Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z routerem.
Doom:
--- Cytuj ---Przecież pisał o tym w pierwszym poście:
"jak podpinam sam kabel idący bezpośrednio od modemu do mojego laptopa to nie ma żadnych przestojów, skoków pingu"
--- Koniec cytatu ---
Tu odpisał Hammer. Jest różnica w podłączeniu lapa kablem do moedmu bezpośrednio, a za pośrednictwem routera. Pierwsze jest dobre jak sam korzystasz z łącza, lub jak w tym wypadku żeby sprawdzić samo łącze. Drugie w tym wypadku proponuję aby ustalić czy generalnie router / lap ma walniętą całą sieć, czy problem dotyczy jedynie wifi na którymś z nie / obu (fail z usb stację to moim zdaniem albo problem z softem który na lapku odpowiada za bezprzewodówkę, albo wracamy do routera)
Aby to zawęzić bardziej przydałby się inny router w miejsce tego podejrzanego. Problem znika winny router, problem jest -> bruździ lapek
--- Cytuj ---Dziwne, u mnie jest wyłączone i działa A tak na poważnie, Doom poczytaj trochę o QoS (Quality of Service), ponieważ chyba nie bardzo wiesz do czego jest ta funkcja wykorzystywana albo Ci się pomerdało z czymś innym, skoro piszesz, że bez tego net nie działa.
--- Koniec cytatu ---
Przez QoS rozumiem że tak powiem kontrolę tłumu min, czyli możliwość np priorytetowania pakietów, tak żeby dajmy na to siostra wysyłająca milion zdjęć na FB nie wysadziła mi połączenia z Eve. Itp rzeczy. Nie pisałem też że bez tego net nie działa. Chodziło mi o to że jeśli wychodzi na to ze nalezy QoS deaktywować aby sieć działała to znaczy ze ktoś albo nie potrafi tego ustawić, albo router jest w tym miejscu spieprzony i kwalifikuje się do wymiany / naprawy. Nie jest to standard w routerach i jako coś extra zwykle nieco podnosi cenę -> po wacka płacić więcej za coś czego się nie chce / nie może użyć?
Gaunt tak przy okazji kontrolujesz aktualizacje jak Ci wchodzą na system? Czy lecą z automatu? Może Ci poprostu bruździć "nowy, lepszy" sterownik od sieci
Merle78:
Jak chcesz sie bawic to zrob dwie rzeczy:
- sciagnij program inssider ( http://www.metageek.net/products/inssider/ )i zobacz jak wyglada liczba sieci bezprzewodowych w okolicy i na jakich kanalach sa
- wejdz w zarzadzenie routerem i zobacz jak wygladaja ustawienia kanalu wifi. Jak jest auto to ustaw na sztywno na jakis malo zatloczony kanal, bo mozliwe ze masz sporo sieci w okolicy i router zongluje kanalami, lub na kanale ktorego uzywa cos zakloca radio.
Prowe:
--- Cytat: HammerSnake w Listopad 05, 2012, 23:24:38 ---mhm, jak dla mnie to po przeczytania czegoś takiego wydaje mi się, ze sieć domowa wygląda tak : modem (od isp)-->ruter (/router prywatny?) i chyba jest różnica:
modem-->kabel-->laptop
modem-->ruter/router-->kabel-->laptop
?
--- Koniec cytatu ---
Jest różnica, tylko co z niej wynika? Podłączamy kablem modem --> komputer = działa. Podłączamy modem --> router --> komputer = załóżmy, że działa. Co wiemy? Po kablu działa, po Wi-Fi nie działa = problem nadal nie rozwiązany. Nie wspominając, że kolega próbował z zewnętrzną kartą pod USB i jest to samo.
Opcje są dwie:
1. Konfiguracja routera szwankuje.
2. System operacyjny się wysypał, może jakaś usługa odpowiedzialna za Sieć nie działa jak należy, może jakaś aplikacja szaleje, może złapał jakiegoś robaka, może sąsiad kradnie neta po Wi-Fi i zarzyna połączenie, może... itp. itd.
O ile pierwszy wariant można jeszcze zdalnie, poprzez forum, zweryfikować, to drugiej opcji nikt z nas już nie wybada w rozsądnym czasie. No, chyba, że kolega zaserwuje nam zrzut z Wiresharka a na deser dołoży logi z dziennika zdarzeń i informacje o aktywnych usługach oraz procesach.
Nie chcę krakać ale Herezja chyba wygra konkurs na najlepsze rozwiązanie, coś czuję, że będzie jednak reinstalacja systemu.
Danath Riddick:
Próbowałeś zmieniać częstotliwości na WI-FI. Możliwe ze sąsiedzi jadą na podobnych i dlatego masz skoki. Ja się nie znam ale często jest to problem na Wi-FI. Popytaj sąsiadów na jakich kanałach jadą i ustalcie sobie to, bo nawet wybór sąsiednich kanałów generuje błędy.
Prowe:
Merle78 i Danath Riddick mogą mieć rację. Może faktycznie masz takie zagęszczenie Wi-Fi, że zagłusza to Twój router a ja się doszukuję jakiegoś większego problemu. Uczepiłem się faktu, że na innych komputerach działa bez problemu, tylko u Ciebie jest coś nie tak i przez to mogłem szukać problemu w niewłaściwym miejscu.
Do sprawdzania Wi-Fi używam programu WiFi Analyzer, który jest dostępny za darmo na Androida, trzeba mieć tylko Wi-Fi w telefonie (nie wiem czy jest dostępny na inne systemy). Nie jest to co prawda profesjonalny miernik, jednak działa całkiem przyzwoicie (jeszcze mnie nie oszukał). Możesz tam sprawdzić siłę sygnału sieci i co ważniejsze, programik podpowiada, który kanał danej sieci jest najlepszy (im więcej gwiazdek, tym lepiej).
Link do aplikacji - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImNvbS5mYXJwcm9jLndpZmkuYW5hbHl6ZXIiXQ..
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej