Śmietnisko > Off Topic
Proste Gotowanie
HammerSnake:
Jak w temacie znacie jakieś smaczne i proste przepisy?
Czy to na słodko czy jakieś obiadowe , z którymi poradzi sobie każdy?
http://img689.imageshack.us/i/browniz.jpg/
ps.dlaczego forum ogranicza wielkość zdjęcia do width=600 height=300 i nic z tym nie można zrobić >:(
ps2. Ostatni składnik nie jest konieczny bez niego też są świetne :P.
Doom:
Ponieważ jest to forum dyskusyjne nie fotoblog czy inna galeria zdjęcie nie powinny powodować pojawiania sie poziomego scrola, stąd blokada. zawsze można zdjecie zalinkować zewnętrznie i niech w nowej karcie ładuje sie tak duze jak chcessz
Raina Nives:
Zdjęcia i przepis zerżnięte stąd: http://www.dizzy-dee.com/dizzy-dee/chocolate-cake-in-5-minutes. Swoją drogą robiłem wielokrotnie, dobre i polecam :)
Xarthias:
Ja mam przepis na smaczną i zdrową pomidorową. Bez użycia ohydnych koncentratów.
Bierzemy mniej więcej pół litra wody, kostkę rosołową (najlepiej warzywną) i gotujemy. Do smaku dodajemy pieprzu i słodkiej lub ostrej papryki (w proszku ;) ). Ja wolę mniej ostrą zupę, więc używam słodkiej papryki i dodaję mniej więcej łyżeczkę od herbaty. Dla hardkorów można użyć ostrej albo nawet chilli.
W międzyczasie, zanim nam się zagotuje bulion, bierzemy pomidory bez skórki - najlepiej użyć takich z puszki, bo szybciej i prościej. Powinna wystarczeć jedna puszka (400g) lub 2-3 normalne pomidory. Wrzucamy je do jakiegoś pojemnika i miksujemy na papkę.
Jak bulion zacznie bulgotać wlewamy do niego pomidory i całość gotujemy od czasu do czasu mieszając. Po zagotowaniu (i zdjęciu garka z ognia) dodajemy trochę suszonej bazylii (do smaku).
Jeśli w międzyczasie gotowaliśmy makaron lub ryż, to w 20 minut mamy obiad dla dwojga :)
Przy większych apetytach możemy spokojnie podwoić dawkę (litr wody, 2 kostki, 2 puszki pomidorów).
Smaczne, szybkie i zdrowe.
Drugi przepis to tortille.
Potrzebujemy mięso mielone, wrzucamy na patelnię i smażymy. Jak już się podsmaży, dodajemy puszkę czerwonej fasoli w zalewie cayenne. Na drugiej patelni podgrzewamy tortilki (zwilżone wodą) i nadziewamy je naszym mięchem z fasolą.
Szybkie i sycące :)
Egnos:
Zdrowa kostka rosołowa xD
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej