Śmietnisko > Off Topic

Ile sera w serze?

<< < (6/8) > >>

Lanca:

--- Cytat: Mona X w Styczeń 15, 2013, 17:35:15 ---Się dopytuję szczegółowo o E. :P

1. W średniowieczu też je karmili antybiotykami?
2. Skuteczność antybiotyków w walce z wirusami leży gdzieś w okolicy zera.

--- Koniec cytatu ---

Owszem, kopnąłem się - chodziło mi o zapalenie gardła (bakteryjne) :) Co do kur w średniowieczu, ryzyko masowej infekcji było mniejsze, bo były hodowane na mniejszą skalę, poza tym antybiotyków wtedy jeszcze nie było.

Lanca:

--- Cytat: Ireul Taar w Styczeń 15, 2013, 18:12:08 ---Z całym szacunkiem, ale to się nawet do śmiesznych rzeczy nie nadaje. Życzę Ci, abyś nigdy nie miał wyrzutów sumienia, z propagowania takiej głupoty.

--- Koniec cytatu ---
Ubolewam nad Twoją nieczułością na ironię :) I radzę, trzymaj się tematu.

Goomich:

--- Cytat: Lanca w Styczeń 15, 2013, 17:44:05 ---Owszem, kopnąłem się - chodziło mi o zapalenie gardła (bakteryjne) :) Co do kur w średniowieczu, ryzyko masowej infekcji było mniejsze, bo były hodowane na mniejszą skalę, poza tym antybiotyków wtedy jeszcze nie było.

--- Koniec cytatu ---

Co nie zmienia faktu, że rosół jest od wieków polecany na różnego rodzaju przeziębienia.

HammerSnake:
Byłem niedawno w Holandii i kit, że nie widziałem tam żadnego żółtego sera, który jest u nas serwowany. Pewnie nikt by tam takiego gówna nie przełknął. Tamtejsze  sery wcale nie były specjalnie drogie :/.

anyway z serii sól drogowa to pikuś;

--- Cytuj ---Zwierzęta hodowlane w Polsce są masowo karmione mączką mięsno-kostną, czyli spalonymi szczątkami zwierząt - wynika z dziennikarskiego śledztwa "Uwagi!" TVN. Mączka uważana jest za główny powód rozprzestrzeniania się choroby BSE, popularnie zwanej chorobą szalonych krów. U ludzi może wywołać chorobę Creutzfeldta-Jakoba, która wpływając na układ nerwowy zawsze prowadzi do śmierci.
--- Koniec cytatu ---
http://www.tvn24.pl/karmia-zwierzeta-niebezpieczna-maczka-miesno-kostna,353419,s.html

Jak pomyśle, że królik którego swego czasu dałem do uśpienia został wpieprzony przez świnie to mi się słabo robi.

ale generalnie spokojnie, nie ma co panikować. "Państwo zdaje egzamin", inspektorzy nic nie wiedzą, pierwsze słyszą. Więc jesteśmy bezpieczni. Puszczą materiał w tv, a pan Zdzisio z weterynarii jak nigdy nic dalej będzie sobie popijać kawkę jakby nic się nie stało.

FITTIpalti:
Najlepsza była wypowiedź gościa z sanepidu że sól drogowa nie jest szkodliwa ... z tego co pamiętam zwykła jest dlatego nie należy nadużywać.
W sumie to sie dziwię czemu w ramach akcji tanie państwo nie przerzucą się w sejmie, senacie, pałacu prezydenckim i wszystkich urzędach na tańszą sól wypadową

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej