Eve Online > Dyskusje ogólne

Nullsec revamp in 3...2...1...

<< < (11/14) > >>

Doom:

--- Cytuj ---Masz lepszy sposób jak ograniczyć i ilość i możliwości wykorzystania capsów i supercapsów ?
--- Koniec cytatu ---
Podatek od nich ściągany przez concord, jak opłata za sojusz i korpa >:D

Dormio:

--- Cytat: Doom w Sierpień 05, 2011, 15:18:18 ---Podatek od nich ściągany przez concord, jak opłata za sojusz i korpa >:D

--- Koniec cytatu ---
Tytułem czego ten podatek ? Concord i null ?

Doom:
A tytułem czego concord kosi kasę z aliansów? Za istnienie ally, za tereny itp?

Dormio:
A tytułem updatów pilot/corp registry, no i obrazki (logo) na serwerach swoje miejsce zajmują, nawet jeśli są to domyślne gwiazdki  8) ;) :P

Nitefish:

--- Cytat: Dormio w Sierpień 05, 2011, 13:38:40 ---Wystarczy wprowadzić koszty operacyjne dla szipów z jump drive i/lub uszkodzenia struktury związane z czasem przebywania w przestrzeni. W końcu są ogromne, więc mikrometeory, etc...  ;)
A poważniej zwykłe capsy mogłyby się naprawiać na każdej stacji, supercapsy musiałyby dokować do stoczni. Koszty to byłaby konieczność dostarczenia np. komponentów w 10% ilości komponentów potrzebnych do ich wyprodukowania, na każdy miesiąc ich życia. Ktoś kto wylogował się po 10 miesiącach będzie miał szip na 0% struktury... potem będzie musiał sobie kupić nowy.
A z kosztów operacyjnych - lot w systemie zużywałby paliwko (skoro mogą dodawać bez żadnych ograniczeń nowe "kontenery" na paliwo/etc. to co za problem dodać kontener na paliwo do lotów w systemie (niech spalają heavy water np.) ?

--- Koniec cytatu ---

... ta i 90% gry ludzie spędzali by na naprawianiu shipów zamiast na tym co lubią. Szukanie nowej bezsensownej mechaniki w celu załatania czegoś, co obecnie jest zepsute nie jest dobrym pomysłem.
Nobrainery są złe bo nic nie wnoszą do gry, a są jedynie upierdliwe, dlatego np nie tankujesz vagasa co 3 systemy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej