Śmietnisko > Off Topic
O poprawności pogladów in game i tolerancji ogólnie
Dux:
No i w ten sposób, ze względu na utarty zwyczaj dotyczący "wymiaru" godzin nocnych przyjmuje sie co do zasady, ze spoczynek nocny odbywa sie pomiędzy 22 a 6 rano. Tak wyczytasz w literaturze, tak interpretuję ten przepis zazwyczaj sądy. Oczywiście nie wyklucza to przyjęcia innych godzin nocnych (np. w szpitalu regulaminem, czy dajmy na to w hotelu czymś tam).
ManganMan:
Ludzie, wypowiem się po prostu wprost:
jestem deistą, jestem tolerancyjny wobec innych religii (nawet wobec kalifornijskiego kościoła marichuany), mój stosunek do stosunków homo jest zły, to po prostu dewiacja jakaś...
Jeśli chodzi o tą sprawę z dzwonem to ksieżulek złamał ciszę nocną (dzwon bił Równo 6:00, jak gdyby minuty nie mógł poczekać...)
Xarthias:
Nie no, zgadza się, siłą nie wejdą, jak ich koleś nie wpuści, to mogą tylko spisać notatkę. Ale to już jest podstawą do wszczęcia postępowania (szczególnie jeśli rzecz się powtarza). Mojego sąsiada policja w ten sposób nawiedziła 4 razy (i to głównie w dzień), po czym się wkurzyli i skierowali sprawę do sądu grodzkiego. Koleś dostał 3 tysiące grzywny i 20 dni prac społecznych i jest cisza :D
A jeśli policja w dzień nie chce przyjąć zgłoszenia, to wspominasz właśnie ten artykuł. Jeśli nadal nie chcą, to zapisujesz sobie nazwisko dyżurnego i składasz skargę. Niestety policjanci u nas są niedouczeni w zakresie podstawowego prawa i nic innego na to nie poradzimy.
Aha, no i możesz oczywiście takiego upierdliwego sąsiada pozwać samemu, mając policyjną notatkę z takiego zajścia, sprawa dla sądu jest oczywista.
Azbuga:
od 22 do 6 rano masz prawo nie wpuścić policji do mieszkania. to jest zasada "miru domowego".
Xarthias:
Policja ogólnie nie ma prawa wejść do Twojego domu, niezależnie od godziny, jeśli jej na to nie pozwolisz. Jest oczywiście kilka wyjątków, ale taka jest generalna zasada.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej