Eve Online > Dyskusje ogólne

Limited API vs Full API

<< < (4/8) > >>

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Anna Nietrzeba w Sierpień 10, 2011, 10:04:08 ---
Puszkien odwrócę twoje pytanie - jeżeli rekrut zakłada ze korp chce go orznąć to po co probuje wstąpić  ;D ?

--- Koniec cytatu ---
Ale ja nigdzie nie napisałem że korporacja chce mnie orżnąć, bo nawet mając te API nie jest w stanie...ale pisze rzeczy oczywiste.
Moim tylko zdaniem jest to bez sensu i tyle, bo jak napisałem wcześniej inteligentnego złodzieja/szpiega/avoxera raczej sie przez to nie nakryje, a idiota sam sie zdradzi  ;)
Ja to widzę bardziej jako modę - tylko niepoważne korporacje nie żądają API... wniosek taki że jak chcesz być widziany jako poważny żądaj w poście rekrutacyjnym API, najlepiej full, korporacja będzie widziana bardziej jako elytarna  :P
3 lata temu jak wstepowałem do CBC nikt nawet nie kwiknłął o jakims API, a teraz? Jakżeby inaczej, wymaga sie podania full  :P
A jeszcze rok temu nawet w Legionie of Death wystarczał limited. Sprawa ewoluuje, niedługo CEO zaczna żądać dostępu do konta... wtedy taka korporacja to bedzie elytarna  :P

sc0rp:

--- Cytat: Dux w Sierpień 10, 2011, 10:20:05 ---Eee, mały off top. Któż to/cóż to jest avoxer?
:P

--- Koniec cytatu ---
char ktory dolaczyl do corpa/ally aby miec standy co pozwoli mu na stacklowanie pimped raciarki gdy corp/ally jego maina stoi za rogiem ;)

--- Cytat: VonBeerpuszken w Sierpień 10, 2011, 10:25:06 ---3 lata temu jak wstepowałem do CBC nikt nawet nie kwiknłął o jakims API, a teraz? Jakżeby inaczej, wymaga sie podania full  :P

--- Koniec cytatu ---
Nie wiem gdzie bylo i co robilo CBC 3 lata temu, ale wiem (zreszta Ty tez wiesz a jak nie to poczytaj stare maile) ze po pewnym incydencie wyszlo zarzadzenie o full api i iirc winny zostal namierzony i to nie ma nic wspolnego z tym ze CBC "wanna be elyte" ;)

Ektobus Rired:
VonBeer 3 lata temu CBC było samotną korporacją siedzącą sobie spokojnie w hi secu, od tego czasu zmieniło się trochę więcej niż moda.

A co do paranoi, ktoś pisał o tym że dyrektorzy są paranoikami bo wszelkimi sposobami chcą zabezpieczyć swoją korporacje, jednocześnie twierdząc że jak tylko ktoś zobaczy ile isk ma na alcie, jakie bpo obrabia lub czym handluje to zaraz cała korporacja ruszy żeby go ograbić orżnąć , zaorać posy i przejąć rynek. Pytanie brzmi które podejście jest większą paranoją.

Piszecie że inteligentnego szpiega i tak się nie wykryje, a nie inteligentny sam się zdradzi. Tyle że nawet jeśli zdradzi to często dopiero po przyjęciu do korpa. W TNT widziałem co działo się z korpami z bardzo liberalnym podejściem do rekrutacji, niektórym znikały posy, wraz ze statkami za kilka B, inni musieli płacić za awoxerów którzy 1-2 dni po przyjęciu do korpa umożliwiali redom ubicie raciarek za kilkanaście B, a polityka była taka że do momentu wyrzucenia awoxera cały corp wypadał z ally (stawał się neutami) a wszystkie straty sojusznków pokrywał corp awoxera. Oczywiście świeża postać nie dostaję dostępu do assetów korpowych, ale status blue dla wszytkich sojuszników i możliwość rejestracji na wszystkich możliwych commsach i forach itp. ma od samego początku więc możliwości zaszkodzenia corporacji, ally, sojusznikom są całkiem spore.
Profesjonalnego szpiega się nie wykryje, tak samo jak zamek w samochodzie czy mieszkaniu/bardzo wysoki e zabezpieczenia sieci komputerowej, nie powstrzymają naprawdę profesjonalnego złodzieja/hackera, ale czy to oznacza że nie ma sensu zamykać drzwi czy stosować zabezpieczeń sieciowych.

Colonel:
W naszym komunity moglibyśmy postawić  swego rodzaju ISO gwarantujące czystość intencji rekruta ;)
Jak tego dokonać ?
To już nie istotne jeśli ma być i działać :p
Pytanie czy CEO polskich korpow tego chcą ??

VonBeerpuszken:
Nie mówiłem że CBC chce być elyte, podałem to tylko jako dobrze mi znany przykład, tak jak podałem przyklad Legionu, w Legionie tez juz przestał wystarczać limited  :-X

Rozumiem że macie swoje zdanie na ten temat, i nie próbuję narzucić swojego.
A moje zdanie juz tu opisałem. Dam przykład:
wyszedłem z CBC (trochę pogniewany na pare osób) ale z informacja że zawsze moge wrócić. Więc wracam, podaję full API, pełen legal, za tydzień proszę o prawa do postawienia POSa i jak poprzednio dostaje prawa dyra, bo w końcu każdy mnie zna, bla bla bla. Zapitalam cały majątek korpowy i wystawiam na aukcję, sam robiąc rząd i idąc stąd  :P
Co dało te moje API? NIC  ;)
Bo w API nie ma napisane co mi we łbie siedzi  ;)
Ale jak mówiłem, to jest moje zdanie na te sprawę, nie wiem czy słuszne czy nie, ale znając życie i przeciwnicy i zwolennicy maja tej racji po równo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej