Śmietnisko > Off Topic

Proste Gotowanie

<< < (7/42) > >>

Doom:
"Zapiekanka"

Blaszke taką do której mozna coś wlać posmaruj cienką warstwą masła, wyłóż chlebem, posyp startym serem. W kubku wybeltaj ze sobą ok 100ml (pół szklanki) mleka + jedno srednie jajko do tego ewentualnie pieprz i sół do smaku. Polej chleb w blaszce. Ilość potrzebnej zalewy zależy od blaszki i chleba (grubość kromki, chłonność - zalecam raczej coś podpadajace pod pieczywo białe), chodzi o to żeby cały chleb był nasiąkniety oraz żeby troche płynu bylo że tak mpowiem luzem w blaszce. Całość do piekarnika - około 180 - 200 stopni 15-20 minut.

smacznego

Starakopara:

--- Cytat: Doom w Kwiecień 19, 2011, 19:58:48 ---"Zapiekanka"

Blaszke taką do której mozna coś wlać posmaruj cienką warstwą masła, wyłóż chlebem, posyp startym serem. W kubku wybeltaj ze sobą ok 100ml (pół szklanki) mleka + jedno srednie jajko do tego ewentualnie pieprz i sół do smaku. Polej chleb w blaszce. Ilość potrzebnej zalewy zależy od blaszki i chleba (grubość kromki, chłonność - zalecam raczej coś podpadajace pod pieczywo białe), chodzi o to żeby cały chleb był nasiąkniety oraz żeby troche płynu bylo że tak mpowiem luzem w blaszce. Całość do piekarnika - około 180 - 200 stopni 15-20 minut.

smacznego

--- Koniec cytatu ---

ja bym na wierzch dołożył plasterki pomidora  :)

Doom:
A rób jak chcesz. Nawet polej syropem klonowym jak Ci pasuje :P.
Podałem bazowy przepis (który notabene całkowicie mi odpowiada w smaku), co z nim kto zrobi to juz jego sprawa. Liczy sie żeby bylo jadalne, a jak bedzie smacxzne to tym lepiej ;D

Gregorius:
Jeśli mam po tym urosnąć jak ty Mando, to dawaj resztę swojego menu  >:D

Doom:
Papug sekret jest banalny. Nie piję (prawie), nie tankuję żadnych innych używek typu fajki gras czy cięższe. No i każdego pana co mnie zaczepia a ma dietetyk wypisane na twarz, zakopuję w lesie który mam pół kilometra od domu >:D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej