Śmietnisko > Off Topic

O poprawności pogladów in game i tolerancji ogólnie

<< < (28/36) > >>

Rabbitofdoom:

--- Cytat: Doom w Maj 23, 2011, 13:48:41 ---Sokole ja Ciebie proszę nie myl Koscioła Katolickiego z sekciarzami i oszołomami pokroju wyżej cytowanego przypała

--- Koniec cytatu ---

Ten sekciarz i oszolom nadal jest czescia KK i moze sie wypowiadac w jego imieniu. I szybko sie to nie zmieni ze wzgledu na sytuacje KK na swiecie. Wprost przeciwnie Watykanowi zalerzy na tym by Polska byla tak katolicka jak to mozliwe nawet jesli mielibysmy sie stac katolickim iranem, o ile ten katolistan bedzie pod zwierzchnictwem stolicy apostolskiej. Dlatego brak jest ostrzejszej reakcji na wybryki ojca rydzyka lub sprawe mieszania polityki z religia i nacjonalizme w zwiazku ze smolenskiem.

Stary Pierdola:

--- Cytat: Doom w Maj 23, 2011, 13:48:41 ---Sokole ja Ciebie proszę nie myl Koscioła Katolickiego z sekciarzami i oszołomami pokroju wyżej cytowanego przypała

--- Koniec cytatu ---

No to świetny temat otwierasz , masz na myśli ten kościół , który otaczał pasterska opieka księży pedofilów (i to nie jakiś oszołomiony ale dzisiejszy papież), ten sam , który jest odpowiedzialny za śmierć milionów mieszkańców Afryki zakazując używania prezerwatyw , ten sam który uważa homoseksualistów za ludzi chorych żyjących w grzechu , których należy leczyć(sic!)?

To tylko kilka najnowszych dobrych uczynków tego kościoła , pomijam , ze na przestrzeni wieków kościół katolicki zawsze był ostoją tolerancji , postępu , wolności słowa i motorem przemian społecznych.

@Wilk
Ja jestem ateista i świadomie zwalczam (o ile mogę) każdą zorganizowaną religie , ale światopogląd pojedynczych ludzi szanuje choć się z nim nie zgadzam.
Życzę Ci krytycznego podejścia do swojej wiary i zrozumienia ze można żyć szczęśliwie i porządnie bez "imaginary friend" , no ale wybór jest Twój , Twoje życie.

Wilk:

--- Cytat: Star P'ergish w Maj 23, 2011, 14:38:45 ---@Wilk
Ja jestem ateista i świadomie zwalczam (o ile mogę) każdą zorganizowaną religie , ale światopogląd pojedynczych ludzi szanuje choć się z nim nie zgadzam.
Życzę Ci krytycznego podejścia do swojej wiary i zrozumienia ze można żyć szczęśliwie i porządnie bez "imaginary friend" , no ale wybór jest Twój , Twoje życie.

--- Koniec cytatu ---

Jakby to powiedzieć - ja jestem ateistą z urodzenia, takim na 101% : )

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: Star P'ergish w Maj 23, 2011, 14:38:45 ---
Życzę Ci krytycznego podejścia do swojej wiary i zrozumienia ze można żyć szczęśliwie i porządnie bez "imaginary friend".

--- Koniec cytatu ---

ciekawi mnie, czy np takie filozofie jak Buddyzm czy Taoizm rowniez uwazalbys za "religie", i pod jakim wzgledem szkodliwe sa one dla swoich "wyznawcow". Pozatym dziwi mnie, ze podkreslasz w swoich poprzednich postach ze wolalbys sie nie urodzic i nie istniec, a teraz zaznaczasz, ze mozna zyc szczesliwie ograniczajac sie do materialistycznego, ograniczonego tylko do tego co mozna zobaczyc i dotknac, spojrzenia na swiat. Widze tu pewna sprzecznosc, bo z tego co piszesz i jak sie zachowujesz nie wynika, zebys byl jakos specjalnie wyluzowany i pogodzony z soba  ;)

Khobba:
doleję oliwy: a propos nauczania religijnego w szkołach - czy nie uważacie, że każdy rodzic powinien mieć prawo do zdecydowania, czego uczone jest jego dziecko?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej