Śmietnisko > Off Topic
O poprawności pogladów in game i tolerancji ogólnie
SokoleOko:
--- Cytat: Kara Mon w Maj 20, 2011, 16:47:00 ---Tak czytam i czytam i do konca nie rozumiem o co w tym wszystkim chodzi. Poki ktos kiedys nie udowodni ze Bog istnieje lub nie to ta dyskusja przypomina spor czy Ziemia stoi na 4 sloniach czy moze niosa ja w powietrzu bociany :D
--- Koniec cytatu ---
Dzień, w którym ludzie się obudzą i odrzucą religię, będzie jednym z najważniejszych w historii. Oczywiście, "dzień" traktujmy w przenośni, a nie literalnie.
XIX - wiek przemysłu
XX - wiek nauki
XXI - wiek człowieka (=końca religii)
Kara Mon:
Sokole ale chodzi ci o religie jako o organizacje spoleczno-polityczna czy sama wiare w jakas istotne wyzsza ?
To pierwsze da sie wyeliminowac do pewnego stopnia, niestety drugiego nie unikniesz bez udowodnienia ze ludzie wierza w cos czego nie ma. religia patrzac realistycznie raczej na jeszcze bardzo bardzo dlugo pozostanie tylko kwestia wiary , chyba ze chcemy cofac sie do sredniowiecza i mowic ze "ziemia jest plaska bo nikt nie widzial ze jest okragla".
Khobba:
--- Cytat: Devious Sphere w Maj 20, 2011, 18:33:31 ---Jak czytalem Samolubny Gen to odnioslem wrazenie ze Dawkins calkiem serio traktuje ta koncepcje, oczywiscie jej przedstawienie w ksiazce sila rzeczy jest pobiezne i skrotowe bo to w koncu to ksiazka o genach a nie o memach... Ale idee podchwycili inni i sa naukowe publikacje na temat memetyki wiec jest to na pewno cos wiecej niz tylko anegdotka z ksiazki o genach :)
--- Koniec cytatu ---
coś więcej niż anegdotka - tak, to świetny przykład ogólnego pojęcia "replikatora". Ale co do naukowych książek o różnych rzeczach, polecam "Modne bzdury" Alana Sokala (chyba tak się tłumaczy ten tytuł, po angielsku bodaj "Fashionable nonsense")
--- Cytat: SokoleOko w Maj 20, 2011, 19:30:25 ---XIX - wiek przemysłu
XX - wiek nauki
XXI - wiek człowieka (=końca religii)
--- Koniec cytatu ---
XXI - wiek człowieka leżącego na kanapie, wpieprzającego chipsy i grającego w bzdurne gry na konsoli (vide "Idiocracy"). Liczyłem na to, że XXI będzie wyglądał jak w powieściach SF Złotej Ery albo przynajmniej jak z Neuromancera - panowanie rozumu nad materią etc. A tu niestety panowanie lenistwa nad czymkolwiek innym (i nie, sam nie jestem tu bez winy). I religia nie ma tu nic do rzeczy. W skrócie: obawiam się, że ogólny spadek religijności w bogatszych społeczeństwach nie wynika ze świadomych wyborów ludzi, a raczej z umysłowego lenistwa.
F-YU:
stek bzdur.
płynięcie z prądem i bycie poprawnym jakoś mi nigdy nie leżało.
HWDP - nabrało innego znaczenia odkąd rozpanoszył się ten rozkład społeczny zwany homosexualizmem,
tylko on nie jest dla nich nawet zwykłą obrazą.
ps:doom to nie jest obraźliwe - z życia wzięte!
fu!
Doom:
--- Cytuj ---ps:doom to nie jest obraźliwe - z życia wzięte!
--- Koniec cytatu ---
Prewencja czy ktoś podszywający sie pode mnie już Cie zdazył zaatakowac o ten demot? ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej