Śmietnisko > Off Topic
O poprawności pogladów in game i tolerancji ogólnie
Kira Korpii:
Co to znaczy "urodzic sie homoseksualista"? Powaga? Dobrze ze z czynnosci homo nie da sie nic urodzic...
PS. A na lezbijki chetnie bym popatrzyl *o*
Dux:
--- Cytat: SokoleOko w Maj 19, 2011, 11:19:15 ---Dux - tu nie ma sprzeczności.
Skoro istnienie Boga nie zostało udowodnione, a co więcej - jest nielogiczne, to "wiem" (z dużą dozą prawdopodobieństwa"), że religia jest tyle warta, co bajki.
--- Koniec cytatu ---
W wypowiedzi było tak:
1. Istnienia Boga/boga/bogów/bóstw nie da sie udowodnić i nie można wykluczyć.
2. Ja wiem, że wiara w boga .....
Określenia "wiem" można, albo raczej powinno się uzywać do faktów udowodnionych. Jeżeli czegoś udowodnić się nie da (względnie "jest to w danym momencie niemożliwe") to raczej winno się użyć twierdzeń typu "uważam że", "w takiej sytuacji jedynym racjonalnym podejściem jest przyjęcie, że" etc. Określenie "wiem" przy jednoczesnym stwierdzeniu niemożności przeprowadzenia dowodu na potwierdzenie tego jest co najmniej nielogiczne i nieracjonalne.
Stary Pierdola:
--- Cytat: Dux w Maj 19, 2011, 11:07:57 ---? ? ?
--- Koniec cytatu ---
To prawda wygląda na pierwszy rzut oka jako kontradykcja. Tylko , ze jeżeli nie możemy wykluczyć istnienia czegokolwiek nie znaczy to ze to coś istnieje.
Wiem tak samo jak wiem , ze "Spaghetti monster" nie istnieje ale po prostu nie ma sposobu żeby empirycznie udowodnić ze go nie ma.
Ta minimalna szansa ze jednak on jest nie wpływa na moja pewność ze go nie ma.
"Ty jesteś takim samym ateista jak ja , ja tylko nie wierze w jednego boga mniej niż ty. Kiedy zrozumiesz dlaczego odmawiasz istnienia wszystkim możliwym bóstwom wtedy zrozumiesz dlaczego ja nie wierze w Twojego boga."
sc0rp:
LOL uwielbiam troli poprawnosci poityczno-obyczajowej.
Panie Star idac Twoim tokiem rozumowania powinnismy tolerowac:
- pedofili - no co przeciez sie taki urodzil ze lubi dzieci
- zeofilow - j/w tyle ze lubi zwierzeta
- nekrofili - j/w tylko ze lubi zwloki
- cyganow/romow uprawiajacych sex z 11 letnimy dziewczynkami - no przeciez taka ich kultura
- wszelkich innych zwyrodnialcow - przeciez to nie ich wina ze ojciec mu wchodzil do wanny/mama zamykala w szafie/babcia wykastrowala/what ever.
Czy moze Pan Panie Star stosuje podwojne standardy - homo = cool - reszta = not cool?
PS Ja rowniez nie lubie gejow (nie dotyczy lesbijek).
--- Cytat: Star P'ergish w Maj 19, 2011, 11:33:49 ---To prawda wygląda na pierwszy rzut oka jako kontradykcja. Tylko , ze jeżeli nie możemy wykluczyć istnienia czegokolwiek nie znaczy to ze to coś istnieje.
--- Koniec cytatu ---
bog istnieje tak samo jak atlantyda, garbate aniolki, zielone ludziki czy podwodne cywilizacje - rowniez nie mozna wykluczyc braku ich istnienia.
--- Cytuj ---Ta minimalna szansa ze jednak on jest nie wpływa na moja pewność ze go nie ma.
--- Koniec cytatu ---
Ta ta szansa rowna temu ze pierwiastek z 2, liczba pi etc. sa liczbami wymiernymi
SokoleOko:
Star, dzięki takim postom jak Twoje ateiści wychodzą na "tych co popierają zoofilię", bo "przecież nie ma moralności bez religii".
Brawo!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej