Śmietnisko > Off Topic

Proste Gotowanie

<< < (6/42) > >>

sneer:
czasem można ale .... czasem trzeba chwilke posiedziec
wkleiłbym fotkę ale jakos nie mogę skumac jak tu sie wewnętrzenie wkleja obrazki ....

ManganMan:
Użyj IMG, lub opcji w tworzeniu posta.

HammerSnake:
[img ]http://tutaj dajesz link do obrazka[/img ]


Odstępy w nawiasach jeszcze zlikwiduj.

sneer:
link zewnętrzny?
w sensie do obrazka powieszonego gdzieś w sieci ?

HammerSnake:

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Kwiecień 18, 2011, 09:16:40 ---Ryba w sosie koperkowym

...............
Rybe polewamy sosem PRZED SAMYM PODANIEM, juz na talezu, bo inaczej nasiaknie, a chodzi wlasnie o kontrast aksamitu sosu z chrupkoscia ryby. Swietnie pasuje do gotowanego brokula, albo jezeli ktos lubi weglowodany do ziemniaczanych talarkow. Danie bardzo szybkie i smaczne.

--- Koniec cytatu ---

No więc korzystając z okazji ,że dzisiaj nie było 3 ,a dwóch domowników wliczając mnie udało mi się skosztować tej rybki . Według tego przepisu , no może nie do końca bo zasiedziałem się na centrali i rybka dusiła się na patelni dobre 15min ekstra  :P. Całość mnie wyniosła na 2 osoby 14 zł . Z czego 10 poszło na dorsza (który chodzi po 24zł/kg). Zresztą wszystkie smaczne rybki nie licząc pangi i czegoś tam jeszcze chodzą po tyle samo w okolicznym rybnym ,ale tam cała patelnia była pokryta rybką. W każdym razie sosik wyszedł świetny, rybka również i była chrupiąca na zewnątrz. Do tego zrobiłem talarki ziemniaczane. Na całość z zakupami znowu mi zleciała godzina + 20min- przez te talarki i centrale. ;D  Także polecam.

ps. Sosu wyszło akurat na dwie osoby- patelnie ryby więc jak dla większej liczby gotujecie to większe proporcje.

Jutro chyba czas na pizze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej