Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z routerem.
[VIDE] Herezja:
Może zadam głupie pytanie ale ... czy reiunstalka systemu by nic nie pomogła?
Doom:
--- Cytuj ---Każdy router D-Linka ma w zestawie płytkę z bardzo dobrym kreatorem konfiguracji.
--- Koniec cytatu ---
Irony oveloaded?
Kilka razy różnym ludziom konfigurowałem sieci opart min o d-linki (w sumie to główne bo cena atrakcyjna). Ani razu te cholerne płytki nie wykonały zadania poprawnie, często wogle go nie kończyły tylko wysypywały się w trakcie i za każdym razem wszystko i tak ręcznie trzeba było ustawiać
Gaunt:
Ok,
Reinstalowałem sterowniki kasując je i instalując od nowa. Resetowałem router po czym zainstalowałem go z płytki instalacyjnej.
Problemów jak na razie nie ma, ale tak jak mówiłem internet zachowuje się teraz tak samo jak po zmienieniu kanału na 1 czy ustawieniu automatic detection, więc muszę go potestować dzisiaj i jutro czy faktycznie to pomogło na dłuższa mete.
Tak jak Doom napisal wyżej oczywiście parę razy płytka się wysypała mówiąc, że czegoś nie widzi dopiero ponowne kliknięcie czy jej drugie wczytwanie dopiero chwytało.
Po instalacji nie miałem internetu dlatego pewnie, że router nie chwycił ustawień modemu. Reset modemu, reset routera.
Zobaczymy czy to coś da.
@Herezjusz
Własnie czuje pod skórą, że problemem jest połączenie a nie sam system bo on jest stale jest konserwowany i pieczołowicie się nim opiekuje :-)
[VIDE] Herezja:
Gaunt-usz ... z własnego doświadczenia wiem, że nie raz wszystko niby dobrze działa później się psuje kupę czasu spędzam na próbie postawienia tego na nogi i ... jedynie ponowna instalacja systemu pomaga.
Jak wolisz się X czasu bawić i nic nie wskórać to powodzenia. W dzisiejszych czasach postawienie systemu to ile 10 min?
Doom:
+10 godzin instalowania tam tego co sie chce mieć ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej