Eve Online > Dyskusje ogólne
Limited API vs Full API
Doom:
Tia lista kontaktow.... Ja na swojej mam kilkunastu ludków którzy dla SHCK lub całego A4 są KOS. To co szpieg jestem? Nie. Mam ich tam bo chcę wiedzieć kiedy gnojki są aktywne i np zdążyć wsiąć w orkę i podlecieć do naszego górnika, zanim na pasek wpadnie złodziej :P
Anna Nietrzeba:
Minnata ale w czym problem ? Jak nie chcesz podawać pełnego api to szukasz korporacji która tego nie wymaga i tyle.
BTW full api bierze sie nie po to aby uniknąć szpiegów ale np. także po to zeby w razie w razie problemów dyskretnie sprawdzić podejrzanego itp. Z własnego doświadczenia - dzieki full api udało nam się kiedyś wykryć złodzieja w corpie, gdybysmy nie mieli full api to pewnie do dzisiaj by sie u nas bawił w najlepsze. IMHO pobieranie full api jest jak najbardziej uzasadnione . A ze ktoś ma inne zdanie cóż ma do tego prawo ...
Poza tym ja sam równiez podawałem swoje pełne api ( i dalej jest w dostepne w rekach zaufanej osoby jak każde innne api w korpie) i jakoś zyje. A ja jestem z tych osób co to ryzykują sporo gdyby api wyciekło na zewnatrz. Ot kwestia zaufania.
Puszkien odwrócę twoje pytanie - jeżeli rekrut zakłada ze korp chce go orznąć to po co probuje wstąpić ;D ?
sc0rp:
Full api daje ogromne mozliwosci do naduzyc, szczegolnie jesli alt jest ceo/dyrkiem w altcorpie, bo mozna wyczytac dokladnie wszystko co przyjdzie do glowy - na zasadzie jesli widzisz to w grze to widzisz to przez api. Sam sobie ulatwiajac gre korzystam wlasnie z informacji dostarczanych przez api.
Chodz mi sie to srednio podoba, ja rozumiem corpy wymagajace podania full api bo tylko dzieki full api:
- ma sie dostep do przegladania wszystkich assetsow danego pilota - pozwala przeciwdzialac wywozeniu assetsow, pomaga zlapac zlodzieja jesli nie zdarzyl sie wyzbyc "goracego" towaru
- pelna historie kontraktow - pomaga zlapac zlodzieja jesli wystawil "hot" towar przez kontrakt.
- wallet journal - pozwala przeciwdzialac RMT
- eve-mail - przepuszczony przez newralgiczne slowa kluczowe - pozwala na wykrycie szpiega
Inna sprawa ze sprytnego zlodzieja, szpiega czy avoxera sie nie zlapie w ten sposob, ale ludzie sa lekkomyslni a malo kto sobie zdaje sprawe z tego jak poteznym narzedziem jest full api.
@Minna Hinata wallet jest widoczny tez na limited api.
--- Cytat: Doom w Sierpień 10, 2011, 09:58:52 ---Tia lista kontaktow.... Ja na swojej mam kilkunastu ludków którzy dla SHCK lub całego A4 są KOS. To co szpieg jestem? Nie. Mam ich tam bo chcę wiedzieć kiedy gnojki są aktywne i np zdążyć wsiąć w orkę i podlecieć do naszego górnika, zanim na pasek wpadnie złodziej :P
--- Koniec cytatu ---
LOL ja mam kilkudziesieciu fc, scoutow i solo pilotow ktorzy sa dla NC hostami - bo watchlista jest boska do sprawdzania logoffskiego.
Doom:
--- Cytuj ---@Minna Hinata wallet jest widoczny tez na limited api.
--- Koniec cytatu ---
Ale tylko aktualny stan waleta dla danej postaci, bez historii i informacji o perspektywie jego powiększenia z aktualnych market orderów itp
Dux:
Eee, mały off top. Któż to/cóż to jest avoxer?
:P
Edit: dzięki :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej