Śmietnisko > Off Topic

O poprawności pogladów in game i tolerancji ogólnie

<< < (10/36) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: HammerSnake w Maj 19, 2011, 19:52:52 ---a swoją drogą jak wygląda prawo wyznaniowe w Polsce ? można by założyć religie piwa , chipsów i bilardu?

--- Koniec cytatu ---

Heh, przypomniałeś mi historię sprzed ponad 15 lat, gdy w Polsce raczkował paintball. Kulki sprowadzało się z USA i oczywiście durni celnicy nie mogli skumać, że jeden karton - 2000 szt. - to coś jak najbardziej "na własny użytek", a nie "na handel hurtowy" (czasem dwa kartony idą w jeden weekend) i losowo potrafili dołożyć solidne cło. Ktoś rzucił pomysł założenia "Kościoła Wielkiego Paintball", bo "przedmioty kultu są zwolnione z cła" :D

[VIDE] Herezja:
No no i jak Oczko z tym kosciołem

Gregorius:
Devious nie zamierzam wchodzić w żadną polemikę. ALE KAŻDY ma prawo wierzyć (lub nie) w co zechce (choćby we wróżkę zębową). Nawet ty pisałeś, że każdy ma prawo mieć własne poglądy. Ja np. uważam, że czeka mnie reinkarnacja albo dostąpienie oświecenia - Czy to oznacza, że jestem idiotą i hipokrytą? - wcale nie wierzę, "bo wypada" tylko staram się jakoś "zapełnić" pewne luki :>

A zakład Pascala podałem celowo, bo zawsze wzbudza on u Ateistów pożar ^_^. Wiadomo, że wiara to nie interes ;)

magni:
Greg ja ci nie odmawiam prawa do wiary, mozesz sobie wierzyc nawet z tak glupiego powodu jak zaklad pascala to twoja sprawa... ja wyrazilem tylko moja opinie o samym zakladzie pacala, uwazam go za kompletna glupote i hipokryzje... niestety z tego co zaobserwowalem w zyciu to wiele osob "wierzacych" wlasnie w ten sposob podchodzi do wiary i to jest smutne
uwazam ze jesli ktos wierzy z powodu zakladu pscala to tak na prawde wcale nie ma w sobie wiary a tylko chlodna kalkulacje, mozna nawet pokusic sie o stwierdzenie ze w takim wypadku sa to osoby w gruncie rzeczy nie wierzace

Gregorius:
No i nie zapominaj, że wtedy to jest pewnego rodzaju oszukiwanie samego siebie ;) Jak najbardziej.

Ot taki kontrast ;) Bardzo dużo ludzi właśnie wierzy z tego powodu. Smutne, ale prawdziwe.
Ja chyba wolę rozmawiać z drzewami ^_^

Edit : ej edytowałeś posta :P byłem pierwszy!!

Edit : znowu edytowałeś!! Pisz nowy post bo tak to dupa :P
- odnośnie ostatniego - chłodna kalkulacja - no i właśnie na tej zasadzie działa większość instytucji wyznaniowych. Niestety.

Dobra, ja o wyznaniach i religii nie lubię gadać więc kończę temat i spadam do swoich pedałków ^_^. cmok! do poniedziałku!

Edit2 : Devious - po co edytujesz 5 razy tego samego posta ? :P nawet nie widać toku dyskusji :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej