Eve Online > Dyskusje ogólne
Taktyki w low-sec
MMoroz:
--- Cytat: Scaryman w Maj 13, 2009, 15:38:46 ---
Patrze na Twoje lossy uber pvpera Khana, i tak myśle - albo rifterki albo BSY bijące rekordy w jak najgłupszych fitów. Połowa BSow jakimi latasz nadaje sie do działu najśmiesznijesze wtopy EVE. I ty lolujesz to ze ktoś ma inne spojrzenie na walki w lowsecu ? (3 lasery to chyba zasługuje nawet na jakiś rekord: http://www.battleclinic.com/eve_online/pk/view.php?type=player&name=Khan+Soriano&id=5873637&page=3&filter=losses#mail - najpiew myślałem ze to przypadkowo przy przelocie bez zwiadu..., zawsze powtarzam ze są ludzie potrafiący grać mając 2 mln SP. Tobie raczej ilośc SP nie pomoże.... )
--- Koniec cytatu ---
flame wyciety.
Sry nie mam teraz czasu( jest cieplo trzeba w pile pograc - polecam ), jak wroce wieczorem to jeszcze raz sprobuje wyklarowac dlaczego takie fity( oczywiscie wedlug mnie ) nie nadaja sie do walki w low-secu i do czego mozna to tam zastosowac ( kampy i bloby )- Scarymana nie przekonam ( i nie bede nawet probowal bo on i tak wie najlepiej ) ale moze przynajmniej kilku mlodszych graczy uniknie bezsensownych wtop drogich statkow.
Straszny:
moze wyluzyjmu troszke panowie z Beyond ?
1. ja mam pomysł na taktyke, która powinno moim zdaniem przysporzyć nowym pvperom mniej strat
2. wam ona sie nie podoba, nigdy jej ni widzieliście, ale przecież nikt nigdzie nie każe wam jej stosować
3. analizuje, obserwuje mnostwo walk w EVE i cały czas ucze się i uczę innych - i fcowania i fitowania pod rózne taktyki, wszyscy którzy mnie znają wiedzą ze wymyślam wciąż nowe rzeczy dla naszych gangów i fitów. Większośc pomysłów jest skuteczna i działa w walkach z doświadczonym przeciwnikiem - strzelamy sie na codzień z naprawde kumatymi wrogami.
4. jak przestaniecie w postach być tacy złośliwi od razu zrobi sie przyjemniej (bo i ja przestane wtedy dla was ;) , chcecie - zaproponujcie gangowi młodych charów własnych pomysł na skuteczniejszą walke, jeśli nie macie pomysłu żadnej koncepcji dla nich - zluzujcie z tematu) O0 Przestańcie pisać w kołko ze Wam sie nie podoba - wszyscy to wiedzą po pierwszym poście co myślicie, wroćcie do tematu jak chłopaki je przetestują. Chętnie sam wyśle Wam na priva linka do udanej bitki ale jak sie napatoczy uczciwie zbliżona siłą flota a nie 2 zaspane statki O0
z mojej strony peace bo chciałbym pociagnac na stronie temat z UCH/SCH a nie zamieniać go w totalny spam-chłam któego nikt nie przeczyta i nie mieć miejsca na rozmowe o tym.
SokoleOko:
Jako że mam ciut doświadczenia z dowodzenia i tworzenia taktyk zarówno z żywymi ludźmi (paintball leśny), jak i na komputerze (gry FPS), powiem tyle, że nie ma taktycznych "I win button". Liczy zaskoczenie (taktyczne i strategiczne) oraz inicjatywa (impet).
Wiele rozgrywek wygrałem zaskakując przeciwnika strategicznie (rozwiązaniem, którego on się nie spodziewał), taktycznie (wybierając moment manewru/ataku) i jednocześnie nie pozwalając sobie odebrać inicjatywy.
Skreślanie jakiegoś pomysłu z góry nie ma sensu, warto próbować różnych "dziwnych" zagrań. Zupełnie rozumiem jakiegoś naskakiwania na siebie spowodu różnych spojrzeń na "problem". Posty przeczytałem z uwagą (i pewnie większa część Chimery), będziemy kombinować. o7
Loc0:
Ja tylko napomkne delikatnie ... patrzcie na daty kmof. Niemal wszystkie kmy z czasu przed wprowadzeniem combat log (tak sie nazywa ta zakladka jak klikamy na char sheet?) sa mallformed - nie postujmy starego smiecia :).
ps taktyki LR hacow w low - uwierze jak zobacze :)
MMoroz:
--- Cytat: Scaryman w Maj 13, 2009, 17:56:00 ---moze wyluzyjmu troszke panowie z Beyond ?
....whatever
--- Koniec cytatu ---
No coz hf, na twoim miejscu poczytlabym swoje wlasne posty i zastosowal sie do swoich uwag.
Pozostalym, szczegolnie z chimery, polecam przetestowanie prob uzycia dron z 70km( bez modulow, ogolnie pobrobujcie powyzej 50km bez max skilli ;) ), zastanowienia sie czy rzeczywiscie takie fity snajperskie sa takie proste dla postaci z mala iloscia skilli itp. itd. Wasz wybor, wasza kasa(nie taka mala :) ) - mozecie zaufac panu wszystko wiem ktory polatal cale pol roku w low-secu.
--- Cytat: SokoleOko w Maj 13, 2009, 19:36:30 --- Zupełnie rozumiem jakiegoś naskakiwania na siebie spowodu różnych spojrzeń na "problem". Posty przeczytałem z uwagą (i pewnie większa część Chimery), będziemy kombinować. o7
--- Koniec cytatu ---
To zalezy czy licza sie dla ciebie dobre checi mimo ze pomysl jest z konca plecow - ja uznaje ze jezeli ktos probuje doradzac noobom( swiezym osobom ) i g wie w temacie to nalezy to pokazac.
Na zakonczenie chcialbym podziekowac Wspanialym Administratorom serwisu eve-centrala za standardowa bezstronniczosc i obiektywizm O0 O0. No coz taki swiatek wzajemnej adoracji musi byc przyjemny - chodz nie dla mnie ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej