Eve Online > Wsparcie techniczne

Problem z routerem.

<< < (4/10) > >>

[VIDE] Herezja:
Co jak co ale ode mnie też dostałeś kilka łapek w górę ];)

A co do pomocy to z chęcią każdemu pomagam jak tylko mogę i potrafię.

Doom:
Po raz trzeci piszę. Sprawdź z kablem.

Gaunt:
na kablu może nie do końca perfecto, ale lepiej niż na WIFI

Prowe:

--- Cytat: Gaunt w Listopad 05, 2012, 21:29:29 ---No niestety mimo zewnętrznego USB dalej to samo.

--- Koniec cytatu ---
Czekamy więc na screeny z konfiguracji.

--- Cytat: Doom w Listopad 05, 2012, 22:47:50 ---Po raz trzeci piszę. Sprawdź z kablem.

--- Koniec cytatu ---
Przecież pisał o tym w pierwszym poście:
"jak podpinam sam kabel idący bezpośrednio od modemu do mojego laptopa to nie ma żadnych przestojów, skoków pingu"

--- Cytat: Doom w Listopad 05, 2012, 20:41:36 ---Jeśli musi wyłączyć QoS aby router zaczął działać to IMO powinien zmienić urządzenie. Nie po to kupuje się sprzęt z tą funkcją aby potem była wyłączona bo inaczej net nie działa.

--- Koniec cytatu ---
Dziwne, u mnie jest wyłączone i działa :D A tak na poważnie, Doom poczytaj trochę o QoS (Quality of Service), ponieważ chyba nie bardzo wiesz do czego jest ta funkcja wykorzystywana albo Ci się pomerdało z czymś innym, skoro piszesz, że bez tego net nie działa.

--- Cytat: Doom w Listopad 05, 2012, 20:41:36 ---Gry też w takie zrzuty wrzucasz? Standard teraz że każda jedna zajmuje dwucyfrową liczbę GB na dysku, a i sam system z programami potrafi się spaść. Dlatego na jedno wychodzi czy się stawia system od nowa (z absolutnie niezbędnymi dodatkami wolę sobie zmontować płytkę instalacyjną która wrzuci je z automatu), czy z ghosta / recowery, bo przez miejsce jakie zajmują pełne zrzuty po prostu ich nie robię. (z drugiej strony jeszcze nie miałem maszyny z dyskiem powyżej jednego tera. Może jak ktoś ma x terabajtów na dyskach razem to nie szkoda mu 1/3 miejsca na backupy)

--- Koniec cytatu ---
Tak, robię backup wszystkiego i nie jest szkoda miejsca na dyskach. Bardziej byłoby mi szkoda gdyby dane cholera wzięła nie wspominając o kilku dniowym odzyskiwaniu konfiguracji (o ile w ogóle bym to wszystko z pamięci odtworzył). Natomiast co do prędkości backupu i odzyskiwania, jeżeli korzystasz z lepszego złącza niż USB 2.0 to nie ma tragedii.

HammerSnake:

--- Cytuj ---Przecież pisał o tym w pierwszym poście:
"jak podpinam sam kabel idący bezpośrednio od modemu do mojego laptopa to nie ma żadnych przestojów, skoków pingu"

--- Koniec cytatu ---
mhm, jak dla mnie to po przeczytania czegoś takiego wydaje mi się, ze sieć domowa wygląda tak : modem (od isp)-->ruter (/router prywatny?) i chyba jest różnica:

modem-->kabel-->laptop
modem-->ruter/router-->kabel-->laptop

?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej