Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

[BA-AR]BALTIC AREA/[X.I.X]-dyskusja

<< < (4/12) > >>

Minna Hinata:

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marzec 27, 2011, 11:07:19 ---- ally pozycza starszym czlonkom sc/tytki ktore mozna pozniej po preferencyjnych cenach wykupic - w c0ven bpc na Nyksa korp dostaje za darmo, jezeli ma minsy zeby go sobie zbudowac, a polowa tytanow jest aliansowa, wiec wszystkie korpy maja do nich dostep - to chyba to samo
--- Koniec cytatu ---

Mylisz pojecia Panie. Wy musicie sobie zbudowac zeby miec, w Legionie lecisz na posa, wsiadasz, fitujesz i masz. To duza roznica. Podobnie z tytanami. Jestes zaufany, masz odpowiednie skile, lecisz na posa, wsiadasz, fitujesz, masz. Pozniej jak sie podoba to odkupujesz. Nie myl ally tytanow do ktorych dostep maja dyrektorzy odpowiednich korporacji do mozliwosci posiadania wlasnego prywatnego tytana juz zbudowanego z mozliwoscia pozniejszego odkupienia go.

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marzec 27, 2011, 11:07:19 ---- jest pelen reimbusment shipow (nie wiem czy dotyczy t3 i marudow) ale z pewnoscia wszystkiego mniejszego - u nas jest aliansowy reimbursment dykt i logistykow, a carriery i dready sa aliansowe i wydawane sa pilotom przed akcja, do tego dochodzi szeroki wachlarz korpowych reimbursow, darmowe statki dla fc, dla najaktywniejszych, darmowe sfitowane cepy dla najmlodszych itd.
--- Koniec cytatu ---

C0ven:
- dykty
- logi
- carriery i dredy aliansowe (wydawane przed akcja dodam)
- darmowe statki dla fc - wymien moze jakiej klasy bo FC =/= FC, jedni lataja cepami, drodzy commandami, jeszcze inni tech 3

Legion:
- Pelny (czyli 100% ceny jita) reimb shipow tech 1 i tech 2 (chyba z wylaczeniem maruderow i black opsow) straconych w "nie-glupi" sposob czyli w trakcie ally cta / roama z ally
- Pelny (czyli 100% ceny jita) reimb capitali i supercapitali straconych w trakcie akcji (z tego co slyszalem jak jest ubezpieczony dred i masz ladne kill ration podczas solo gank napadow, jest mozliwosc reimb na zasadzie doplacenia do pelnego ubezpieczenia ale moge sie mylic).

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marzec 27, 2011, 11:07:19 ---Zauwaz, ze nie mamy Technet moonow jak na polnocy, ani alloyowego eldorado z minsami, a nie ma duzych roznic.

--- Koniec cytatu ---

Powyzej wymienione ale Legion przewaza nad C0venem pod wzgledem dbania o korporacje i membersow. Co do podarunku od AAA nie mam zdania, dziwne to to...

CATfrcomCheshire:
Nie twierdze, ze c0ven ma lepszy reimburs program niz Legion, ale jest zblizony, po prostu wiecej zalatwiamy wewnatrz korpow a mniej aliansowo. Rezultat jest ten sam, wszyscy maja czym latac i nikt sie nie boi wtopy. Zreszta ciezko porownywac te alianse, zwlaszcza na poziomie supercapitalowym Legion ma znacznie lepsze warunki, mimo to jak widac nie jest tak, ze inne alianse zostaja jakos szczegolnie w tyle, nawet na biednym oszolomiastym  Poludniu.

Nitefish:
@Minna Hinata - reimbursy i takie tam są ok ale do pewnej granicy. Jak ktoś jest pipa to do końca życia będzie wyciągał łapki po coś darmowego zamiast samemu na to zapracować. Nauka płynie także stąd, że możesz coś stracić inaczej lepiej pograć na sisi gdzie wszystko jest praktycznie darmowe, czyż nie?

BTW - co to znaczy, że imię w profilu masz "nie do publicznej informacji", jesteś jakimś trollem, szpionem, ...? Kultura wymaga, aby się przedstawić.

@DjCiNo - chciałbym Cię zapytać gdzie roamujecie jeśli to nie tajemnica.

Goomich:
[mod]Masz rację Nite, regulamin KSODa wymaga podania tych danych w profilu i zgody zarządu na postowanie jeśli jest się korpie NPC.[/mod]

Lt Rook:
Byłem w Legionie i mogę potwierdzić słowa Cina, reimbursement był tam pełny dla wszystkich statków T2/BS+fity, straconych na roamach prowadzonych przez wyznaczonych FC i na CTA, oczywiście nie wdupionych w kretyński sposób :D
Kalkulacja była tak zgrabna że gracz nawet ubezpieczając BSa nic na tym nie tracił ani nie zyskiwał.
Dodatkowo kto miał skille, weryfikowane przez szefów, dostawał Dreda/Lotnisko z kompletem fitu/drutów/boosterów. I to nie było na zasadzie rozdawania przed CTA z dyrektorskiego, tylko na wieczyste użytkowanie.
Odnoście SC to trzeba by innych pytać, mi nie było dane doczekać operacyjnego Nyxa tam ;)

IMO bardzo zdrowe i mądre podejście które skutkowało wysoką partycypacją graczy w XIX i odczuciem bycia potrzebnym sojuszowi jako JA - człowiek, a nie moje statki i iski.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej