Śmietnisko > Off Topic

Gospodarczy kompas wyborczy WP

<< < (20/22) > >>

Rabbitofdoom:
Albo uczysz sie plywac albo toniesz. I moze nie likwiduja przepisow ale wyeliminowano dosc sporo bubli prawnych. Chociazby tzw. Ustawa Krauzego jak juz jestesmy przy wpierd...niu sie panstwa gdzie nie trzeba, vat od zlych dlugow, ustawa o swobodzie gospodarczej.

eloelo:

--- Cytat: Khobba w Październik 11, 2011, 16:00:40 ---Wow, erystyka a'la polska klasa polityczna posunięta do perfekcji. Zamiast odpowiedzi (z Twojej strony) na konkretne pytania uciekłeś zupełnie od dyskusji. Brawo!

--- Koniec cytatu ---
Widzisz chciałem to juz skonczyć ale zawsze znajdzie sie taki co rzuci za odchodzacym ...
Gdzie byłeś jak ja czekałem na jego odpowiedzi ? zamiast nich znowu zasypał mnie gradem pytań? [ bez zwiazku , szyderczych albo wyjebanych w przeszłość ? jak fanatyk ...
no ale masz ...

----------------------------------------------------------------------------------------------

--- Cytat: Dormio w Październik 11, 2011, 12:57:47 ---Zapytam na wszelki wypadek - sprawdziłeś czy istnieje podmiot taki jak Rzeczpospolita Polska ? Pewnie tak samo jak umiesz rozróżnić kwestię reprezentowania, od posiadania, rozporządzania od posiadania ? ::)

--- Koniec cytatu ---
Jak zawsze chcesz wszystko rozróżniać i dzielić .. Powiedz to wierzycielom Rzeczpospolitej Polskiej [ hehe juz se to wyobrażam - a sprawdził pan czy istnieje taki podmiot? ...]

--- Cytat: Dormio w Październik 11, 2011, 12:57:47 ---No właśnie, oświeć mnie miszczu i powiedz gdzie ta kasa trafia ? Wg Ciebie na konto RP w jakimś banku, tak ?  ::)

--- Koniec cytatu ---
Przepraszam ja zapytałem pierwszy wiec sie nie wykręcaj bo dług publiczny rośnie , gospodarka spowalnia
tylko mnie nie wkręcaj ze skarbem państwa bo zaraz wymyślisz nową agencje

--- Cytat: Dormio w Październik 11, 2011, 12:57:47 ---Skończyły się argumenty merytoryczne, co ? Lepiej porozmawiać o gównie, bo przecież na nim się wszyscy znają ?  :D ;)

--- Koniec cytatu ---
Ja sie nie znam liczyłem na twoja wszechobecną więdzę ...

--- Cytat: Dormio w Październik 11, 2011, 12:57:47 ---A drzewo to tak sobie nagle wyrosło, zupełnie niespodzianie...  :P ;) :D

--- Koniec cytatu ---
A zebyś wiedział ze ma gość działke i nie musi na nią zapieprzać co roku patrzeć czy coś mu nie urosło na srodku ..
A ARiMR to jest od wieków tylko gruntów nie było, nagle Bóg sie obudził i zrobił je we wtorek

--- Cytat: Dormio w Październik 11, 2011, 12:57:47 ---Nie, nie słyszałem, ale za to doświadczam efektów innego wybrańcy narodu, który obniżył populistycznie podatki (w szczególe chodzi mi o jeden), a w efekcie przegrał przyspieszone wybory. Lasy Państwowe należą do Skarbu Państwa, polecam zapoznanie się ze szczegółami w odpowiednich informacjach udostępnianych przez Lasy Państwowe. Żadna kasa należąca do LP nie należy do żadnego dyrektora tychże LP, a właściciel - czyli Skarb Państwa, może zażądać wypłaty dywidendy, czy to się dyrektorkom podoba czy nie.

--- Koniec cytatu ---
Jak nie słyszałeś to poczytaj bo pewnie tez nie widziałeś że jak były przyspieszone wybory to gospodarka miał najwieksze przyspieszenie i nagle w Polsce zaczeło brakować pracowników . a co do podatków to wiesz obecny wybraniec szybko to naprawił [ według ciebie za mało] zrobił porządek z zapotrzebowaniem na pracowników uporzadkował nam ZUS żebysmy nie musieli sie martwić i ustabilizował gospodarke .Nie wiem gdzie Cie jeszcze PIS dotykal ale mów ,wyrzuć to z siebie co takiego strasznego zrobił
Co do Lasów Państwowych to dywidendy  juz dawno poszły w p. do skarbu panstwa a Donek chciał ich rezerwy finansowe przeznaczone na rozwój i usuwanie nagłych katastrof i o to sie poprztykali
Ja pisze grzecznie o przepisie obowiazującym zaraz po wojnie a ty mi tu o szlachectwie i Piastach wyjeżdżasz ,
ciekawe skojarzenie bo za piastów tez rozdrapali Polske

--- Cytat: Dormio w Październik 11, 2011, 12:57:47 ---Gratuluję porównania, bo dla mnie PiS to dres, który i bije i obiecuje bicie.  :P

--- Koniec cytatu ---
No niestety to było najłatwiejsze porównanie jakie mogłem dać ale ty masz tylko jeden słuszny pogląd .Co do PIS to oni byli bici i przetrzymywani
Potrafisz dać jakiś przykład ? jakies dane?czy tylko wypytywć szczegołowo o jakies rożnice które są zajebiście wazne bo jak rzad da ustawe i powoła do tego agencje albo inne pierdy to juz nie jest wina rzadu tylko agencji i tak cały temat
Jak agent Tomek odjebał numer to cała wina Kaczyńskiego [ ilu wierzy ze gość był niewinny a ilu ze prawo nie pozwoli go złapać?] ale jak Miro i Zbycho odjebali wałek to spoko nic sie nie stało , wybraniec jest OK
Drugi znowu utyskuje że ludzie nie rozumieją różnicy miedzy sprawiedliwoscią a prawościa [ idiotyczne porównanie bo człowiek prawy jest sprawiedliwy - pewnie w wiki nie było określenia ] lub między czynem moralnym a zgodnym z prawem nie widzą różnicy i ten sam gość pare postów dalej sie chwali ze też wyciął 2 drzewka i obszedł prawo [nieważne jak kombinował czy podlał czy podciął]
To o czym my tu rozmawiamy jak gośc innych łaja za cos co sam robi i krzyczy w obronie zajebistego prawa[ przepisu ] o ochronie WSPÓLNEGO DOBRA .
Hipokryzja

--------------------------------------------------------------------------------------

miałem to przygotowane na wczesniejszy post ale chciałem zbastować bo żeby sie kłócić /dyskutować potrzebne są jakieś argumenty, fakty tylko fanatyk [albo moher] krzyczy ze niee on i tak jest bee bez uzasadnienia
Nikogo nie zastanawia fakt ze narodwy może byc lepszy od unijnego? Najwiecej kasy z uni na co poszło i gdzie to jest lub widać efekty ? szło kupe kasy na autostrady i je macie , poszło dużo na rolnictwo i juz leży , jakbyśmy byli w strefie euro dzisiaj to też byśmy mieli kryrys bo nie wszyscy zdaja sobie chyba sprawe że lepiej to jest dzisiaj - za 2 lata każdy prognozuje gorzej
ehh ...nie chce mi sie z wami gadać .

Rabbitofdoom:
Nie obszedlem prawa. Widze ze nie zrozumiales sensu wypowiedzi albo dostosowales do swojej wizji ze wszyscy kradna/klamia/robia przekrety. Napisalem ze powolalem sie na odpowiedni przepis i nie musialem nic kombinowac z roznymi dziwnymi roztworami, ba nawet zielen miejska mi je przyjechala sciac. Co prawda za to juz musialem zaplacic z wlasnej kieszeni ale trodno.

Calix:
Elo do czego Ty właściwie zdążasz w tym temacie?
Chcesz przekonać ludzi na forum że PiS jest cacy? Czy chcesz powiedzieć że Tusk jest marnym premierem? Pierwsze Ci się nie uda, a o drugim to chyba wszyscy tu wiedzą.
Ja na PiS nie głosowałem i głosować nie będę. Fakt że gospodarka miała się nieźle pod rządami PiSu. Ale PiS tej gospodarce nie pomógł ani nie zaszkodził. Jest tylko i wyłącznie jedna ustawa która teoretycznie wyszła na dobre PiSowi i jest to obniżka składki. Nie uważam też żeby PIS był partią moralną (o ile można mówić o moralności w polityce) zatrzymywali lekarzy paradowali z zakutymi przed kamerami sugerowali że lekarze zabijali itd. Sądy uniewinniły niemal wszystkich. Ziobro przegrał dwa procesy o zniesławienie. O prezesie mówić mogę tylko jego językiem czyli: uważam go "za niegodnego", "niedorosłego do demokracji", "mało konsekwentnego i z problemami z moralnością"

Dormio:

--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 19:47:45 ---Widzisz chciałem to juz skonczyć ale zawsze znajdzie sie taki co rzuci za odchodzacym ...

--- Koniec cytatu ---
Twoje zdanie musi być ostatnie ?  :P

--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 19:47:45 ---Powiedz to wierzycielom Rzeczpospolitej Polskiej [ hehe juz se to wyobrażam - a sprawdził pan czy istnieje taki podmiot? ...]

--- Koniec cytatu ---
Pytanie było typu zamkniętego. Wystarczyło odpowiedzieć tak/nie/nie wiem. Nic nikomu nie muszę mówić, wierzyciele znają się na prawie międzynarodowym i wiedzą KOGO pozywać o swoje wierzytelności. Chociaż nie słyszałem o tym by ktoś pozywał RP, ale słyszałem o pozywaniu INSTYTUCJI i agencji RP, to nie znaczy, że nie było takiego przypadku. Jednak w prawie krajowym masz możliwość pozywania podmiotów (fizycznych lub prawnych) i takim podmiotem są właśnie agencje i instytucje państwowe.

--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 19:47:45 ---Przepraszam ja zapytałem pierwszy wiec sie nie wykręcaj bo dług publiczny rośnie , gospodarka spowalnia

--- Koniec cytatu ---
Rozumiem, że NIE WIESZ skoro nie umiesz powiedzieć gdzie TWOIM zdaniem. A pytałeś o coś innego:

--- Cytuj ---I jak te agencje sprzedadzą coś co im kazało państwo to gdzie trafia kasa?
--- Koniec cytatu ---
Ta kasa trafia na konto AGENCJI, nie państwa. Państwo NIE może im coś kazać zrobić. Kazać coś agencji wbrew pozorom nie jest łatwo. Nie zamierzam Ciebie uczyć funkcjonowania państwa, a w szczególności RP, ale z dobrej woli polecam lekturę Konstytucji RP, oraz poszczególnych dzienników ustaw. Na lekturę do poduszki polecam wykładnie prawa konstytucyjnego. To może wówczas zrozumiesz na jakich zasadach funkcjonuje państwo.

--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 19:47:45 ---tylko mnie nie wkręcaj ze skarbem państwa bo zaraz wymyślisz nową agencje

--- Koniec cytatu ---
Nie muszę wymyślać, w tym wyręcza mnie Sejm RP i Rząd RP. Sprawdź sobie ile agencji w Polsce funkcjonuje i wróć potem do rozmowy. A co do Skarbu Państwa, to jedyne co mogę powiedzieć to LOL.  ;D

--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 19:47:45 ---Ja sie nie znam liczyłem na twoja wszechobecną więdzę ...

--- Koniec cytatu ---
Przykro mi, ale najwyraźniej moja wiedza nie jest aż tak wszechobecna (sprawdź różnicę pomiędzy wszechobecnością, a wszechogarnianiem, polecam SJP) jak Twoja, ale na przyszłość jakbym chciał się dowiedzieć czegoś o gównie, to wiem kogo zapytać.  :P

--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 19:47:45 ---A zebyś wiedział ze ma gość działke i nie musi na nią zapieprzać co roku patrzeć czy coś mu nie urosło na srodku ..

--- Koniec cytatu ---
Najwyraźniej straciłeś wątek:

--- Cytuj ---maja swoje ziemie [ no niby to ARiMR] niech tam zalesia
--- Koniec cytatu ---

Zalesianie to czynność wymagająca obecności. Drzewko wbrew pozorom również wymaga pewnych zabiegów pielęgnacyjnych.

--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 19:47:45 ---A ARiMR to jest od wieków tylko gruntów nie było, nagle Bóg sie obudził i zrobił je we wtorek

--- Koniec cytatu ---
Ponownie polecam lekturę SJP, a dodatkowo Biblii (żebyś wiedział co Bóg robił we wtorek).
Dla ułatwienia ARiMR powstał w 1994r, to owszem w poprzednim stuleciu, ale do istnienia od wieków to mu "odrobinę" brakuje  ::) :P

--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 19:47:45 --- Jak nie słyszałeś to poczytaj bo pewnie tez nie widziałeś że jak były przyspieszone wybory to gospodarka miał najwieksze przyspieszenie i nagle w Polsce zaczeło brakować pracowników . a co do podatków to wiesz obecny wybraniec szybko to naprawił [ według ciebie za mało] zrobił porządek z zapotrzebowaniem na pracowników uporzadkował nam ZUS żebysmy nie musieli sie martwić i ustabilizował gospodarke .Nie wiem gdzie Cie jeszcze PIS dotykal ale mów ,wyrzuć to z siebie co takiego strasznego zrobił

--- Koniec cytatu ---
Wiesz, mam sporo i dużo ciekawszych rzeczy do przeczytania niż czytać o tym co by było gdyby. W Polsce od 1989r. nie było sytuacji w której brakowało pracowników (nawet bezrobocie mniejsze od błędu statystycznego nie oznacza, że brakuje pracowników), natomiast w wielu branżach są niedobory odpowiedniej kadry.
Nasz obecny wybraniec poprawił, ale jak widać za mało (a moim zdaniem poprawił nie tam gdzie trzeba). I nie, nie uporządkował ZUS, a gospodarka póki co radzi sobie bez pomocy polityków (oby jak najdłużej). PIS mnie nie dotykał, PO również, ale czuj się swobodnie podzielić z nami gdzie obie partie Ciebie dotykały. Nie krępuj się, z pewnością wśród wielu z nas znajdziesz zrozumienie dla swoich problemów jakie z tego tytułu masz, ale najlepiej będzie jak udasz się do odpowiedniego specjalisty, chociaż może wśród forumowiczów się jakiś znajdzie...

--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 19:47:45 ---Co do Lasów Państwowych to dywidendy  juz dawno poszły w p. do skarbu panstwa a Donek chciał ich rezerwy finansowe przeznaczone na rozwój i usuwanie nagłych katastrof i o to sie poprztykali

--- Koniec cytatu ---
Sprawdź swoje źródła i naucz się co to jest dywidenda.

--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 19:47:45 ---Ja pisze grzecznie o przepisie obowiazującym zaraz po wojnie a ty mi tu o szlachectwie i Piastach wyjeżdżasz ,ciekawe skojarzenie bo za piastów tez rozdrapali Polske

--- Koniec cytatu ---
Może o tym nie wiesz, ale wojna skończyła się 66 lat temu, a dzień dzisiejszy od "zaraz" (ktoś kto ma dzieci doskonale zrozumie dlaczego jest to pojęcie względne i dlaczego umieściłem w cudzysłów) dzieli tyle samo lat co zmian w przepisach.

--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 19:47:45 --- No niestety to było najłatwiejsze porównanie jakie mogłem dać ale ty masz tylko jeden słuszny pogląd .

--- Koniec cytatu ---
Nie mam jedynego słusznego, ale najwyraźniej Twój do takich należy. A porównanie jak porównanie, każdy ma swoje zrozumienie.

--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 19:47:45 ---Co do PIS to oni byli bici i przetrzymywani

--- Koniec cytatu ---
Poczytaj biografie ludzi znajdujących się w innych ugrupowaniach. Polecam obecnie urzędującego Prezydenta RP.

--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 19:47:45 ---Potrafisz dać jakiś przykład ? jakies dane?czy tylko wypytywć szczegołowo o jakies rożnice które są zajebiście wazne bo jak rzad da ustawe i powoła do tego agencje albo inne pierdy to juz nie jest wina rzadu tylko agencji i tak cały temat
Jak agent Tomek odjebał numer to cała wina Kaczyńskiego [ ilu wierzy ze gość był niewinny a ilu ze prawo nie pozwoli go złapać?] ale jak Miro i Zbycho odjebali wałek to spoko nic sie nie stało , wybraniec jest OK

--- Koniec cytatu ---
Skoro tak mówisz.

--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 19:47:45 ---Drugi znowu utyskuje że ludzie nie rozumieją różnicy miedzy sprawiedliwoscią a prawościa [ idiotyczne porównanie bo człowiek prawy jest sprawiedliwy - pewnie w wiki nie było określenia ] lub między czynem moralnym a zgodnym z prawem nie widzą różnicy i ten sam gość pare postów dalej sie chwali ze też wyciął 2 drzewka i obszedł prawo [nieważne jak kombinował czy podlał czy podciął]
To o czym my tu rozmawiamy jak gośc innych łaja za cos co sam robi i krzyczy w obronie zajebistego prawa[ przepisu ] o ochronie WSPÓLNEGO DOBRA .
Hipokryzja

--- Koniec cytatu ---
Ponownie polecam lekturę SJP w temacie znaczenia sprawiedliwość, prawość i moralność.

--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 19:47:45 ---fakty tylko fanatyk [albo moher] krzyczy ze niee on i tak jest bee bez uzasadnienia

--- Koniec cytatu ---
Zły to ptak co własne gniazdo kala. Sprawdź czyimi zwolennikami są "moherowcy".

--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 19:47:45 ---Nikogo nie zastanawia fakt ze narodwy może byc lepszy od unijnego? Najwiecej kasy z uni na co poszło i gdzie to jest lub widać efekty ? szło kupe kasy na autostrady i je macie , poszło dużo na rolnictwo i juz leży , jakbyśmy byli w strefie euro dzisiaj to też byśmy mieli kryrys bo nie wszyscy zdaja sobie chyba sprawe że lepiej to jest dzisiaj - za 2 lata każdy prognozuje gorzej

--- Koniec cytatu ---
Myślę, że wszystkich zastanawia, ale każdy wnioski wyciąga swoje. Tobie najwyraźniej dopłaty dla rolników są zbędne, podobnie jak nowe drogi i autostrady.

--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 19:47:45 ---ehh ...nie chce mi sie z wami gadać .

--- Koniec cytatu ---
To nie gadaj - simple as that !

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej