Eve Online > Dyskusje ogólne

Overviu, szkolenia, inne było: Odp: [Polityka] Chaos na południu - 25.07

<< < (3/19) > >>

SokoleOko:
Zanim ktoś się rzuci na ich szkolenie w efekcie lektury tych postów.

Jako n00b próbowałem się zapisać. Burdel był taki, że się nie udało (informacja, że otwieramy zapisy o godzinie x, po czym otwierają 6 godzin później, a 6h i 5 min później lista jest pełna), mimo dwukrotnych prób. Różne leaki na forach jasno pokazują, że wewnętrzny burdel jest cechą charakterystyczną tego korpa - padłem jak przeczytałem, że ich FC zamiast prowadzić gangi muszą pisać wypracowania dla swojego ceo.

Dużo później zobaczyłem jak Agony lata w Providence. Drugiej takiej bandy tanich bloberów ze świecą szukać. Przylecisz sam - zwalą Ci się na łeb w 10, z czego 3 będzie w caldarskich jammerach. Przylecisz z gangiem - nie podejmą walki dopóki nie zbiorą 3 razy większego bloba.

TL;DR - kury szczać prowadzać, a nie PvP uczyć.

Dormio:

--- Cytat: Gregorius w Grudzień 22, 2010, 12:00:39 ---Bo w Agony :
1) trza płacić za szkolenia
2) nie zawsze masz możliwość trucia dupki szkoleniowcowi bo coś ci się przypomniało, albo masz 100 pytań na minutę

--- Koniec cytatu ---
Jak chcesz to prześledź wątki nowicjuszy - zapewniam Ciebie, że nie powinieneś znaleźć tam żadnej wzmianki o szkoleniach Agony, a natomiast bardzo wiele na temat zapisania się do UA, więc odpuść sobie reklamę.
Poza tym zapominasz, że szkolenia Agony są mocno dedykowane i kosztują nie dlatego, że powinny kosztować, tylko żeby ograniczyć popyt, bo i tak podaż nie nadąża.

--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 22, 2010, 12:02:34 ---Zanim ktoś się rzuci na ich szkolenie w efekcie lektury tych postów.

Jako n00b próbowałem się zapisać. Burdel był taki, że się nie udało (informacja, że otwieramy zapisy o godzinie x, po czym otwierają 6 godzin później, a 6h i 5 min później lista jest pełna), mimo dwukrotnych prób. Różne leaki na forach jasno pokazują, że wewnętrzny burdel jest cechą charakterystyczną tego korpa - padłem jak przeczytałem, że ich FC zamiast prowadzić gangi muszą pisać wypracowania dla swojego ceo.

Dużo później zobaczyłem jak Agony lata w Providence. Drugiej takiej bandy tanich bloberów ze świecą szukać. Przylecisz sam - zwalą Ci się na łeb w 10, z czego 3 będzie w caldarskich jammerach. Przylecisz z gangiem - nie podejmą walki dopóki nie zbiorą 3 razy większego bloba.

TL;DR - kury szczać prowadzać, a nie PvP uczyć.

--- Koniec cytatu ---
Tiaa... masz 100% racji, a tylko w Agony takie rzeczy.  :P

Gregorius:
Czegoś Dormio nie kumam.
Skoro mówisz, że agony ma fajny tekst i w ogóle, to zrób topic w noobgarden i zamieść go (albo zrób z niego jakiś skrót). Problem będzie z głowy.

Niebardzo wiem, co próbujesz tutaj wyjaśnić ;)

I nie wiem, dlaczego miałbym nie wspominać o UA, tym bardziej - że te posty zostaną w innym wątku - myślę, że takie micro-porównanie oszczędzi nowym pilotom kłopotów i ISKów.

SokoleOko:

--- Cytat: Dormio w Grudzień 22, 2010, 12:03:53 ---Tiaa... masz 100% racji, a tylko w Agony takie rzeczy.  :P

--- Koniec cytatu ---

Oczywiście, takie zachowanie pasuje do 3/4 kerbirskich korpików płacących za teren, ale to Agony ma się za uber-pr0-PvPerów.

Dormio:

--- Cytat: Gregorius w Grudzień 22, 2010, 12:29:20 ---Czegoś Dormio nie kumam.

--- Koniec cytatu ---
No widzisz, bo ja się nie znam i jestem kerbirem, może to wyjaśnia ?

--- Cytat: Gregorius w Grudzień 22, 2010, 12:29:20 ---Skoro mówisz, że agony ma fajny tekst i w ogóle, to zrób topic w noobgarden i zamieść go (albo zrób z niego jakiś skrót). Problem będzie z głowy.

--- Koniec cytatu ---
Niestety jako kerbir najprawdopodobniej usunąłbym tę najbardziej wartościową część i tragedia gotowa  :P >:D
Skoro macie gotowe szkolenie to nagrajcie .mp3 i dajcie link newbie  :P :P :P :P

--- Cytat: Gregorius w Grudzień 22, 2010, 12:29:20 ---Niebardzo wiem, co próbujesz tutaj wyjaśnić ;)

--- Koniec cytatu ---
+1 (posty sobie nabijam ?)

--- Cytat: Gregorius w Grudzień 22, 2010, 12:29:20 ---I nie wiem, dlaczego miałbym nie wspominać o UA, tym bardziej - że te posty zostaną w innym wątku - myślę, że takie micro-porównanie oszczędzi nowym pilotom kłopotów i ISKów.

--- Koniec cytatu ---
Nie zauważyłem porównywania szkoleń (zakres), a jedynie reklamę.

Twierdzisz, że szkolenie Agony jest be, bo ma tekst, a UA ma być w tym lepsze, bo jest RT (pomimo, że Agony też jest RT) pomimo braku tekstu ?  :-[
To już lepiej było użyć argumentu językowego, albo argumentu w stylu - u nas szkoli najlepszy spec od overview - Mr XYZ, a nie jakiś człek z łapanki (jak w Agony). Albo skupić się na argumencie finansowym. Albo na problemie z zapisaniem się na szkolenie. Albo...
Różnic jest naprawdę więcej i pomimo, że nie byłem na szkoleniach UA, to potrafiłbym wskazać więcej niż te 2 punkty (IMHO dyskusyjne), które wskazałeś, a w których szkolenia UA (IMHO) są lepsze. Stać Ciebie na więcej, na tyle akurat Ciebie znam 8) :D

--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 22, 2010, 12:35:59 ---Oczywiście, takie zachowanie pasuje do 3/4 kerbirskich korpików płacących za teren, ale to Agony ma się za uber-pr0-PvPerów.

--- Koniec cytatu ---
Takie zachowanie pasuje do KAŻDEGO bez wyjątku korpa, bo po prostu nie ma idealnych korpów (trawa jest zawsze bardziej zielona tam gdzie nas nie ma). Pamiętam jak na naszym szczelaniu w paintball (może jakaś partyjka wiosną ?) narzekałeś na niedociągnięcia U'K...

Ja tam nie widziałem nigdzie haseł pod tytułem Agony = uber-pr0-PVP ale i tak fajnie jest wiedzieć, że co najmniej 1 osoba jest od nich lepsza.  :P

Wszelkiej maści MALKONTENTOM (w stylu SokoleOko): NIE UWAŻAM, ŻE SZKOLENIE AGONY (JAKIEKOLWIEK) JEST THE BEST I MUSTHAVETO, i/ale uważam, że sposób zapisów woła o pomstę do nieba !
Jednak porównywanie jakości szkoleń na bazie tego jakiej kto używa taktyki w PVP (blob/solo, swoją drogą - gratuluję nowej definicji bloba - 10 osób !) uważam za po prostu naiwne i małostkowe.  :P
Z tego co pamiętam to tu na tym forum jest co najmniej kilka osób które twierdziło (nie wiem czy dalej tak uważają), że PVP to nie są honorowe pojedynki 1vs1, a celem PVP jest zaliczenie zwycięstwa (adrenalina) i mniejsza o sposób (to ostatnie to raczej mój dodatek).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej