Eve Online > NoobGarten
Total Newb Questions
Martinoff:
Jeszcze coś mnie naszło - wydaje mi się (jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić), że statki z cloakiem są świetnymi statkami do transportowania towarów przez low sec. Dobrze myślę?
1. Można cloaka założyć do każdego shipa?
2. Można warpować w cloaku?
3. Znacie może jakiś tekst o coverach?
Pozdrawiam.
Dormio:
--- Cytat: Martinoff w Października 29, 2007, 16:48:56 ---Jeszcze coś mnie naszło - wydaje mi się (jeśli się mylę, to proszę mnie poprawić), że statki z cloakiem są świetnymi statkami do transportowania towarów przez low sec. Dobrze myślę?
--- Koniec cytatu ---
Dobrze, ale jak zwykle są jakieś ale... ale o tym poniżej
Ad.1. Tak, ale nie każdy rodzaj.
Ad.2. Można ale TYLKO jeśli masz zamontowany Covert Ops Cloaking Device T2
Ad.3. Nie, ale pytaj.
Ellaine:
Mała ładownia.
I mimo wszystko coverty umierają, wystarczy błąd, lag lub duża bańka po przeciwnej stronie.
Poza tym - super sprawa.
Zwykłemu indykowi czy też transportowi, cloak może czasem uratować rufe.
Ale najlepiej latać ze scoutem, albo skakać lotniskiem.
SpookyPl:
Mam pytanie odnoścnie namierzania i strzelania.
Czy jest możliwe równoczesne strzelanie do kilku celów? Czy wtedy się odpala manual aiming?
Jaki skill jest odpowiedzialny za ilość celów mogących być równocześnie namierzonymi?
Kalressin:
Po prostu odpalasz dzialka, lunchery czy co tam masz na rozna cele. Z zalokowanych celow klikasz na ten do ktorego chcesz strzelac odpalasz co tam chcesz, zmieniasz cel odpalasz co tam chcesz innego, ect.
Za ilosc celow mozliwych do namierzenia odpowiada skill targeting a puzniej multitasking. Kazdy statek ma maxymalna ilosc celow jakie moze miec namiezone naraz.
EDIT
Sadzac po ilosci odwiedzin ten temat jest bardzo popularny. A czesc informacji tu podanych datuje sie sprzed paru patchy {nosy, lp store ze dam takie przyklady). Nie jestem duzym fanem usowania i modyfilkowania postow ale moze w tym przypadku warto pokasowac troche tresci, zeby niechcacy nie robic ludziom wody z mozgu.
To tylko sugestia oczywiscie.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej