kontakt z nimi miałem już w PBN, gdy jeszcze mieszkali w Provi - my byliśmy małym gangiem Drake'ów (jakieś 20 osób maks), oni mieli porównywalny/ciut większy gang armor hacy. Oczywiście, walki nie podjęli.
Gregorius:
--- Cytat: Dormio w Grudzień 22, 2010, 12:53:12 ---Twierdzisz, że szkolenie Agony jest be, bo ma tekst, a UA ma być w tym lepsze, bo jest RT (pomimo, że Agony też jest RT) pomimo braku tekstu ? :-[
--- Koniec cytatu ---
nie twierdzę, że jest be - jakby było total be - to bym na nie wybrał się na takowe. Po prostu stwierdzam, że są lepsze alternatywy dla polskiego pilota ;P I to wcale nie chodzi mi o tekst. Nawet, jeśli miałbym papierowe opracowanie szkolenia z UA, to niezbyt chciałbym je udostępniać dla 'default user'a' Centrali - Agony też nie udostępnia materiałów szkoleniowych dla każdego. Z materiałami szkoleniowymi - kiedyś przypadki w akademii, że ktoś sobie "przywłaszczał" niektóre wynalazki UA i podpisywał się pod nimi jako ich twórca ;)
--- Cytat: Dormio w Grudzień 22, 2010, 12:53:12 ---To już lepiej było użyć argumentu językowego, albo argumentu w stylu - u nas szkoli najlepszy spec od overview - Mr XYZ, a nie jakiś człek z łapanki (jak w Agony). Albo skupić się na argumencie finansowym. Albo na problemie z zapisaniem się na szkolenie. Albo...
Różnic jest naprawdę więcej i pomimo, że nie byłem na szkoleniach UA, to potrafiłbym wskazać więcej niż te 2 punkty (IMHO dyskusyjne), które wskazałeś, a w których szkolenia UA (IMHO) są lepsze. Stać Ciebie na więcej, na tyle akurat Ciebie znam 8) :D
--- Koniec cytatu ---
Jak widzisz ja ograniczyłem się tylko do argumentu finansowego właśnie i do czasu poświęcanego każdemu z "uczniów". Zauważ, że Agony ma pewien... przerób - niekiedy szkolenia prowadzone były na full speed jak było dużo osób, więc stwierdzam, że "są opcje", gdzie instruktor zawsze znajdzie czas dla kadeta - a to po szkoleniu a to nawet umówi się z nim na 'doszkolenie' etc. Imo to bardziej edukacyjne :P W Agony było tak - jedzie temat, jak nie nadążysz - trudno - nikt do tego nie wróci.
I tych 2 argumentów będę się trzymać. Może faktycznie, mógłbym użyć i pierdyliarda innych - ale fajnie by wtedy było, jakby był przedstawiciel drugiej strony (Edmund ?) i moglibyśmy powymieniać się argumentami, stworzyć jakąś rzeczową dyskusję i nawet w pewien sposób zrewidować styl i charakter szkoleń w "alternatywnych szkołach" ;) Wiesz... coś bardziej konstruktywnego niż paplanie w postach ^_^
Edytka :
Poprawiłem pierwszą wypowiedź, bo zupełnie nic nie zrozumiałem z tego, co napisałem :D
sc0rp:
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 22, 2010, 13:06:21 ---Ja się mogę bić solo z grupą, ale nie wtedy kiedy mam permajamma.
--- Koniec cytatu ---
hmmm to moze uzywaj shipow ktore maja duza sile sensorow i zamontuj na nie eccm? :>
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 22, 2010, 13:06:21 ---
Ostatni kontakt z nimi miałem już w PBN, gdy jeszcze mieszkali w Provi - my byliśmy małym gangiem Drake'ów (jakieś 20 osób maks), oni mieli porównywalny/ciut większy gang armor hacy. Oczywiście, walki nie podjęli.
--- Koniec cytatu ---
Gang PBN do 20 osob to "maly gank", a gank Agony 10 osobowy to blob? ;)
SokoleOko:
--- Cytat: Dark Flonoe w Grudzień 22, 2010, 13:20:49 ---hmmm to moze uzywaj shipow ktore maja duza sile sensorow i zamontuj na nie eccm? :>
--- Koniec cytatu ---
Jeśli lecisz solo, nie masz żadnej możliwości zabezpieczenia się przed jammem. I sensor strenght 100 nie da Ci realnej ochrony przez pojedynczym jammerem. Testowane.
--- Cytat: Dark Flonoe w Grudzień 22, 2010, 13:20:49 ---Gang PBN do 20 osob to "maly gank", a gank Agony 10 osobowy to blob? ;)
--- Koniec cytatu ---
Czytamy ze zrozumieniem: w pierwszym przypadku mówimy o 20 vs. 20, w drugim o 10 (w tym jammerzy) vs. 1.
Jeśli nie widzisz różnicy....
sc0rp:
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 22, 2010, 13:30:56 ---Jeśli lecisz solo, nie masz żadnej możliwości zabezpieczenia się przed jammem. I sensor strenght 100 nie da Ci realnej ochrony przez pojedynczym jammerem. Testowane.
--- Koniec cytatu ---
A mozesz zabezpieczyc sie przed innym EWAR?
- matarskie TP i Web (pominmy wynalazki typu dramiel/cymbal)
- ammarskie TD/Neuty (pomijajac pasywne missile boaty)
- galentyjski zasieg punkta i dampenery
--- Cytuj ---Czytamy ze zrozumieniem: w pierwszym przypadku mówimy o 20 vs. 20, w drugim o 10 (w tym jammerzy) vs. 1.
Jeśli nie widzisz różnicy....
--- Koniec cytatu ---
To nie wina gangu 10cio osobowego ze wpadles na nich solo bez zamontowanego cyno i kumpli na titan bridge ;)
PS nie traktuj tych postow 100% serio :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej