Eve Online > NoobGarten
Jak się gra noobom?
Ellaine:
Cz sie nudzi czy nie to raczej kwestia otoczenia niz czasu. Ludziom ktorzy robia misje w highsec i nic innego, nudzi sie podobno srednio po pol roku. Ludzie w 0.0 raczej koncza z frustracji (przegrane wojny, zle uklady w sojuszu) niz nudow, ale statystycznie wytrzymuja po kilka lat i czesto potem wracaja.
Mi sie znudzilo to ze nie moge sobie poleciec na bitwe od pol roku bo od miesiecy nie mam wolnej pelnej godziny, przynajmniej takiej by nie padac w tym czasie z wyczerpania. Ale kiedy zorganizuje sobie prace i zycie tak by miec 3 godziny tygodniowo wolnego, odnawiam subskrypcje :)
Ezachiel:
W chwili obecnej zaczynając gre startujesz z innego pułapu niż kiedys.
Na starcie dostaje sie ok 800 000 skill points, od ciebie zalezy gdzie te SP ulokujesz.
Praktycznie tuż po zalogowaniu pierwszy raz do EVE o ile wykupisz pełen dostep i znajdziesz sponsora możesz latać krązownkiem, bo o destoryerkach i frejkach nie wspominam. Od tego pierwszego dnia możesz latać PVP i to z sukcesami nawet :D
Oczywiście w duelu nie dorównasz nikomu kto ma wiecej SP i lata lepszym statkiem, ale ... dueli w EVE praktycznie nie sie nie spotyka poza SISI ( test center )
Średnio licząc "zarabia" sie ok 1 000 000 SP miesięcznie, skille przyspieszajace nauke ( learning ) robi sie ok 4-5 miesięcy jesli ktos jest zdecydowany grać, ale podstawowe skill z zakresu lv 1-3 mozna łyknąc w no-time praktycznie i nie trzeba inwestowac w learningi za bardzo.
Po ok 2-3 tygodniach możesz używac juz modułów tech II w ograniczonym zakresie i stajesz sie wartosciowym (sic!) czlonkiem Gangu PVP .... aczkolwiek do tego aby zasiąść za starami najpotężniejszych statków i operować najbrutalniejsza bronia w EVE przyjdzie ci poczekac jeszcze troche ...
Kiedy jestes w Gangu twoja rola moze sie ograniczyc do przechwycenie wrogiego statku i to juz jest duzo, bo zwalnia sie innym ludzim sloty na warp disruptor itp. tak wiec, smialo mlody pilocie wkrocz w swiat eve, zabij swojgo pierwszego npc, a potem pierwszego pc !!!
pmb:
Ooo Ed! Jeśli jeszcze grasz to mam odpowiedź na moje pytanie o nudność gry :]
Wczoraj widziałem Czarliego, lognął się i wylogował zaraz, i jeszcze 2 z mojej trzyletniej buddy listy było na zielono ale ich gorzej kojarzę (żeby nie powiedzieć, że wcale).
Na razie używam 7-dniowego triala... no zobaczę czy coś z tego wyjdzie.
Ezachiel:
Ja zmieniłem korp, opuscilem QPA jakiś czas temu
Charli sprzedał konto razem z BS-em ktorego razem w QPA mu "wykopalismy"
Yanzon 2003 tez nie jest sobą. ze starych qpa-wiczow został snaut, setth, maniak i ja. Sheep i stelar chyba nie graja albo sprzedali konta ...
nuggerath:
Nie wiem jak się gra noobom, za to dla Newbie atrakcji jest całkiem sporo.
Mam postać tworzoną jeszcze przed SP boostem, na chwilę obecną 1,5mln SP (dłuugaaa hibernacja), z czego około 0,5 mln w learningach. Więc w pozostałych dziedzinach troszkę punkty mam rozproszone - a tu jakieś 200k-300k tu jakaś 100k, tam znów 50k itd,itp. I z takim "rozpiżdzeniem" nie ma problemu, żeby np bawić się w misje Lvl3, czy wyskoczyć pofarmować jakiegoś DED`a (chociaż tu różnie bywa ;) ). W PvP się nie bawiłem (mną się już pobawili) więc w tej kwestii zupełnie nie mogę się wypowiedzieć. Ktoś wspominał o ludziach, że trzeba się gdzieś dostać i tutaj całkowicie się zgodzę. O ile na początku da się singlować o tyle później po prostu nie bardzo się chce lub ewentualnie daje radę.
Chyba najgorsze do "przejścia" są pierwsze 2 miesiące, jak ktoś się przez nie przebije to raczej powinien zostać na dłużej (nie wiem jak teraz kiedy na start jest 800k SP, ale tak czy owak learningi wartało by zrobić, więc i tak człowiek ma wrażenie, że "skilluje mu się nic :D"
Jest to opinia całkowicie subiektywna, wiadomo, że każdy może podejść do tematu inaczej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej