Śmietnisko > Off Topic

O poprawności pogladów in game i tolerancji ogólnie

<< < (5/36) > >>

CATfrcomCheshire:
chce powiedziec ze:
1. chcesz latac wsrod geji, wstap do IDEI
2. wszystkie rasy sa spoko oprocz amarrow caldari i gallente
3.

Zgudi:
coraz więcej osób dochodzi do wniosku, że tylko matarzy jeszcze coś znaczą, co za rasizm :P, oczywiście nie popieram Star-a

Doom:

--- Cytat: Star P'ergish w Maj 19, 2011, 10:50:10 ---Tolerancja w stosunku do ludzi to jedno do poglądów to tez to samo , ale tolerancji do kłamstw i robienia z ludzi durniów to na szczęście nie mam i mieć nie będę.

Ja nie mam "poglądów" na religie , ja wiem ze wiara w jakiekolwiek bóstwo jest tak samo poważna i prawdziwa jak wiara w krasnoludki i śpiących rycerzy.

Istnienia boga nie można wykluczyć , nie można tez udowodnić. Tylko , ze obowiazek udowodnienia leży po stronie , która roszczy sobie uznanie jej boga za istniejącego a nie odwrotnie.

Powstanie , proces przemian , kształtowanie się doktryny , pism "świętych" każdej religii można (i było i jest to robione) naukowo zbadać i w każdym przypadku jest to dziełem ludzi a nie nadnaturalnej interwencji.

Niestety kiedy dochodzi do dyskusji z ludźmi tzw. "wierzącymi" to zdrowy rozsądek , logika , zdobyte wykształcenie interlokutora dostają nagle blokady i nic do nich nie dociera.
Jest to znane zjawisko w psychologi od wielu dziesięcioleci.

if you could reason with religious people there would be no religious people – house

A tera o niekonsekwencji: Jak to jest , ze na mój pierwszy post odpowiedziałeś (z pomocą SO) , ze to tylko żart @in game@ a teraz okazuje się , ze to są Twoje poglądy?

--- Koniec cytatu ---
Podstawowym problemem od ktorego zaczeła się dyskusja jest fakt że cała moja wypowiedź skierowana była na jak to ująłeś krasnoludki. Na wymyślone przez ccp społeczeństwo wymyslonej przez ccp rasy.
W tej grze każda rasa ma jakieś przezwisko, czasem więcej niż jedno choć niekoniecznie popularne:
- matarzy - dzikusy / brudasy
- galente - geje
- caldari - eee chyba nie maja żadnego ;D ewentualnie nieświadomi głupcy czepiają się ich ustroju politycznego wyzywając od faszystów
- amarzy - fanatycy / świry religijne

Ty natomiast wyjeżdżasz mi tu z RL i to z zarzutami za które zgodnie z aktualną modą unii która przenika nawet do nas można człowieka odstrzelić towarzysko i społecznie.
Moja wypowiedź NIE dotyczyła RL, podobnie NIE wiesz czy prywatnie uważam że pedałów należy zamknąć w tajnych ośrodkach badawczych aby znaleźć gen za to odpowiedzialny i wyeliminować go z ludzkiego DNA / zafundować im lekcję historii ala Hitler, czy też wręcz przeciwnie i czy przypadkiem nie po popieram walki o prawa dla mniejszości seksualnych.

Odróżnij Pan Panie Star P'ergish rl od gry. I zastanów sie dwa razy zanim wyskoczysz z takimi oskarżeniami na admina faszystę, znanego podobno tylko z tego ze bije za jakiekolwiek naruszenia regulaminu  (swoja drogą niech ja dorwę szuję która mi taką opinię robi... )

Troche luzu na tle religii wszelkiej maści również Ci się przyda, zwłaszcza jeśli sam jesteś taki cięty na tych co najeżdżają na... alternatywne formy miłości, owszem taki raport zostanie uwzględniony przez administrację, ale tak samo bezlitośnie jak homofoba potraktujemy Ciebie jak kogoś urazi Twoja postawa wobec religii, tym bardziej że nie bez powodu na forum tym panuje niepisane prawo że o religii, politykach, orientacjach itp nie rozmawiamy

--- Cytat: Xarthias w Maj 19, 2011, 11:17:19 ---Doom za poglądy o Gallente zostanie chyba pierwszym na Centrali zbanowanym adminem :P

--- Koniec cytatu ---
* Doom przygotowuje się do ataku prewencyjnego dzięki któremu Caldari odbiją  Centralę z rąk kochających inaczej :P

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: Doom w Maj 19, 2011, 12:16:14 ---
- caldari - eee chyba nie maja żadnego ;D

--- Koniec cytatu ---

calmari

Tloluvin:

--- Cytat: Devious Sphere w Maj 19, 2011, 10:59:58 ---Moim zdaniem kazdy ma prawo miec wlasne poglady niezaleznie od tego jakie by one nie byly... mam prawo nie lubic kogo chce i nikomu nic do tego, tak samo mam prawo mowic kogo nie lubie bo na tym polega wolnosc slowa
to czego ludzie nie dostrzegaja (lub nie chca dostrzegac) to to ze jest zasadnicza roznica pomiedzy pogladami a podejmowanymi dzialaniami, to działania a nie poglady bywaja nielegalne ergo: moge nie lubic gejow (to tylko przyklad, geje mi nomen omen zwisaja :P ) ale nie moge ich np. bic za to ze sa gejami :)

--- Koniec cytatu ---
Tak moze bylo kiedys. Od dawna to jednak jest nieaktualne. Np obecnie nie masz prawa nielubic zydow, czy kwestionowac holokaustu. Nie masz tez prawa do jakicholwiek porownan rozwiazan polityczno-gospodarczych UE do rozwiazan polityczno-gospodarczych proponowanych w latach 30. i 40. ubieglego wieku w niemczech przez nazistow.
Zapewne znalazloby sie sporo innych pogladow do ktorych nie masz prawa, ale nie chce mi sie szukac. W kazdym razie juz to wystarczy by uznac Twoja teze o tym iz tylko dzialania moga byc nielegalne za falszywa.

--- Cytat: SokoleOko w Maj 19, 2011, 11:19:15 ---Skoro istnienie Boga nie zostało udowodnione, a co więcej - jest nielogiczne, to "wiem" (z dużą dozą prawdopodobieństwa"), że religia jest tyle warta, co bajki.

--- Koniec cytatu ---
Duzo zalezy od tego jaka przyjmie sie definicje Boga  ;)

--- Cytat: Star P'ergish w Maj 19, 2011, 11:33:49 ---Wiem tak samo jak wiem , ze "Spaghetti monster" nie istnieje ale po prostu nie ma sposobu żeby empirycznie udowodnić ze go nie ma.
--- Koniec cytatu ---
Skoro nie mozesz tego udowodnic to znaczy, ze nie wiesz, a tylko dokonujesz zalozenia iz go nie ma. Innymi slowy oznacza to, ze wierzysz iz nie ma "Spaghetti monstera" :P

--- Cytat: Zgudi w Maj 19, 2011, 12:11:40 ---coraz więcej osób dochodzi do wniosku, że tylko matarzy jeszcze coś znaczą
--- Koniec cytatu ---
Nic dziwnego. W koncu koniecznosc ciaglego pilnowania kazdej mozliwej czesci statku (bo inaczej sie wezmie i rozsypie) wzmacnia sile, koordynacje, spostrzegawczosc, refleks itp  >:D

--- Cytat: Doom w Maj 19, 2011, 12:16:14 ---- caldari - eee chyba nie maja żadnego ;D
--- Koniec cytatu ---

Nie maja bo nikt nie wymysla przezwiska rasie nadrzednej  :P
Zwlaszcza jezeli rozmnaza sie przez paczkowanie  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej