Śmietnisko > Off Topic
O poprawności pogladów in game i tolerancji ogólnie
magni:
--- Cytat: littleozzik w Maj 20, 2011, 09:46:10 ---Jasne kurwa. To jak dzwonnica napierdala o 06:00 to za.....sz księżulka, tak?
--- Koniec cytatu ---
osobiscie to bym zabronil takich praktyk, to jest zaklocanie spokoju innym
@Greg
W czasie jak edytowalem posta nie widzialem zeby ktos po mnie cos pisal (moj post pokazywal sie jako ostatni) wiec czemu mialem robic nowego?
Nie przyszlo mi do glowy ze taki wytrawny spammer/troll forumowy jak ty robi refresh co 2 sec.
Wilk:
Kwestia jak dalece przekonania religijne mogą wpływać na otoczenie jest dyskusyjna. Bo czym na dobrą sprawę różnią się przekonania religijne od przekonań politycznych/gospodarczych etc.? Niczym, szczególnie że te drugie też mogą być urwane z choinki i mało mieć wspólnego z rzeczywistością :P
Trochę zbyt staramy się oddzielić religię od reszty życia, bo dla wielu ludzi to jest całe życie nawet, albo coś bardzo ważnego.
(dla porządku dodam, że jestem ateistą : )
A co do tolerancji, to trafna uwaga - "tolerować" nie znaczy automatycznie "lubić". Ja tam toleruję homoseksualizm i nawet jak się gej do mnie dostawia to kulturalnie odmówię tak jakbym odmawiał lasce, która mi się nie podoba, ale szczerze przyznam, że nie przepadam za widokiem całujących się facetów.
sc0rp:
--- Cytat: Devious Sphere w Maj 20, 2011, 10:02:17 ---osobiscie to bym zabronil takich praktyk, to jest zaklocanie spokoju innym
--- Koniec cytatu ---
cisza nocna niestety obowiazuje od 22 do 6stej i nie mozna tego zabronic
--- Cytat: SokoleOko w Maj 20, 2011, 09:51:02 ---Ale gdy kobieta w ciąży nie może skorzystać z ustawowych uprawnień bo lekarz/szpital działa na podstawia swoich religijnych przekonań
--- Koniec cytatu ---
Ta to jest absurd tymbardziej, ze ten sam lekarz w prywatnej praktyce zrobi to bez mrugniecia okiem.
--- Cytuj --- albo w publicznej szkole uczy się kreacjonizmu - to już jest gruba przesada.
--- Koniec cytatu ---
tego to nawet komentowac mi sie nie chce, aczkolwiek "rela" byla fajna szczegolnie od momentu jak poczytalem biblie i zaczolem podwazac "nauki kosciola" jako niezgodne z biblia a juz rozmowy z ksiedzem na temat "przykazan koscielnych" to istna poezja (jakby ktos nie wiedzial to wymysl kosciola, a nie zasady z bibli) hehehehehe :]
anyway biblia to najbardziej krwawa powiesc jaka w zyciu czytalem, w niej praktycznie na kazdej stronie przelewa sie krew.
Xarthias:
Pokaż mi zapis w prawie polskim o tej ciszy nocnej obowiązującej od 22:00 do 6:00.
Podpowiem - w kodeksie wykroczeń jest artykuł 51 mówiący o zakłócaniu spokoju, porządku publicznego, spoczynku nocnego itp... Jeśli ktoś zakłóca ci spokój w Twoim domu, to możesz żądać od policji interwencji o dowolnej godzinie.
Te mityczne 22-6 wzięły się z głębokiego prlu i z regulaminów spółdzielni mieszkaniowych.
Pol Kent:
--- Cytat: Xarthias w Maj 20, 2011, 10:27:44 ---Pokaż mi zapis w prawie polskim o tej ciszy nocnej obowiązującej od 22:00 do 6:00.
Podpowiem - w kodeksie wykroczeń jest artykuł 51 mówiący o zakłócaniu spokoju, porządku publicznego, spoczynku nocnego itp... Jeśli ktoś zakłóca ci spokój w Twoim domu, to możesz żądać od policji interwencji o dowolnej godzinie.
Te mityczne 22-6 wzięły się z głębokiego prlu i z regulaminów spółdzielni mieszkaniowych.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem Ire....miałem taką sytuację i skończyło się na tym, że policja puka do kolesia o godz 2:30 a koleś na to z za zamkniętych drzwi, ze po 22 to on nie otwiera nikomu i żeby spadali. I co...i poszli sobie mówiąc, że po 22 nie mogą nic więcej zrobić, mogą raport sporządzić, ze byli, ze słyszeli hałas i tyle. A jak facet przedstawi potem światków że tego wieczora był gdzieś tam i nie było go w domu to...dupa blada.. :-( Jak powiedzieli po 22 to oni mogą się wpierniczyć do mieszkania tylko jak jest tam ktoś poszukiwany albo z pod progu leje się przysłowiowa krew...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej