Eve Online > Dyskusje ogólne
Nullsec revamp in 3...2...1...
Goomich:
--- Cytat: Dormio w Sierpień 05, 2011, 15:38:34 ---Kurde... Mona... co to ma wspólnego z NIEWIDZIALNOŚCIĄ w dowolnym zakresie widma ? Na filmikach masz pokazane aktywne modele maskowania. W przypadku kosmosu musiałyby pokazywać czerń kosmosu, a już teraz mamy skanery potrafiące badać ziarnistość promieniowania TŁA, o różnicach kilku dziesiątych 'K dla promieniowania elektromagnetycznego. Oba podane przykłady dotyczą wybranego i wąskiego pasma elektromagnetycznego, a co z pozostałymi zakresami?
--- Koniec cytatu ---
Poczekamy trochę, to się udoskonali i poszerzy pasmo, to że nie potrafimy latać, nie znaczy, że w ogóle to jest niemożliwe.
--- Cytat: Dormio w Sierpień 05, 2011, 15:38:34 ---W EVE masz przecież sensory gravi, na ten przykład :P
Tu teorii nie mamy opracowanej >:D
--- Koniec cytatu ---
Teoria akurat jest, nie umiemy jeszcze wykrywać fal, ani cząstek. :P
--- Cytat: Dormio w Sierpień 05, 2011, 15:38:34 ---Poza tym mądralo dawaj swój pomysł na ograniczenie liczebności i możliwości wykorzystania. Krytykować czyjeś pomysły to każdy głupi umie, ale wykminić pomysł i poddać krytyce... to się już kurna nie chce.
--- Koniec cytatu ---
Jako, że mam, to nie jestem zainteresowany. :P
Hmmmmm, a o co jest tak właściwie płacz?
W VFK, pety goonsów nam płakali, że zrzucamy matki na ich alfaflotę. Niech pomyślę... zabrać matkom fightery, znerfić fb, żeby słabiej radziły sobie z BSami (nie wiem jak sobie teraz radzą, więc tak na wszelki wypadek :P). Voila, SC nie nadają się za bardzo do zrzucania na floty BSów.
Chyba dalej są dobre do tłuczenia struktur i innych capsli?
Lt Rook:
Może to stary i naiwny pomysł ale powinni wkońcu zrobić te zróżnicowane timery self destructa np. względem masy statku, niech shuttle puffa po 5 sekundach a każdy większy ship po odpowiednio dłuższym czasie liczonym z logarytmu z jakąś tam ustaloną podstawą.
Dwa (do powyższego powinni wkońcu poprawić masy statków, taki thanatos waży niewiele mniej niż nyx, nieporozumienie jakieś), jump drive niech używa paliwa też zależnie od masy statku i odległości skoku, to chyba logiczne.
Trzy ja bym się nie obraził jak by cyno rozrzucało na 0-1mln km po skoku, to by dopiero frajda była... >:D
Doom:
--- Cytuj ---Poza tym bierz pod uwagę, że tego pomysłu NIE zamierzam przesyłać do CCP,
--- Koniec cytatu ---
A po co Przesylać pomysł? Wystarczy dac cynk Orbisowi że jest ciekawy wątek >:D
* Doom idzie zmagać się z pisanym angielskim
Dormio:
--- Cytat: Mona X w Sierpień 05, 2011, 15:56:14 ---Poczekamy trochę, to się udoskonali i poszerzy pasmo, to że nie potrafimy latać, nie znaczy, że w ogóle to jest niemożliwe.
--- Koniec cytatu ---
Aha... czyli twierdzisz, że ja napisałem, że to niemożliwe ? Dla mnie to są zupełnie różne systemy - jeden aktywny, emitujący obraz, a drugi pasywny, zakłócający emisję własną do poziomu tła, bo tak można chyba zinterpretować "spatial distortion field".
--- Cytat: Mona X w Sierpień 05, 2011, 15:56:14 ---Teoria akurat jest, nie umiemy jeszcze wykrywać fal, ani cząstek. :P
--- Koniec cytatu ---
Chyba raczej szereg teorii i żadna nie jest potwierdzona laboratoryjnie. Poza tym, że wiemy, że grawitacja działa to niewiele więcej o niej samej (np. strukturze) powiedzieć umiemy. Co akurat jest wprost odwrotnie do jump drive - teoretycznie jesteśmy w stanie policzyć, że coś takiego jest możliwe, ale ani nie obserwujemy, ani nie umiemy spowodować skoku. No chyba, że nie wiemy, że obserwujemy skoki, albo coś nam ten skok lokalnie uniemożliwia (np. studnia grawitacyjna).
--- Cytat: Mona X w Sierpień 05, 2011, 15:56:14 ---Hmmmmm, a o co jest tak właściwie płacz?
--- Koniec cytatu ---
A no o to, że Dormio sobie wymyślił sposób żeby utrudnić życie pilotom capsów i supercapsów.
--- Cytat: Mona X w Sierpień 05, 2011, 15:56:14 ---W VFK, pety goonsów nam płakali, że zrzucamy matki na ich alfaflotę. Niech pomyślę... zabrać matkom fightery, znerfić fb, żeby słabiej radziły sobie z BSami (nie wiem jak sobie teraz radzą, więc tak na wszelki wypadek :P). Voila, SC nie nadają się za bardzo do zrzucania na floty BSów.
Chyba dalej są dobre do tłuczenia struktur i innych capsli?
--- Koniec cytatu ---
A może zrobić i jedno i drugie ? >:D :P
--- Cytat: Lt Rook w Sierpień 05, 2011, 15:58:05 ---Może to stary i naiwny pomysł ale powinni wkońcu zrobić te zróżnicowane timery self destructa np. względem masy statku, niech shuttle puffa po 5 sekundach a każdy większy ship po odpowiednio dłuższym czasie liczonym z logarytmu z jakąś tam ustaloną podstawą.
Dwa (do powyższego powinni wkońcu poprawić masy statków, taki thanatos waży niewiele mniej niż nyx, nieporozumienie jakieś), jump drive niech używa paliwa też zależnie od masy statku i odległości skoku, to chyba logiczne.
Trzy ja bym się nie obraził jak by cyno rozrzucało na 0-1mln km po skoku, to by dopiero frajda była... >:D
--- Koniec cytatu ---
Jestem za 1.2. i krótkim namyśle 3.
--- Cytat: Doom w Sierpień 05, 2011, 16:07:49 ---A po co Przesylać pomysł? Wystarczy dac cynk Orbisowi że jest ciekawy wątek >:D
* Doom idzie zmagać się z pisanym angielskim
--- Koniec cytatu ---
sieniemęczsie wrzuć w google translate... dopiero będzie ubaw jak wersję po google translate zaimplementują :P
Nawigacja
Idź do wersji pełnej