Eve Online > NoobGarten
Jak się gra noobom?
Ezachiel:
Moim zdaniem im wczesniej sie uda dostac do korporacji tym lepiej.
W kupie zawsze rażniej :) No i mozna zwykle liczyc na jakies wsparcie ze strony korporacji lub ludzi w niej zrzeszonych. Oczywiscie ma to swoje blaski i cienie, jesli korporacja ma wojne albo komus podpadla wtedy ty razem z nia stoisz po tej samej stronie.
Wybór korporacji na starcie jest bardzo ograniczony, wiekszosc tzw. PRO korporacji wymaga ludzi z okreslonym stażem w grze, np 6 miesiecy, co moim zdaniem jest bledem. W okresie "tułaczki" wykształacaja się bowiem mechanizmy ktore przeciwdziałaja pozniejszemu wstapieniu do jakiegokolwiek korpa, zwykle tez jesli uda sie naszemu newbie dostac do jakiegos korpa to sa to korpy slabe, biorace ludzi z lapanki itd, gdzie jedynym wsparciem jakie moze dostac taki nowicjusz to jest podatek ktory odprowadza do korpa...
Dlatego najlepiej szukac takich korpów entry-level, typu SHCK, kiedyś QPA, Chartrouse, Unseen University ( nie znam wszystkich polskich korpow, ale korp Xartha jest chyba dedykowany głownie własnie dla nobow ) itp ...
lub korporacji specjalizowanych np BUFU ( oni chyba tylko na invite przyjmuja ), GBT, RAVE itp. To jesli chodzi o korporacje polskie, co do zagranicznych to znam wielu polakow ktorzy graja w anglo-jezycznych korpach i sie swietnie bawia :)
marioosh:
EvE się nie znudzi jeżeli przestanisz ją traktować jako grę a zaczniesz ją brać jako Hobby.... będzie git.
MightyBaz:
EvE nudzi sie jesli robisz ciagle to samo, pvp jest tutaj wyjatkiem.
Mnie dobijaly zawsze misje, jezu ile mozna robic taka extravaganze...chyba nawet mam niewykorzystane 150k lp...
Ja jakos takos gram ...ale 2x mialem przerwe, ostatnia od XII2005 do VI2006.
Aby grac w eve i nie nudzic sie, wystarczy co jakis czas zmienic zajecie, wymaga to oczywiscie nowych skili.
Nie przejmuj sie poziomem skill points, po patchach zawsze sa nowe skile , ktorych starzy gracze tez nie maja. CCP daje nowym szanse poprzez specjalizacje, gdzie bardzo szybko mozna nadgonic "strate "...kluczowe sa learningi i implanty, ktore bardzo przyspieszaja proces nauki nowych skili.
Kasa zdobywa sie szybko i latwo, co bys nie robil zawsze zarabiasz - tak jest zorganizowana mechanika tej gry.
Duzo tez zalezy od tego czego oczekujesz od gry? Zabicia czasu, dowartosciowania, grono ciekawych ludzi..itp
Wydaje mi sie , ze najgorzej maja ci, ktorzy graja w EvE sami...z reguly to freelancerzy, glownie misjonarze...wchodza na 1-2 h do gry dziennie max , klepia misje i juz.
Ellaine:
--- Cytat: Mighty Baz w Marca 06, 2007, 13:24:18 ---EvE nudzi sie jesli robisz ciagle to samo, pvp jest tutaj wyjatkiem.
--- Koniec cytatu ---
PvP nie jest wyjatkiem, mi sie znudzilo po pol roku. Ile mozna w kolko latac i probowac strzelic do primary zanim ten wybuchnie? Ale misje rzeczywiscie wygrywaja, sa tak bajecznie nudne, ze moge je spokojnie polecic wszystkim ktorzy chcieliby szybko pozbyc sie uzaleznienia od gier i zajac wiecej nauka, rodzina i praca :)
Nie nudzi sie handel. Handel jest zawsze fajny :)
Wojak:
Ano handel jest fajny, tak jak i produkcja, research, eksploracja pewnie dla niektórych i minning. Jeśli jeszcze jesteś na tyle zdolny aby wcisnąć gdzieś jakiś wątek fabularny, na tyle konkretny aby znaleźć konkretnych ludzi do zabawy to już wszystko staje się fajne. W sumie to na tyle rozbudowany świat że w odpowiedznich dawkach wszystko jest ok nawet fajne są ostatnie minuty skilowania BSów na 5 ;)
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej