Eve Online > Dyskusje ogólne

Taktyki w low-sec

<< < (7/14) > >>

Ellaine:
Połowa ceny tego statku i 2/3 ceny po odliczeniu insurance - to rig ACR.

Straszny:

--- Cytat: Albi w Maj 13, 2009, 13:07:05 ---Połowa ceny tego statku i 2/3 ceny po odliczeniu insurance - to rig ACR.

--- Koniec cytatu ---

tak, wiem, ale w drugim wypadku, bez riga, to plate 800 i mniej HP, FC wybiera cele i engeguje bez potrzeby znoszenia przez 30 s ognia sentry. Jeśli chcą lać wszystko bez wybierania flot do walki - 1600 chyba pod sentry bedzie konieczny. Tego nie bardzo jest jak obejść w pomyśle.

Rig drogi ale jest wysoka szansa ze statki beda spadać wielokroć rzadziej niż close-range autocannonowe Hurki ;)

MMoroz:
Szczerze naprawde szczerze podziwiam i zaluje ze takie flotki nie lataja po low-secu  :D

SokoleOko:
Straszny, nie mówię że nie masz racji. Mówię tylko to, że na razie nie jesteśmy w stanie wystawić czegoś na taką skalę - brak skilli przede wszystkim. Z BC-ków to mi na razie wychodzi Brutix na railach z zasięgiem poniżej 25 km i DPS-em niższym niż mam na zwykłej frytce (wiadomo - lekkie ammo, niski RoF raili) ;)

W ciągu miesiąca, dwóch sytuacja się zmieni, bo trzon Chimery pójdzie ze skillami znacznie do przodu. Wtedy będzie nas stać "finezję" i generalnie mądrzejsze rozwiązania.
Małe porównanie - jak zaczynałem grać, to nie mogłem zrozumieć dlaczego na PvP potrzebne są blastery i MWD, skoro zasięg żałosny (skille go poprawiły), a cap zdycha w oczach (to też się poprawiło). Więc latałem na railach i AB aż możliwości postaci umożliwiły przesiadkę.

I jeszcze jedno - wbrew pozorom nie ponosimy wielkich strat. Rabbit linkował "bitwę" z KB naszych przeciwników, ale na naszym KB - przy szerszych ustawieniach - wygląda ona troszkę korzystniej -> http://www.unseen-chimera.com/kb/?a=kill_related&kll_id=85

Khan Soriano:
Naprawde nie wiem co powiedziec. Z jednej strony mamy tutaj geniusza taktyki i strategii Scaryman'a, z drugiej lamusa ktory tylko sobie lata po low sec i od czasu do czasu cos ubije (wg. eksperta przez przypadek i w zasadzie tylko same gapy).....

Scary fajnie ze Ci sie ta twoja teoria podoba ale najwyrazniej nikt jeszcze na twoj pomysl w low sec nie wpadl bo nikt tak nie lata :D Moze po trochu dla tego ze to bez sensu pomysl jest?

Bramki sa duze, 2 tacklerow to malo i wielu rzeczy nie zlapiesz. Jak bierzesz wiecej tacklerow to uszczuplasz sobie gang, ktory na odleglosc i tak wali tyle co kot naplakal. Powstaje pytanie, po jaka cholere masz pol gangu na gate, pol 60km od niej? Zeby im dupy uratowac jak FC i scouty dadza ciala? Tacklerzy sa zboostowani i stankowani (low sec) wiec zadaja zenua DPS, reszta gangu tez zadaje malo...  Nawet samotny pilot na hp tanku ma szanse dotoczyc sie w BC do bramki zanim go zlapiecie, o gangu nie wspomne, a o dobrze zorganizowanych flotach (na ktorych to proponujesz stosowac ta "finezje") mozesz zapomniec...

Wiem jedno, nie chcialbym byc tacklerem w twoim gangu :2funny:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej