Śmietnisko > Off Topic
Ile sera w serze?
CATfrcomCheshire:
Najlepiej albo robic wedliny samemu (to nie takie trudne), albo miec kogos zaufanego kto robi, najczesciej jakies stoisko na bazarku albo sklepik wysylkowy. Jezeli juz TRZEBA kupic w sklepie jakis produkt made in EU, to najlepiej wybierac mocno przesuszone, typu swojak albo hiszpanskie salami, z tym ze trzeba sie liczyc z cenoa 60zl/kg plus.
Dormio:
--- Cytat: sneer w Styczeń 12, 2013, 22:10:07 ---(...) a przed sniegami z ojcem robilem swojską wędzonkę bo na sklepową juz nie moglem patrzec
wyszlo mniam i nie bylo zadnego E w srodku
--- Koniec cytatu ---
A czym peklowałeś mięso przed wędzeniem ?
Goomich:
--- Cytat: sneer w Styczeń 12, 2013, 22:10:07 ---wyszlo mniam i nie bylo zadnego E w srodku
--- Koniec cytatu ---
Nawet E. Coli?
Lanca:
--- Cytat: Mona X w Styczeń 15, 2013, 15:31:19 ---Nawet E. Coli?
--- Koniec cytatu ---
Po co Ci Escherichia coli w jedzeniu, skoro masz ją w jamie ustnej i przewodzie pokarmowym? :)
Poza tym nie ma się co przejmować bakteriami, najlepszą kuracją na nie są filety z kurczaka. W czasie studiów mieszkałem z pewnym inżynierem z Akademii Rolniczej. Opowiadał mi on ciekawe rzeczy na temat rozwiązań technologicznych stosowanych przy hodowli drobiu. Na przykład o faszerowaniu kurcząt antybiotykami, by zapobiec epidemii spowodowanej hodowlą zbyt dużej ilości osobników na zbyt małej powierzchni. Gość dosłownie powiedział, że jak się złapie grypę, to wystarczy wyleczyć się kurą ze sklepu ;)
Czyżby to była przyszłość? Farmaceutyki i pokarm w jednym?
Goomich:
--- Cytat: Lanca w Styczeń 15, 2013, 17:27:09 ---Po co Ci Escherichia coli w jedzeniu, skoro masz ją w jamie ustnej i przewodzie pokarmowym? :)
--- Koniec cytatu ---
Się dopytuję szczegółowo o E. :P
--- Cytat: Lanca w Styczeń 15, 2013, 17:27:09 ---Poza tym nie ma się co przejmować bakteriami, najlepszą kuracją na nie są filety z kurczaka. W czasie studiów mieszkałem z pewnym inżynierem z Akademii Rolniczej. Opowiadał mi on ciekawe rzeczy na temat rozwiązań technologicznych stosowanych przy hodowli drobiu. Na przykład o faszerowaniu kurcząt antybiotykami, by zapobiec epidemii spowodowanej hodowlą zbyt dużej ilości osobników na zbyt małej powierzchni. Gość dosłownie powiedział, że jak się złapie grypę, to wystarczy wyleczyć się kurą ze sklepu ;)
--- Koniec cytatu ---
1. W średniowieczu też je karmili antybiotykami?
2. Skuteczność antybiotyków w walce z wirusami leży gdzieś w okolicy zera.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej