Eve Online > NoobGarten
Total Newb Questions
Paczyk:
--- Cytuj ---Niestety smutna prawda o caldari jest to ze nie nadaja sie aktualnie do zadnego sensownego pvp. Ani do solo moze ewentualnie rook chociaz nie w naszej erze nanosetupow Sad ani do flot
--- Koniec cytatu ---
o kurde.... ani pvp ani solo ani floty ? to moze krocej , do czego sie nadaja ? :P
ArchenTheGreat:
--- Cytat: Roninek w Lutego 01, 2007, 17:27:18 ---Niestety smutna prawda o caldari jest to ze nie nadaja sie aktualnie do zadnego sensownego pvp. Ani do solo moze ewentualnie rook chociaz nie w naszej erze nanosetupow :( ani do flot (brak bsa na insta dmg ( ew rokh ale to trzeba skillowac raile wiec blizej do gallente juz)) ewentualnie do gangow ale tutaj tez tylko w roli jammingu bo nie ma dobrych statkow do dmg dealowania nawet nighthawka command caldari ma z 2-3x mniejszy dmg od sleipnira :( jedynym + jest to ze nie trzeba sie martwic tak bardzo o tranversal veolcity i o odleglosc, niestety poza tym same minusy
--- Koniec cytatu ---
To nie całkiem prawda. Caldari mają bardzo dobrą platformę ECM: Griffin, Blackbird, Rook/Falcon i Scorpion. Najlepsze w grze statki snajperskie: Harpy, Eagle i Rokh. Jeden z najlepszych niszczycieli i moim zdaniem najlepszy interdictor. Niektórzy wysoko stawiają Phoenixa, nazywa się go czasem zabójcą BSów - nie potwierdzę bo nie latam dreadami. Należy pamiętać, że Caldari błyszczy w gangu. Brak tu statków nadających się do solowego pvp. To rasa z wyraźnie zdefiniowaną rolą dla statków.
Jeśli pominiemy pvp to należy zwrócić uwagę na Ospreya (najlepszy krążownik wydobywczy i całkiem porządny tani logistyczny), najlepsze w grze freightery i transport shipy. Generalnie każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Paczyk:
No ja wlasnie z mysla o Harpy teraz skilluje...
Mam juz gunnery na 5 , small hybrid turrnet na 5, Electronics na 4 teraz leci Fregata na 5 , za jakies 30dnie bede mogl tym latac...
Tylko mam jeszcze pytanie, bo przewaznie bede latal z kumplem , jakie statki najlepiej sprawdzaja sie w 2 osobowej grupie w pvp ? Slyszalem o Minmatar, jako ze sa najszybsze... ale naprawde podobaja mi sie statki Caldari i zastanawiam sie czy roznica jest az tak znaczaca zeby sie przesiasc...
Ellaine:
Jest tak wiele opcji, tak wiele zalezy od sytuacji i preferencji, ze na to pytanie nie ma odpowiedzi. Sprobujcie wszystkiego (masz kolege mozecie robic testowe sparingi), zostancie przy tym co wam sie podoba.
Paczyk:
No to ja zostaje przy Caldari, narazie tylko w bazie siedze i skilluje (teraz jeszcze wow'a mecze, dobije 70 i sie zmywam) ale za 28 dni zaczynam zabawe wtedy poszukam jakiegos przytulnego korpa ktory lubi postrzelac ;) Wielkie Dzieki za info. Good Hunting !
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej