Śmietnisko > Off Topic

Proste Gotowanie

<< < (28/42) > >>

HammerSnake:
dawać przepisy.
Sam upichciłem znowu rybę w sosie koperkowym miałem najazd rybo-żerców z Warszawy. W lidlu Mintaj chodzi po 7 zł za 0,45 kg (paczka jako taka ma 0,5kg) - z Alaski niby ( tak jest napisane na opakowaniu).

laphiel:
to jak rybe to rybe. Nie wiem jak w PL, ale w ldiku sa bardzo fajne lososie, calkiem tanio

bierzemy duze naczynie zaroodporne, obiramy i trzemy 3-4 kg marchewek. wykladami pol marchek na naczynie, wkldamy lososia ( zamrozonego jezcze ) przyprwiamy lososia ( ja daje rozmary, kminek, majeranek i imbir glownie)  zasypujemy marchwewkami ( porzadnie) i do piekarnika na godzine

PS. im wiecej marchewek tym lepiej, mozna dodac selera troche.

HammerSnake:
Zamiast łososia może być inna ryba? bo w Polsce to 250g za 16-18zł. jak nie więcej. Coś mi się wydaje, że nie bardzo.

A ja właśnie sobie wyłowiłem kocie kolby kukurydzy. Już się nie mogę doczekać, aż je wtranżolę, ale muszą jeszcze ostygnąć.  :P

W zasadzie nigdzie nie były do kupienia poza marketami, a tam chodziły po 4zł +, ale w zieleniaku nie było problemu, żeby mi przywieźli z giełdy i po 2,9zł sztuka mnie wypadło. Ładnie je spryskują, pachniały chemią na cały dom, ale wyjęciu z gara zapach jak z puszki.

A ten sosik to nie lepiej ser do mikro wsadzić na 1-2 min i potem z mlekiem rozpuścić, wymieszać i jeszcze raz do mikro, żeby zgęstniał?  Ja tak sos serowy do nachosów robię. 8)

laphiel:
mozna karpia, tez bardzo dobrze tak smakuje.

HammerSnake:
Zrobiłem pizze z pierwszej strony i ten polecany sosik hehe. Wyszło super. Jak dla mnie to smakowała tak samo jak w lokalnej pizzerii. Sajgon w kuchni nieziemski.

Nie znacie może jakiś przepisów na sosiki do nakładania na gotową już pizze?

Takie czasy, że wszystkie pizzerie dają sosy do pizzy, ludzie się przyzwyczaili i mi tu ludzie narzekali, a mamy niebawem piec kolejną partie. 8)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej