Eve Online > NoobGarten

Total Newb Questions

<< < (5/83) > >>

Gork:

--- Cytat: Xarthias w Stycznia 31, 2007, 22:59:59 ---Przyjmują przyjmują noobów i newbów (a co za różnica? :P ).
--- Koniec cytatu ---
newb = poczatkujacy
noob = "zaawansowany", ktory nic nie wie o grze.

Roznica imo widoczna.  ;)

Btw czy sa jakies konkretne zestawy statsow poczatkowych i skilli+rasa i statek pod pvp? Czy wszyscy sobie daja cokolwiek bo pozniej i tak sie wyrowna?  ::)
Wiem ze od triala do jakiegos sensownego pvp jest daleko ale chcialbym wiedziec kim mam byc docelowo.

Nie zdazylem przed Voulture :)

Michieru:
Następny niedouczony.

--- Cytat: Gork w Stycznia 31, 2007, 23:57:49 ---newb = poczatkujacy
noob = "zaawansowany", ktory nic nie wie o grze.

Roznica imo widoczna.  ;)

--- Koniec cytatu ---

Proszę, może to rozjaśni.

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=noob

Gork:
Wystarczylo zjechac troche nizej w linku ktory podales :)

_________________________________________________ ___

2. noob comes in two variations, noob and newb.

Noob is meant as an offensive term towards someone who is not nessicarily new, and quite often is directed at someone that is |somewhat| experienced but at the same time stupid/disruptive and/or totally incapable of learning.
A noob is almost always someone who thinks they're cool but obviously aren't. Also used in 1337speak.

Newb is not meant to be offensive. newb merely states that the person in question is new to the game/board/whatever.

Noob -
Ralph: OMG I IS THE BEST!11!!one1!!! YUO ALL SUK!11! LOL!
Fred: noob.
Daniel: go home n00blet...

Newb -
Sam: Guys, anyone know where |x| is?
Daniel: Sure, Its somewhere over near |y|.

_________________________________________________ _____

Nie ucz ojca dzieci robic.  ;)

Gork:

--- Cytat: Voulture w Stycznia 31, 2007, 23:52:34 ---Dobre pomysły na start do pvp:

Caldari: Achura - świetne atrybuty Perception i Willpower do wystartowania, statki caldari sa dobre do pve (misji itd) a i szybko bedziesz mogl cos tam postrzelac lub przydac sie w gangu. Względnie Civire, jedyny plus - lepiej wygląda avatar :D

Matarzy: Brutor - świetne atrybuty, matarzy jednak wymagają większej ilości poświęconego czasu, by dobzre obsługiwac ich statki. Bardzo polecam, nie będziesz żałował.

Amarr: True - niesamowicie wysokie willpower, ale jak ktoś już ponarzekał na nosy to ja nie będę się kłócił, dla mnie są całkiem nieźli.

Gallente - w sumie wszyscy ta samo beznadziejnie :D Za to są chyba najlepszą rasą do pvp :)

--- Koniec cytatu ---

Wyciagniete z poradnika PL:

Gallente dzielą się na "Gallenteans", "Intakis" oraz "Jin-Mei". Ci pierwsi charakteryzują się wysoką charyzmą i percepcją, natomiast drudzy inteligencją i pamięcią. Jin-Mei charakteryzują się świetnymi umiejętnościami dowodzenia.

Gallenteans ze swoja percepcja nie byliby do pvp najlepsi?

Chociaz nie wiem, ciagle mam na mysli ze percepcja = celowanie (to chyba z Fallouta, lol), a tutaj przeciez jest potrzebna kupa innych statsow do upgradowania statku. :)

[edit]
zapomnial bym... rozdajac atrybuty przy tworzeniu postaci starac sie je wyrownac czy maxowac cos konkretnego?

Czy atrybuty daja wogole cos poza przyspieszeniem nauki skilli?

Ellaine:
Ja jestem pradawnym bytem sieciowym i uzywam slow w ich znaczeniu z czasow kiedy lp mud byl technologicznym szczytem gier online, ludzie komunikowali sie unixowym "talk" i ircem na zachodnich serwerach a www byl tylko wydziwionym konkurentem goophera. Dla mnie noob = newbie. O uzyciu noob jako inwektywy mam zdanie takie jak autor pierwszej definicji. Gorsza opinie mam juz tylko o graczach "pro".

Tak czy siak, dla kazdego znajdzie sie korp.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej