Śmietnisko > Off Topic

Proste Gotowanie

<< < (26/42) > >>

Xarthias:
@Kharim, skoro i tak całość doprawiasz, to po co się truć. Zamiast tych sosów z glutaminianem lepiej zmiksować kilka pomidorów, skroić cebulę i dać więcej bazylii. Będzie taniej, smacznie i zdrowiej ;)

Kharim:
Nigdy nie probowalem, a tym sposobem jest szybciej i wychodzi naprawde smaczne. Nigdy nie sprawdzalem zawartosci tych sloikow, ale nie sa chyba znowu tak chemiczne

CATfrcomCheshire:
gotowe dania sa bardzo chemiczne. Lepiej jest kupic pulpe pomidorowa dobrej firmy, bazylia w doniczce, oregano, wychodzi podobnie cenowo a bez porownania smaczniej i zdrowiej

Kharim:
Wlasnie przestudiowalem sklad sloika sosu Lowicz i jedyna realna chemia to kwas cytrynowy i guma guar. Zero glutaminianu. Zreszta gdyby na sile lilwidowac taka chemie z menu to musialbym porzucic moj ulubiony sos sojowy-naturalnie bogaty w glutaminian sodu.

Xarthias:
Ale tam jest wyszczególniona tylko chemia dodawana bezpośrednio. Tego co jest w półproduktach pisać nie piszą :)
Pracowałem kiedyś w jednej firmie produkującej takie półprodukty to się napatrzyłem :)
Enyłej, zawsze lepiej smakuje taki sosik jak go sami zrobimy doprawiając go po swojemu.

Sent from Tapatalk for Android.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej