Forum Gry > Inne gry
Alternatywy dla Eve? było: [Odp: Do boju Po....gracze EVE online o przyszlosc tej gry.]
Ptysiu:
--- Cytat: Dagund w Czerwiec 28, 2011, 11:36:35 ---No właśnie żeby coś tam kupić to trzeba najpierw wyłożyć zielone i to ile zielonych wyłożysz ma istotny wpływ na Twoje możliwości w grze czyli coś o co jest burza w EVE.
--- Koniec cytatu ---
Niekoniecznie. Nie wiem jak jest obecnie, ale gdy jeszcze grałem starczyło wyłożyć równowartość 10$ i za to spokojnie dało się wyskillować do poziomu umożliwiającego dalsze zarabianie kasy w grze i samowystarczalność. Jak to się ma do miesięcznej subskrypcji? Zresztą, właśnie isntaluje klienta i sprawdzę co się zmieniło za ten czas. Ciekawe, czy po 10 latach przetrwało moje konto? :)
AreQ:
Swoją drogą zapomniałem wspomnieć o BSG Online, na silniku inifinity. Mnie osobiście się nie podobała, do tego rzeczy z IS przynajmniej na początku powodowały że człowiek "z portfelem" miał po 1 dniu to, co Ty po 2 tygodniach.
Ja przestałem w to grac ze względu na laga, laga, laga i bugi (bugi w fazie open beta to jednak normalne i pewnie teraz poprawili).
NeX:
Entropia, to właśnie wspominane wcześniej Calypso, ale to gra z zupełnie innej bajki. Ekonomiczne strzeladło z dwustronną wymianą gotówki i wirtuala. Gra służy do robienia biznesu, a jak kogoś to nie interesuje, to buli za armor, guny, ammo, oraz remonty i sobie wesoło biega za zwierzątkami robiąc jedynie za rynek zbytu i robola. Ja strzelałem za jakieś 50 zł miesięcznie, tyle gotówki na zwykłą rozrywkę wystarczało.
Farmienie gotówki na początkowym poziomie jest tak mozole, że próby zarobienia na PLEXa w EVE podczas triala, to przy tym pikuś. Gra się zaczyna tak naprawdę gdy potrafisz już konkurować rozmiarem walleta i posiadanych inwestycji przynajmniej z właścicielami lokalnych straganów. O księżycach za 300k USD, to można sobie pogadać z kumplami. O ile pamiętam, żadna spółdzielnie graczy się nie przebiła. Wszystkie są własnością negocjowanych inwestorów.
Kira Korpii:
--- Cytat: laphiel w Czerwiec 28, 2011, 10:44:33 ---problem jest taki za ja bede gral w TOR , chcociazby zeby zobaczyc fabue, ale czy zostane... widzialem gameplay movies, i to jest doslownie super klon WoW-a in space, swieta trojca (tank, healer, DPS) spam skilami,
--- Koniec cytatu ---
Jedna z wielu opcji (misje, plexy, anomalki, wh)
Tank - Damnation
Healer - Guardian
DPS - Abaddon
Spam skillami - no coz przynajmniej cos robisz, bo w EvE masz F1 i ctrl klik - lock target ;p
laphiel:
ale damnation moze byc tez supportem, moze byc tez DPSem 9 chociaz nienaljlepszym) i moze byc healerem. No i nie musze orbic nowej postaci zeby zmienic shipa. pozatym tank nie ma pozatym nie grozi mi ze damnation odpali skila i spowoduje ze nasze DPS beda walic w damnation zamiast w logistyki <_<
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej