Eve Online > Wsparcie techniczne

Problem z routerem.

<< < (6/10) > >>

[VIDE] Herezja:
Od siebie dodam, że posiadam Cyfrowy Polsat jako dostawce internetu i ... tu się zaczynają problemy bo net jest wysyłany radiowo a niedaleko jest silny nadajnik straży pożarnej i 2 duże anteny play-a wysyłające internet bezprzewodowy do ludzi. Lokalizacja tych nadajników niedaleko mnie powoduje, że dość często mam problemy z netem. Oczywiście jak brałem net od cyfrowego nikt tego nie sprawdził.
Być może i u Ciebie następuję coś w tym stylu (tak jak nadmieniali moi przedmówcy).

BAMBO:
a moze uzywasz czesto mikrofallówki blisko routera? lub twoj sasiad, skoro problem wystepuje tylko na wi- fi  :) serio

Goomich:

--- Cytat: Herezja w Listopad 06, 2012, 09:31:05 ---Od siebie dodam, że posiadam Cyfrowy Polsat jako dostawce internetu i ... tu się zaczynają problemy bo net jest wysyłany radiowo a niedaleko jest silny nadajnik straży pożarnej i 2 duże anteny play-a wysyłające internet bezprzewodowy do ludzi. Lokalizacja tych nadajników niedaleko mnie powoduje, że dość często mam problemy z netem. Oczywiście jak brałem net od cyfrowego nikt tego nie sprawdził.
Być może i u Ciebie następuję coś w tym stylu (tak jak nadmieniali moi przedmówcy).

--- Koniec cytatu ---

Ty się martw skąd załatwić ołowiane majtki, a nie o internet.

Trefnis:
zalezy czy problem pojawia sie tylko przy korzystaniu z konkretnej aplikacji (np po 2h grania w eve) czy sam z siebie po 2h

mozesz sciagnac ubuntu, wypalic plytke i odpalic livecd i potestowac kilka godzin czy problem sie pojawia,
nie stracisz systemu a bedziesz mial kilka mozliwosci:
dalej nie dziala:
-wifi w lapku (fizycznie)
- router
dziala:
-system/stery wifi w windzie

Merle78:
Wiecej niz raz zdarzylo mi sie, ze siec byla zaklocana blizej nie zidentyfikowanym sygnalem (nie byla to inna siec wifi) i tylko zonglowanie kanalami pozwolilo mi znalezc normalnie pracujaca czestotliwosc. Wiec warto potestowac, chocby zwyklym pingiem do routera przez chwile (komenda: ping adres-ip-routera -t) i spojrzec jakie sa czasy i czy nie gubi pakietow - dobry sposob na prosta diagnostyke.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej