Eve Online > Dyskusje ogólne

Taktyki w low-sec

<< < (13/14) > >>

Voulture:
Procz jakiegos tekstu wymazanego w poscie MMoroz'a nie widze tutaj zadnych naduzyc. Tam gdzie Straszny pzresadzil z jezykiem ktos mu wymoderowal brzydkie slowa. To normalna dyskusja, to jest forum, nie kazdy musi sie z wami zgadzac tak jak nie kazdy zgadza sie ze Strasznym. Nie pamietam kiedy ostatnio jakas dyskusja skonczyla sier tu wspolnym porozumieniem.

@BYDY: Macie wlasna wizje, nie watpie, poparta ogromnym doswiadczeniem w low - ja was pamietam latajacych po Aridii kiedy zaczynalem gre. Wystarczylby jeden porzadny post z konstruktywna krytyka i jakimis drobnymi radami dla poczatkujacyh, ktorzy na forum pomocy w tej kwestia szukaja, by uniknac niepotrzebnych klotni. Ja bylbym wdzieczny bo lubie czytac czyjes opinie, Straszny mysle, ze tez bylby wdzieczny a na pewno ucieszyli by sie koledzy z Chimery i SHCK z waszych rad - zawsze mieli by jakis punkt odniesienia, inne spojkrzenie na sprawe i takie tam.

Whatever, moderatorzy naprawde sie staraja utrzymac poziom, ale naprawde, antykonformizm wcale nam nie pomaga  ::)

~~

My po low latalismy glownie commandami i bc - z mojego dosiadczenia spradzaly sie najlepiej statki na close, majace swoj wlasny web i scramble i tank pozwalajacy samemu stankowac sentry. Prosta kalkulacja - im wiekszy zasieg tym mniejszy dps i mniejszy tank i mniej statkow mogacych lapac. Wszystkie hurki na ac, drejki na hamach, harbingery, brutixy beda super. To nie sa bsy RR, nie zdazysz w walce zalockowac i naprawic cruza bo sentery + jeden wrogi ship i znika sie w kilkanascie sekund. Kazdy za to powinien uzywac ecm dronek - sentry maja zwyczaj lockowania twoich super drogich t2 dronek a w porownaniu do malego dps'u t1 mozliwosc zjammowania wroga wydaje sie idealna. Na tym etapie nie ma co latac bsami, szkoda kasy a nie wykorzystacie ich mozliwosci. Ale ja sie nie znam jakos specjalnie i fajnie by bylo jakby ktos sie odniosl... kontruktywnie.

Pozdrawiam

Doom:
Może mało konstruktywnie, ale to co napisałeś pokrywa się z moimi - jak na razie małym - doświadczeniami w tej kwestii...

MMoroz:
Sry ale nierozumiem co bylo niekonstruktywnego w moich postach.

1.Post wskazuj scaremu ze chlopaki walcza w low-secu i ze tam pewnych rzeczy nie ma

2.Caly czas spokojnie( troche sarkazmu pewnie bylo ) wypunktowuje co, jak i dlaczego tak sie nie da walczyc w low-secu( da sie blobowac i kampic )

W efekcie nie dostaje zadnych kontrargumentow( do tej pory w kilkunastu postach Scarego nie ma ), tylko kupe inwektyw jak to sie nie znam, nie kumam, wiem tylko o blobowaniu itp. itd. ( plus wycaganie ilosci km i fitow dla khana  ;) )

Pozniej przychodzi jego super fit z uzywaniem dron z 70km:
a)na tym ficie sie nie da
b)sama kwestie wysylania med dron na 70km pozostawiam bez komentarza
, wyzylowane skille zeby tym latac + spore koszty a ma to byc fit dla nowych osob( chyba kazdy wie ze sniping wymaga sporych skilli - no zazwyczaj ). Czyli mamy ten super fit dla mlodych postaci, zero kontrargumentow do moich uwag i dalsze inwektywy.

Jak tak patrze na moje posty to nawet go specjalnie nie pojechalem, a powininem.
Jak ktos wystepuje w roli mentora to powinien miec do tego podstawy.

Straszny:
wiesz moroz - weź coś na uspokojenie, załóż okulary i przeczytaj wszystko raz jeszcze

--- Cytat: MMoroz w Maj 14, 2009, 00:05:39 ---b)sama kwestie wysylania med dron na 70km pozostawiam bez komentarza
, wyzylowane skille zeby tym latac + spore koszty a ma to byc fit dla nowych osob( chyba kazdy wie ze sniping wymaga sporych skilli - no zazwyczaj ). Czyli mamy ten super fit dla mlodych postaci, zero kontrargumentow do moich uwag i dalsze inwektywy.

--- Koniec cytatu ---
Ale fajne - piszesz ze zostawiasz bez komentarza i linijkę niżej dajesz komentasz. Ale najważniejsze kto ci kaze uzywac dron na 70 km ? Kto ci kazał stać na 70 km w tym temacie? Drugi raz piszesz słowa które sam wymyśliłeś. Taki gang powinien stać na 40, no max 50 km, ale to naprawde max. Tylko tyle zeby by za zasięgiem broni krótkiego zasięgu typu ac-large, torpedy, ham itd . Wymyślasz sobie swoj świat i sie do niego odnosisz.

nie było poki co zadnych kontr-argumentow o ktorych mozna dyskutowac, chyba ze gadka "ha wskakuje w 8 becekow na wasze 10 i wygrywam" jest argumentem.

jak widać dla wielu staż gry wpływa tylko na zakucie sie w dosc prostych schematach bitki lowsecowej. Na razie nic innego w twoich postach nie widzę. Chętnie przeczytam jakiś Twój własny konstruktywny pomysł dla chłopaków.

Loco
Czy ja gdzieś napisałem żeby używac HACow semilong w lows? Cała koncepcja ma tutaj inne zalozenie. To nie nasze taktyki semilong hacowe z 0.0. Młodzi w hace nie wsiądą. Już wtedy lepiej żeby po becekach BSami byli.

A tak ogólnie do tematu dziwnych pomysłów
Wiecie Panowie - jak pierwszy raz, z 1,5 roku temu, jeszcze jako noob pokazałem naszym w BUFU moj pomysł na hurricana ew bez klasycznego tanka - wszyscy w śmiech ze to bez sensu fit... ale uparłem sie i wyskillowałem - wyrobiłem nim od cholery cięzkich bitek, killi i solo starć z całymi gangami - nigdy nie przegrał walki solo z zadnym becekiem, beesem czy hacem. Sporo ludzi teraz tak lata. Od tego czasu 3 razy zastanawiam sie sam nim zaśmieje sie na fit czy pomysł który pokazuje mi ktoś nowy.

CATfrcomCheshire:
Straszny, tak sobie przegladalem scrapheap z nudow (bo evka nie dziala), i przypadkiem wpadlem na ciekawy moim zdaniem komentarz, ktory pozwole sobie zacytowac, bo swietnie podsumowuje cala ta dyskusje o fitach i taktykach w lowsecu:

When you take into account that all these pages filled with "diverse and amazing" setups end up to be made up of the same setup with an extra comma or different ammo loaded, you realize that this "avant garde" of setup experts is nothing more that a bunch so insecure and bent on the acceptance of their peers that will ridicule or ignore even the best setups if it threatens to break their dominion as supreme theorycrafters.

So don´t feel bad about it. I assure you lots of people were supporting you in-game.  Back in the day, killmails were more important than forum glory and spilled saliva on the keyboard  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej