Eve Online > Wsparcie techniczne

Problem z routerem.

<< < (10/10)

Prowe:

--- Cytat: littleozzik w Listopad 07, 2012, 13:17:11 ---Wiem że tak jest dlatego trzeba walczyć tak jak ten gość co mu linie lotnicze zmiażdżyły gitarę. Nagrał piosenkę i linie miały realny problem :) Wiem że nie każdemu się chce w woli machnąć ręką i robić na własny koszt doktorat w w danym temacie aby na przyszłość być kolejnym ekspertem, ale imo nie tędy droga. Oczywiście wiem że to wymaga zmiany mentalności, sądy jak działają wiemy, itp...
Duży ukrainiec i łamanie nóg zawsze zostaje jedną z tańszych opcji...

--- Koniec cytatu ---

Tak, tylko to jak walka z wiatrakami. Kiedyś próbowałem dochodzić swoich praw oficjalna drogą. Były masowe reklamacje, telefony, rzecznik praw konsumentów, pisma z groźbą pozwania z kancelarii adwokackiej. Zatrzymałem się dopiero na sądzie, ponieważ nie uśmiechało mnie się wydawać 1500 PLN na sprawę przy cenie 450 PLN za wadliwy produkt gdzie zwrot kosztów postępowania był bliżej nieokreślony i mowa była raczej o latach a nie miesiącach. Jedyne co z tego wynikło to fakt, że firma Wojas S.A. straciła kilku klientów. Moja żona ma zakaz kupowania tam czegokolwiek (a był to jej jeden z ulubionych sklepów) a znajomych poinformowałem, że do domu nikogo nie wpuszczę, kto mi przyjdzie w butach tej marki :)

Teraz jestem bardziej ostrożny i zanim kupię coś w nieznanej mi firmie, dokładnie studiuję opinie i wszelkie regulaminy. Każde odstępstwo od normy dyskwalifikuje z miejsca daną firmę czy produkt. Trzymam się również sprawdzonych marek, które od lat mnie nie zawiodły. Jak na razie jakoś się udaje i nie trafiam na buble. Pewnie do czasu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej