Śmietnisko > Off Topic

Proste Gotowanie

<< < (30/42) > >>

HammerSnake:
Ktoś wie gdzie można kupić w miarę rozsądnej cenie bakłażana? Albo kiedy i czy będzie na nie sezon?
W zieleniakach usłyszałem, że mi nie sprowadzą, bo by musieli wziąć całą skrzynie i co oni z nią zrobią...

Niby można kupić w chacie polskiej i Piotrze i Pawle za bagatela 16zł za kg!. Jedna sztuka waży 0,3 kg+, a ceny w hurcie po 4-6 zł/kg.

CATfrcomCheshire:
na bazarze pod Hala Mirowska

Gregorius:
Zauważ, że nie wszędzie jest Hala Mirowska :P

W hipermarketach można trafić bakłażanki - pytanie jak daleko masz do siakiś takich auchanów i innych realnych.

Starakopara:

--- Cytat: HammerSnake w Wrzesień 18, 2011, 17:02:50 ---Ktoś wie gdzie można kupić w miarę rozsądnej cenie bakłażana? Albo kiedy i czy będzie na nie sezon?
W zieleniakach usłyszałem, że mi nie sprowadzą, bo by musieli wziąć całą skrzynie i co oni z nią zrobią...

Niby można kupić w chacie polskiej i Piotrze i Pawle za bagatela 16zł za kg!. Jedna sztuka waży 0,3 kg+, a ceny w hurcie po 4-6 zł/kg.

--- Koniec cytatu ---
a propos bakłanych żanów to przepis na leczo ( patrz wyżej ) można zmodyfikować zastępując cukinię bakłanym żanem, a dla wegetarian można " wyciąć " z przepisu chorizo i voila, wegetariańskie leczo z bakłanym żanem  :)

HammerSnake:
Przy takiej cenie to go szkoda na leczo  :P.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej