Eve Online > Dyskusje ogólne
Moralnosc w EvE
Gaunt:
Mnie w eve sie to podoba, ze nieustannym elementem gry jest konflikt
To nakreca chec na granie o wiele bardziej niz wbicie tego 100nego poziomu
:)
Tony Solando:
Konflikt to fajna sprawa, ale niektóre rozwiązania, które podaje nam CCP są moim zdaniem nietrafione. Szczególnie mam na myśli wykonywanie misji storyline i misji przeciwko innym frakcjom... Masz na przykład do wykopania 999jednostek veldsparu, po czym oddajesz misję i nagle cudownym sposobem dowiaduje się o tym wroga rasa i zapisuje Cię na czarną listę. Zrobisz kilka takich misji, bo np fajnie płacą i już nie możesz latać po ich terytorium. Po jakimś czasie zamieszkujesz jakiś WHS, skanujesz sobie wyjście i zadowolony chcesz opchnąć urobek z "sajtów" albo rudę, wylatujesz do hiseca ... i ZONK. Albo fleet commander prowadzi flotę, a tu nagle 10 osób nie może latać po amarrskich terenach, 10 osób po matarskich, 20 po caldari lub gallente. Ogólnie ten standing loss to pomyłka. Rozumiem, gdyby dotyczył blokady wykonywania misji dla wrogiej rasy, ale zakaz przebywania na terytorium? Jak dla mnie to FAIL CCP.
Colonel:
Wydaje mi się, ze robienie misji ma tyle wspólnego z moralnoscią..
.. co Ja z robieniem misji.
To proste, nie zadawaj się z NPC a poczujesz, ze żyjesz :D
Isengrim:
--- Cytat: Colonel w Listopad 24, 2011, 11:17:03 ---Wydaje mi się, ze robienie misji ma tyle wspólnego z moralnoscią..
--- Koniec cytatu ---
Col, przeczytaj bloga Tony'ego i zobaczysz, co on ma wspolnego z robieniem misji. >:D
Tony Solando:
--- Cytat: Colonel w Listopad 24, 2011, 11:17:03 ---Wydaje mi się, ze robienie misji ma tyle wspólnego z moralnoscią..
--- Koniec cytatu ---
Trochę teoretyzowałem tylko. Masz rację, drobny offtop z mojej strony.
Przepraszam.
--- Cytat: Isengrim w Listopad 24, 2011, 11:22:31 ---Col, przeczytaj bloga Tony'ego i zobaczysz, co on ma wspolnego z robieniem misji. >:D
--- Koniec cytatu ---
Myślę, że tam w VOODOO robią dużo więcej złego niż ja :)
Ja jestem tylko małym szarym pioneczkiem pośród wielkich korporacji.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej