Eve Online > Dyskusje ogólne

Taktyki w low-sec

<< < (6/14) > >>

MMoroz:

--- Cytat: Scaryman w Maj 13, 2009, 11:26:30 ---oj cyfra mi sie pomylila wiadomo ze chodzi o -5, 90% piratów w lows ma -9,9 i okolice.

Ty to też wiesz, ja to wiem ale jak fajnie jest sie przyczepić ze ktos sie rąbnął z cyferką.

rozmowa zmienia sie w głupie czepiania szczegółów i błedów w poscie - a ja naprawde uważam ze chlopaków stac na lepsze zagrywki niż brak jakichkolwiek.

--- Koniec cytatu ---

No coz hf, jak zwykle podchodzisz do gry z luzem, wiesz o niej wszystko, jestes lepszy od tysiecy innych graczy ktorzy robia to od kilku lat itp. itd. Przejrzalem kilka innych watkow z twoim udzialem i dochodze do wniosku ze dyskusja( jezeli tak to mozna nazwac  >:D ) jest bez sensu so HF.

Straszny:
no HF - w ten sposób nigdy większość polskich korporacji pvp niczego sie nie nauczy
twoja dyskusja ograniczala sie do nabijania z błedu w moim poście i ogolnego wyśmiewania pomyslu innego niż hurra na zero... + wycieczki osobiste na koniec - ale faaajna rozmowa.

dlatego wciąz masy ludzi latają sobie jako gromadki kill-mail whore, w przypadkowo zebranych fitach i statkach (a nawet przy tanich T1 i nawet fitach T1 mozna zrobić fajne zasady) i nic poza wychaczaniem zaspanych graczy nie bedzie.

jeśli masz inny pomysł - rzuć go chłopakom. Ja bronie tego do czego jestem przekonany po wielu udanych i nieudanych walkach i w 0.0 i w lows.

Ellaine:
Jestem za semi long. Głównym zagrożeniem dla niewinnych flotek pół-ciężkich statków (BC, BS) są post - nano gangi HACów HICów i reconów, które są troche szybkie, troche zasięgowe, trochę niewiadomoco. Z zasięgami poniżej 30km nie można w nich włożyć DPSa.
Ale ja teoretyzuje na podstawie standardowych walk w Provi, które wyglądają tak że wpada 50 -A- w takim neo-nano a potem nic z tego nie wynika.

MMoroz:

--- Cytat: Scaryman w Maj 13, 2009, 11:38:17 ---no HF - w ten sposób nigdy większość polskich korporacji pvp niczego sie nie nauczy
twoja dyskusja ograniczala sie do nabijania z błedu w moim poście i ogolnego wyśmiewania pomyslu innego niż hurra na zero... + wycieczki osobiste na koniec - ale faaajna rozmowa.

dlatego wciąz masy ludzi latają sobie jako gromadki kill-mail whore, w przypadkowo zebranych fitach i statkach (a nawet przy tanich T1 i nawet fitach T1 mozna zrobić fajne zasady) i nic poza wychaczaniem zaspanych graczy nie bedzie.

jeśli masz inny pomysł - rzuć go chłopakom. Ja bronie tego do czego jestem przekonany po wielu udanych i nieudanych walkach i w 0.0 i w lows.

--- Koniec cytatu ---

Eh po co, ale nudzi mi sie w pracy. Podsumuje dyskusje, rzuciles pomysl ( znaczy z poziomu Boga pouczyles maluczkich co powinni robic ), wytlumaczylem ci w punktach co, jak i dlaczego nie bedzie dzialalo w low-secu. Odpowiedzia z twojej strony bylo ze to bzdury, nie kumam i liczba km( gratz ) - co za argumenty WOW, no nic tylko dyskutowac.

Straszny:
Owszem jestem przekonany ze będzie to działało także w lowsecu, i że bedzie bez porównania skuteczniejsze niz to co robią. W końcu mieliby szanse powalczyć a nie tylko bić gapy i spier..ać przed każdą zorganizowaną flotą. Do pomysłu trzeba minimum 5-6 graczy, czym więcej tym skuteczniej i lepiej.

tak sobie wyobrażam HUrricany (i Harbingery na laserach) do takiej flotki, minimum właśnie 3-4. Koncepcyjny hurrek od modyfikacji przez FC i skille graczy:

w czasie walki silne EW (multiscpetrale + drony, jak już dolecą) neutralizują sporą cześć, albo i wszystko, z zagrożeń dla taklera, zamiast ECM mogą to być tracking disrupty, mogą być dumpenery - chodzi o koncepcję. Imo ECM najlepsze z tego EW dla niewyspecjalizowanych beceków.

Semilong gang med-size z silnym EW + maksymalnie mocny takler + zwiad oczywiście.

Jeśli gangowy dps nie eneguje statków bez agro to można zrezygnować z plate 1600 i RCU - co daje dużo możliwości, speed mody, signal amplifier-y dla ECM-, wolne PG dla drugiej remote reperaczki (wtedy RR tank nabiera sensu w czasie walki).

5 takich stateczków bije po 6000 w każdej salwie. (do 10 000 przy 3cim gyro i krótszym zasięgiem ammo T1 frakcja).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej