Śmietnisko > Off Topic
Ile sera w serze?
sneer:
ostatnio kiedy robiłem wędzonkę w domu ( na sklepową ofertę nie moge patrzeć )
to z 5.3 kg startowej masy miesa wyszło 3.6 kg gotowego produktu :)
i tak to powinno wygladać na wyrobach normalnej i wysokiej jakości :)
HammerSnake:
a żółty ser ktoś próbował? :D
Ja tam szczerze mówiąc od jakiegoś czasu trzymam się od wędlin z daleka. Tak samo z masła/margaryny też się wyleczyłem. Parę miesięcy bez i teraz każda kanapka z masłem wydaje mi się obrzydliwa.
Proxima Alland:
To prawda, też tak miałam. Wystarczy się odzwyczaić i potem nie da się tego jeść.... Nie trzeba też tylko wędzić. U mnie nawet nie ma takiej możliwości. Ale polecam pieczenie schabu. W brytfance (nie chodzi bynajmniej o fankę Brytney Spears) kładziecie surowy schab i pieczecie z przyprawami wg uznania. Ja piekę, podlewając specjalną zalewą, by nie był tak suchy. Ale potem macie wędlinkę, prima sort! Można również, piec inne mięsa. Szynka w czosnku i cebuli, rewelacja!
CATfrcomCheshire:
Dokladnie, to samo domowe pasztety, a nawet najprostsza piers z indyka w jakichs ziolach pokrojona na kanapke jest 100x lepsza na niz te wszystkie wedliny, w ktorych tak naprawde nie wiemy, co jemy.
sneer:
wedzonka ma ten plus ze raz zrobiona w wiekszej ilosci naprawde moze polezec bez strat dla smaku i przydatnosci
ale pieczenie tez jest dobre jak juz kompletnie nie ma warunków
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej