Eve Online > NoobGarten
Total Newb Questions
Raan Kern:
--- Cytat: Gork w Stycznia 31, 2007, 22:41:21 ---
Ellaine bardzo fajnie opisal/opisala wszystko na temat handlu, jednak ciagle nie moge znalesc odpowiedzi na jedno trywialne pytanie.
Sprzedajac item - klikajac na niego i 'sell' z context menu - zasugerowana zostaje konkretne cena, ktora nie ma nic wspolnego z ofertami w BUYERS.
A mnie interesuje jak ten item sprzedac do konkretnej osoby z tej listy.
(wiem, ze pytanie maksymalnie glupie, ale nie odkrylem jeszcze tego)
--- Koniec cytatu ---
Klikasz 'sell' i wtedy zostaje zasugerowana najwyższa możliwa cena natychmiastowej sprzedaży tego itemu w miejscu, w którym on się znajduje.
Możliwa, czyli oferta zaznaczona zielonym podświetleniem w BUYERS.
Oferta jest podświetlona na zielono tylko wtedy, kiedy jesteś (przedmiot, który sprzedajesz znajduje się) w zasięgu tego BUY ORDERA. Chodzi o zasięg geograficzny.
Przy wystawianiu BUY ORDEROW określa się ich zasięg - station, solar system, 1 jump, 2 jump, 3 jump, ..., region. Każdy BUY ORDER jest przypisany do konkretnej stacji (decyduje o tym kupujący) i jeśli np ma zasięg 3j, to Ty znajdując się ze swoim itemem w promieniu 3j od stacji, na której ten order został wystawiony, masz go podświetlonego na zielono i możesz na niego sprzedać swój item.
Jak coś jeszcze jest niejasne to wal.
future:
A gdy jesteś w zasięgu buy orders (item podświetlony na zielono) a nie możesz go sprzedać, popatrz czy kupujący w ofercie nie wprowadził ograniczenia co do minimalnej ilości towaru jaki chce od Ciebie kupić np. 1000 sztuk. Często tak się zdarza gdy kupujący skupuje towar na wielu stacjach w wielu systemach, a nie chce mu się póżniej latać po 2 sztuki towaru (częsta praktyka w wypadku minerałów itp)
Paczyk:
witam , tez jestem tu nowy (no moze nie do konca bo to moj 3 trial :P) i mam pytanko.
Stworzylem sobie postac Caldari ktora ma w miare wyrownane wspolczynniki (najwiecej percepcji i inta) no i teraz mam zamiar szkolic sie w kierunku Assault Shipow (bo mi sie podobaja :P ) i teraz mam pytanie , czy AS nadaja sie do jakis zadan dla korporacji czy nie za bardzo ? Czy moze lepiej zabrac sie za cos innego, lubie sobie postrzelac (zarowno do graczy jak i npc'ow :P) i szybko latac wiec pod tym kontem wybralem postac. Wiec czy na poczatku (zaraz po Cruiserach) jest sens koncentrowac sie na AS czy moze lepiej isc w strone battleshipow i wogole wszystkiego co duze ?
Jeszcze jedno , podobno w ostatnich patch'ach podpakowali mocno bombowce tak ze teraz oplaca sie je zabierac na mass PVP(oraz wprowadzili szereg innch zmian), to prawda, czy walki korporacji adal polegaja na zabraniu ze soba jak najwiekszej ilosci ciezkiego sprzetu i waleniu do jednego celu ?
Tomash Kovahlsky:
--- Cytat: Paczyk w Lutego 01, 2007, 16:19:11 ---witam , tez jestem tu nowy (no moze nie do konca bo to moj 3 trial :P) i mam pytanko.
Stworzylem sobie postac Caldari ktora ma w miare wyrownane wspolczynniki (najwiecej percepcji i inta) no i teraz mam zamiar szkolic sie w kierunku Assault Shipow (bo mi sie podobaja :P ) i teraz mam pytanie , czy AS nadaja sie do jakis zadan dla korporacji czy nie za bardzo ? Czy moze lepiej zabrac sie za cos innego, lubie sobie postrzelac (zarowno do graczy jak i npc'ow :P) i szybko latac wiec pod tym kontem wybralem postac. Wiec czy na poczatku (zaraz po Cruiserach) jest sens koncentrowac sie na AS czy moze lepiej isc w strone battleshipow i wogole wszystkiego co duze ?
Jeszcze jedno , podobno w ostatnich patch'ach podpakowali mocno bombowce tak ze teraz oplaca sie je zabierac na mass PVP(oraz wprowadzili szereg innch zmian), to prawda, czy walki korporacji adal polegaja na zabraniu ze soba jak najwiekszej ilosci ciezkiego sprzetu i waleniu do jednego celu ?
--- Koniec cytatu ---
Jesli chodzi o AS'y, to oczywiscie sa to bardzo fajne statki... sam latam HAC'em (Vagabondem), i nadaja sie do obu wymienionych celow (PvP i NPC), wiec wybor Twoj uwazam za jak najbardziej sluszny... jest oczywiscie jedno ale...
zeby efektywnie latac HAC'em musisz miec wyskilowane na odpowiedni poziom rozne skille poboczne... w moim przypadku sa to skille glownie w nawigacji i gunnery, jako, ze glowna obrona Vagasa to jego predkosc, zas glownym atakiem sa dzialka na close - czyli specjalizacja w autocannon'ach. Nie nalezy rowniez zapominac o skillach w engineering i mechanice oraz electronics. Jesli bedziesz chcial robic HAC'a Caldari, no to koniecznie specjalizacja w heavy missle'ach (cerberus) lub railach (eagle). O innych sie nie wypowiadam, bo nie mam zbytnio z nimi doswiadczenia.
Ronin:
Niestety smutna prawda o caldari jest to ze nie nadaja sie aktualnie do zadnego sensownego pvp. Ani do solo moze ewentualnie rook chociaz nie w naszej erze nanosetupow :( ani do flot (brak bsa na insta dmg ( ew rokh ale to trzeba skillowac raile wiec blizej do gallente juz)) ewentualnie do gangow ale tutaj tez tylko w roli jammingu bo nie ma dobrych statkow do dmg dealowania nawet nighthawka command caldari ma z 2-3x mniejszy dmg od sleipnira :( jedynym + jest to ze nie trzeba sie martwic tak bardzo o tranversal veolcity i o odleglosc, niestety poza tym same minusy
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej