Śmietnisko > Off Topic

O poprawności pogladów in game i tolerancji ogólnie

<< < (27/36) > >>

Wilk:
Wierzę w Boga, wierzę w życie pozagrobowe, wierzę, że muszę być dobry (pojęcie ogólne) by dostąpić zbawienia, mam swój kodeks moralny wg którego postępuję, etc.

Chodzi o oderwaną od instytucji wiarę pojedynczego człowieka. Wiarę osobistą, bo większość tego, co zarzuca się ludziom wierzącym wynika z tego jak wiarą się manipuluje i wykorzystuje, a nie z wiary samej w sobie. Względnie wynika z natury ludzkiej.

SokoleOko:
A propos tematu

--- Cytuj ---Biblia musi być, pani dziekan! - oburzył się o. Rydzyk. - Co to za uczelnia?! Uczelnia taka musi mieć: na pewno Biblię, przynajmniej jedną godzinę w tygodniu - i nie jeden semestr. Tak to ja dziękuję! Ja sam będę za likwidacją takiej informatyki. Pierwszy, jako założyciel. Mówię na serio. Biblia to jest pierwsza księga, pierwsza mądrość! Po takiej uczelni nie mogą wyjść ludzie, którzy nie wiedzą co to jest Pismo Święte!
--- Koniec cytatu ---

Więcej... http://wyborcza.pl/1,75478,9648713,O__Rydzyk_o_informatyce_na_uczelni__Bez_Biblii_to.html#ixzz1NAuFEXEq

Ranshe:

--- Cytat: SokoleOko w Maj 23, 2011, 13:41:42 ---A propos tematu

Więcej... http://wyborcza.pl/1,75478,9648713,O__Rydzyk_o_informatyce_na_uczelni__Bez_Biblii_to.html#ixzz1NAuFEXEq

--- Koniec cytatu ---

Ojciec Rydzyk nie zaskakuje, ale ciekawi mnie jedno - jaki typ ludzi świadomie wybiera studia na tej właśnie uczelni, mając do wyboru kilkanaście lepszych.

Doom:
Sokole ja Ciebie proszę nie myl Koscioła Katolickiego z sekciarzami i oszołomami pokroju wyżej cytowanego przypała

SokoleOko:
Katolicyzm nie ma tu nic do rzeczy - ja pokazuję religię vs. naukę.

To co Rydzyk wyprawia w swojej prywatnej szkółce to pikuś w porównaniu ze szkołami wyznaniowymi w Wielkiej Brytanii (z których spora część jest dotowana z podatków!) dla Żydów i Muzułmanów. Tam nauczycielka uczy na jednej lekcji teorii ewolucji (bo do tego zobowiązuje ją program), a potem ta sama osoba mówi, ze Koran ma w tej sprawie inne zdanie i Muzułmanin powinien wierzyć w .... (tu wstaw sobie brednie, które są przez nich uznawane).

Dawkins zrobił kapitalny film dokumentalny o tym, najlepsza jest scena gdy dziewczynka muzułmańska, opowiada to co napisałem powyżej, po czym Dawkins pyta ją - a jak Ty uważasz? Odpowiedź - świat został stworzony przez Boga parę tysięcy lat temu. A kim chcesz być jak dorośniesz? Chirurgiem!

No to ja dziękuję być operowanym przez takiego szamana. 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej