Eve Online > Dyskusje ogólne
Overviu, szkolenia, inne było: Odp: [Polityka] Chaos na południu - 25.07
sc0rp:
--- Cytat: Striker w Grudzień 22, 2010, 11:08:23 ---pro pvper ma broadcasty zbindowane pod klawisze.
--- Koniec cytatu ---
fakt, ja carebear mam to pod F12
--- Cytuj ---Nie wiem skad ten sarkazm,
--- Koniec cytatu ---
Tylko stad ze podales pol informacji ;) napisales ze IT wraca do siebie, ale nie napisales ze to dlatego ze DC (czy jak kto woli goons+friends) robi rzez niewiniatek w fountain.
Btw tak mi przyszlo do glowy jakby SW+friends dogadalo sie z Goon+friends aby zsyncowac timery RF (jesli jeszcze tego nie zrobiliscie) wtedy albo moll bedzie walczyl pol-na-pol albo odda jeden front - bez wzgledu ktory to front to i tak robi sie sytuacja win-win. Wiem ze obronca przynajmniej w przypadku posow moze "sterowac" timerem - ale zawsze warto probowac.
Dormio:
--- Cytat: Dark Flonoe w Grudzień 22, 2010, 10:59:50 ---No ta sekwencja:
1. otwarcie Firefox
2. wpisanie adresu forum korpowe/ally i znalezienie threada o overview
3. download ustawien
4. import ustawien
--- Koniec cytatu ---
Słuchajcie panowie PRO... może byście wrzucili plik do importowania, albo przynajmniej screeny zapodali nowicjuszom na Centrali ?
Taki post można by przykleić i w odpowiedzi newbie dostawałby "zestandaryzowany" over. 8)
PS
Moderatora jak uzna, że niepotrzebny offtop proszę o przesunięcie :-*
PS II
Ja używam swoich ustawień wyniesionych ze szkolenia Agony i przyznaję po konsultacji z kilkoma znajomymi, że mają mało wspólnego ze "standardem", a nawet powiem więcej - nie wiem co jest obecnie standardem. :P
Doom:
I własnie dlatego wyjatkowo zgodzę się z Darkiem ze overviu ustawia sie na podstawie wytycznych aliancu / corpa nie jakichś popularnych standardów.
Dormio:
IMHO newbie powinien wiedzieć jak nastawiać over pod PVP, a nie uczyć się od alliansu... co może skutkować różnymi udziwnieniami (wspomnę Ci jedynie naszą dyskusję, czy postulaty Eda, by zamiast czerwonego dawać zielony dla celów).
Poza tym jak będzie w ally to zazwyczaj będzie prowadzony za rączkę.
Mi tu chodzi raczej o poradnik z przykładami (screeny, pliki) pozwalającymi się rozeznać newbie co i gdzie warto kliknąć, co jest bezużyteczne, etc. Zauważ, że opcji w over jest obecnie tyle, że niektórzy "weterani" mają problem z odnalezieniem się w świecie bracketów :P
Gregorius:
@Dormio - zapraszam do UA, tam ci powiemy jak to robić i co jest bezużyteczne ^_^ >:D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej