Forum Gry > Inne gry
Alternatywy dla Eve? było: [Odp: Do boju Po....gracze EVE online o przyszlosc tej gry.]
HammerSnake:
--- Cytat: Arkadiusz Harrington w Czerwiec 28, 2011, 10:50:56 ---Najciekawsze jest to, że wiele osób tak mówi i żadna z nich nie grała (bo jak mogła), a każdy betatester temu przeczy. Oczywiście pewne podobieństwa są. Aczkolwiek to jak powiedzieć że WoW to klon MU :D
Proszę o wydzielenie tych postów :)
--- Koniec cytatu ---
Obejrzałem filmiki z instancji questów i to mi wystarczy nie muszę być za klawiaturą wystarczy, że widzę jak ktoś inny napierdala 2h.
--- Cytuj ---widzialem gameplay movies, i to jest doslownie super klon WoW-a in space, swieta trojca (tank, healer, DPS)
--- Koniec cytatu ---
this.
FN:
a czy w takim razie potrafisz powiedzieć ile funkcjonuje dziś systemów w grach rpg i je opisać? Bo nazwać coś kolonem czegoś każdy głupi potrafi
edit
miałem na myśli mechanikę gry SW TOR a nie szeroko pojęte słowo rpg ;p , ( święta trójca (tank, dps & heal) występuje również w L2 )
Doom:
--- Cytuj ---a czy w takim razie potrafisz powiedzieć ile funkcjonuje dziś systemów w grach rpg
--- Koniec cytatu ---
EEE? Myslałem że to topic o mmo eve podobnych nie o rpg
Dagund:
--- Cytat: Ptysiu w Czerwiec 28, 2011, 11:12:49 ---http://www.entropiauniverse.com/
--- Koniec cytatu ---
No właśnie żeby coś tam kupić to trzeba najpierw wyłożyć zielone i to ile zielonych wyłożysz ma istotny wpływ na Twoje możliwości w grze czyli coś o co jest burza w EVE.
CMHQ_Widget:
Z EVEopodobnych to jest chyba tylko Perpetuum Online, ale osobiście odradzam. Poza tym koszt zabawy zapewne wszystkich odstraszy, możliwość gry tylko za real kasę i to niemałą 9 euro.
A dlaczego odradzam? Twórcy gry powiedzieli wprost że tworzą niszową grę i nie chcą tłumów. A małe nasycenie graczami tragicznie się odczuwa w grze. Brak itemów na markecie więc wszystko kosztuje jak na Batorym, do tego tendencja do tworzenia tylko 2 stron konfliktu, co nie jest zbyt fascynujące. Do tego brak balansu, za duże bonusy rzędu 15-20%, które sumarycznie ze skillami, lepszymi modułami i innymi dodatkami tworzą bonusy po 100% do wszystkiego, w rezultacie mega wyjadacz sam zabija 3 statki tej samej klasy. Dla przykładu, macie Megasa, wpada na Was Brutix i Megas i zabija Was w 5-10 sekund. Chore? Tak raz zginąłem w Perpetuum.
Duży plus to NPCe, nie mają może kosmicznie wygórowanego AI, nie robią nic specjalnego ale potrafią zabić jak się chwilę zagapicie. Straciłem 2 razy mecha w takiej sytuacji, że zrobiłem wielkie oczy. A wszystko dzięki brakowi sustaina, przez co łatwo stracić wyczucie, a potem na głowę spawnuje się kolejny gość, który daje weba i już nie wyjdziecie, ewentualnie ratujesz się DPSem albo idealnym zarządzaniem energią. Raz wjechałem na pole "frytek" sztuk 6. Dostałem weby, perma jamm i neuty. Zabijały mnie lekko 5 minut ale zabiły. Racenie w grupie, to jest to.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej