Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z routerem.
Prowe:
--- Cytat: Gaunt w Listopad 05, 2012, 17:42:50 ---muszę go potestować dzisiaj i jutro czy faktycznie to pomogło na dłuższa mete.
--- Koniec cytatu ---
Jak nie zadziała, to będziemy walczyć dalej :) Swoją drogą tak mnie się przypomniało, że mój D-Link wariował jak zaznaczyłem opcję QoS - sprawdź, jak masz włączone to wyłącz.
--- Cytat: Doom w Listopad 05, 2012, 16:32:12 ---Kilka razy różnym ludziom konfigurowałem sieci opart min o d-linki (w sumie to główne bo cena atrakcyjna). Ani razu te cholerne płytki nie wykonały zadania poprawnie, często wogle go nie kończyły tylko wysypywały się w trakcie i za każdym razem wszystko i tak ręcznie trzeba było ustawiać
--- Koniec cytatu ---
Ja mam inne doświadczenia w tym temacie, wręcz odwrotne. Każdy z moich znajomych używa D-Linka (tani i dobry sprzęt do domu) i nigdy nie było problemu z płytą. Była kiedyś nawet sytuacja, że kumplowi coś zdechło i przepisywaliśmy ustawienia z mojego routera, bo akurat mamy takie same modele i tego samego ISP. Pięć razy sprawdzałem czy się nie pomyliłem, było kropla w kroplę i nie chciało ruszyć. Płytka rozwiązała problem w 2 minuty - tylko szkoda, że jej poszukiwania trwały ponad pół godziny :)
--- Cytat: Doom w Listopad 05, 2012, 18:04:18 ---+10 godzin instalowania tam tego co sie chce mieć ;D
--- Koniec cytatu ---
Dlatego ludzie wymyślili Ghosta itp. oprogramowanie, nie wspominając o Windowsowym Recovery, który od Win7 działa świetnie :) Na prawdę polecam robić regularny backup, zaoszczędzi to masę czasu jak system padnie, a jak wiadomo prędzej czy później i tak to nastąpi.
[VIDE] Herezja:
--- Cytat: Prowe w Listopad 05, 2012, 19:17:32 ---Dlatego ludzie wymyślili Ghosta itp. oprogramowanie, nie wspominając o Windowsowym Recovery, który od Win7 działa świetnie :) Na prawdę polecam robić regularny backup, zaoszczędzi to masę czasu jak system padnie, a jak wiadomo prędzej czy później i tak to nastąpi.
--- Koniec cytatu ---
Zgadzam się z kolegą choć sam ... już Ghousta od wielu wielu lat nie stosuje itp programów a windowsowym nigdy się w sumie nie posługiwałem.
Merle78:
D-linki to generalnie szajs, glownie ze sprzetem tej firmy to mialem problemy. Linksys tez sie skiepscil i na dwoje babka wrozyla (sam uzywam niesmiertelnego WRT-54GL z tomato). Jak masz lacze z kablowki, to wrzuc TP-Linka TL-WR1043ND i nie powinienes miec problemow.
Doom:
--- Cytuj ---Jak nie zadziała, to będziemy walczyć dalej Swoją drogą tak mnie się przypomniało, że mój D-Link wariował jak zaznaczyłem opcję QoS - sprawdź, jak masz włączone to wyłącz.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli musi wyłączyć QoS aby router zaczął działać to IMO powinien zmienić urządzenie. Nie po to kupuje się sprzęt z tą funkcją aby potem była wyłączona bo inaczej net nie działa.
--- Cytuj ---Dlatego ludzie wymyślili Ghosta itp. oprogramowanie, nie wspominając o Windowsowym Recovery, który od Win7 działa świetnie Na prawdę polecam robić regularny backup, zaoszczędzi to masę czasu jak system padnie, a jak wiadomo prędzej czy później i tak to nastąpi.
--- Koniec cytatu ---
Gry też w takie zrzuty wrzucasz? Standard teraz że każda jedna zajmuje dwucyfrową liczbę GB na dysku, a i sam system z programami potrafi się spaść. Dlatego na jedno wychodzi czy się stawia system od nowa (z absolutnie niezbędnymi dodatkami wolę sobie zmontować płytkę instalacyjną która wrzuci je z automatu), czy z ghosta / recowery, bo przez miejsce jakie zajmują pełne zrzuty po prostu ich nie robię. (z drugiej strony jeszcze nie miałem maszyny z dyskiem powyżej jednego tera. Może jak ktoś ma x terabajtów na dyskach razem to nie szkoda mu 1/3 miejsca na backupy)
Ponawiam propozycję o sprawdzeniu kabla w przypadku w którym problem by zrzucił. Jesli na kablu nie bedzie problemów wtedy w zasadzie na 100% zwalone jest wifi na lapku i można się będzie na tym skupić zamiast grzebać jednocześnie w różnych kierunkach
Gaunt:
Udało mi się skombinować karte sieciową USB taką jaką mam na komputerze obok stojącym dokładnie to
http://ottawacomputech.com/catalog/images/TP-Link-TL-WN822N-300Mbps-Wireless-USB-Adapter.jpg
podpiałem to do laptopa i chodzi bez zakłóceń czyli problem musi tkwić niestety w WIFI laptopa tak mi się przynajmniej wydaje.
btw daję wszystkim łapcie bo mi pomagacie, naprawdę doceniam <serce>
*EDIT
No niestety mimo zewnętrznego USB dalej to samo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej