Eve Online > Dyskusje ogólne
Nullsec revamp in 3...2...1...
kamel:
--- Cytat: Dormio w Sierpień 05, 2011, 15:15:46 --- :P
A.... to wg Ciebie świat EVE ma wiele wspólnego z rzeczywistością ? Tak jak np. jump drive, cloak i parę innych pomysłów w grze...
Masz lepszy sposób jak ograniczyć i ilość i możliwości wykorzystania capsów i supercapsów ? Uważasz, że w NASZEJ rzeczywistości jak satelita wisi na geostacjonarnej i jest wyłączony to nie ulega powolnemu niszczeniu ? Wolisz rozwiązania pseudolosowe (1% szans na rozwalenie w czasie skoku) ?
--- Koniec cytatu ---
Wiele to może nie ale jak już wyskakujesz z pomysłem opierając się na rzeczywistości a nie na fantazji to dociągnij myśl do końca i logicznie, poza tym to jest gra i jak ktoś chciał by sobie zrobić przerwę ( real life aggro, dziecko lub coś w tym stylu ), wylogować się i po tych 10 miesiącach zalogować biorąc pod uwagę ilość czasu poświęconą na wyfarmienie tego shipa to nikt by do GRY nie wracał a na tym CCP raczej nie zależy stądo moja uwaga. A a propo nerfu supercapitali to się nie wypowiadam bo mi się nawet nie chce nad tym zastanawiać w tej chwili bo mam mega kaca =]
Dormio:
--- Cytat: Nitefish w Sierpień 05, 2011, 15:22:03 ---... ta i 90% gry ludzie spędzali by na naprawianiu shipów zamiast na tym co lubią. Szukanie nowej bezsensownej mechaniki w celu załatania czegoś, co obecnie jest zepsute nie jest dobrym pomysłem.
Nobrainery są złe bo nic nie wnoszą do gry, a są jedynie upierdliwe, dlatego np nie tankujesz vagasa co 3 systemy.
--- Koniec cytatu ---
E tam... pomijasz kwestię realizmu ;) :P
Znajdź lepszy pomysł na ograniczenie liczby i użytkowania.
Poza tym moja propozycja dotyczy TYLKO shipów z jump drive. Pomysł paliwka do tradycyjnych shipów mi się jak najbardziej podoba, a problem tankowania co 3 systemy da się załatwić wizytą i "odczekaniem" swego na orbicie gazowego giganta. Albo odpowiednio sterując poziomem zużycia tegoż (np. 1 jednostka na 100 AU, przy zbiorniku rzędu 1000 jednostek daje całkiem sporą mobilność).
Dla jasności - grałem już w grę w której trzeba było dbać o paliwo do reaktora, bo inaczej możliwości spadały do 1/10 nominalnych. Z tym, że tam można było przeładować tarcze na wybrany kierunek (np. wszystkie na przednią ćwiartkę), tor lotu pocisków uwzględniał ruch strzelającego shipa, statki i rakiety rozbijały się o planety i inne obiekty (statki)... itd... Nie twierdzę, że jest/była lepsza, ale miała dla mnie swój urok i dynamikę, której mi czasem brak w EVE.
--- Cytat: Kamel w Sierpień 05, 2011, 15:29:11 ---Wiele to może nie ale jak już wyskakujesz z pomysłem opierając się na rzeczywistości a nie na fantazji to dociągnij myśl do końca i logicznie, poza tym to jest gra i jak ktoś chciał by sobie zrobić przerwę ( real life aggro, dziecko lub coś w tym stylu ), wylogować się i po tych 10 miesiącach zalogować biorąc pod uwagę ilość czasu poświęconą na wyfarmienie tego shipa to nikt by do GRY nie wracał a na tym CCP raczej nie zależy stądo moja uwaga. A a propo nerfu supercapitali to się nie wypowiadam bo mi się nawet nie chce nad tym zastanawiać w tej chwili bo mam mega kaca =]
--- Koniec cytatu ---
No widzisz... a wystarczy, że ktoś kto zamierza wylogować się na 10 miesięcy zadokuje do stoczni. Jak na razie do gry wiele osób nie wraca bo dostali super dodatek w postaci kiecek w EVE. Uważasz, że taki kierunek rozwoju jest lepszy ?
Goomich:
--- Cytat: Dormio w Sierpień 05, 2011, 15:15:46 --- :P
A.... to wg Ciebie świat EVE ma wiele wspólnego z rzeczywistością ? Tak jak np. jump drive,
--- Koniec cytatu ---
W tym przypadku całą teorię mamy opanowaną. :P
--- Cytat: Dormio w Sierpień 05, 2011, 15:15:46 ---
cloak
--- Koniec cytatu ---
http://www.youtube.com/watch?v=JKPVQal851U
http://www.youtube.com/watch?v=vEm4EY4IWTI
Dormio:
--- Cytat: Mona X w Sierpień 05, 2011, 15:33:04 ---W tym przypadku całą teorię mamy opanowaną. :P
http://www.youtube.com/watch?v=JKPVQal851U
http://www.youtube.com/watch?v=vEm4EY4IWTI
--- Koniec cytatu ---
Kurde... Mona... co to ma wspólnego z NIEWIDZIALNOŚCIĄ w dowolnym zakresie widma ? Na filmikach masz pokazane aktywne modele maskowania. W przypadku kosmosu musiałyby pokazywać czerń kosmosu, a już teraz mamy skanery potrafiące badać ziarnistość promieniowania TŁA, o różnicach kilku dziesiątych 'K dla promieniowania elektromagnetycznego. Oba podane przykłady dotyczą wybranego i wąskiego pasma elektromagnetycznego, a co z pozostałymi zakresami ? W EVE masz przecież sensory gravi, na ten przykład :P
Tu teorii nie mamy opracowanej >:D
Poza tym mądralo dawaj swój pomysł na ograniczenie liczebności i możliwości wykorzystania. Krytykować czyjeś pomysły to każdy głupi umie, ale wykminić pomysł i poddać krytyce... to się już kurna nie chce.
kamel:
--- Cytat: Dormio w Sierpień 05, 2011, 15:31:51 ---No widzisz... a wystarczy, że ktoś kto zamierza wylogować się na 10 miesięcy zadokuje do stoczni. Jak na razie do gry wiele osób nie wraca bo dostali super dodatek w postaci kiecek w EVE. Uważasz, że taki kierunek rozwoju jest lepszy ?
--- Koniec cytatu ---
Nie, ale ten twój pomysł też ryja nie urywa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej