Śmietnisko > Off Topic

Polska Wieś

<< < (11/14) > >>

[VIDE] Herezja:

--- Cytat: Pol Kent w Kwiecień 01, 2011, 10:43:29 ---O tak, tak....tramwaje powinny mieć z przodu przyspawane tarany jak rzymskie triremy i mieć ustawowe prawo taranowania takich idiotów na skrzyżowaniach.  >:D >:D Po góra tygodniu byłby święty spokój i żadnych samochodów stojących w poprzek torów/na środku skrzyżowania tamujących ruch we wszystkich kierunkach.

--- Koniec cytatu ---

Zgadzam się z przedmówca.

Ale może być i taka wersja ...

--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 01, 2011, 10:47:30 ---Śmiejemy się z Rumunii, a tam na skrzyżowaniach wymalowane są żółte koperty - kto na czerwonym zostanie na kopercie dostaje mandat. System działa dość efektywnie, bo wspomaga go monitoring z funkcją identyfikacji numerów rejestracyjnych.

--- Koniec cytatu ---

+ oczywiście Mona X trafił jak zwykle w dziesiątkę ];)

Pol Kent:

--- Cytat: Herezja w Kwiecień 01, 2011, 12:38:50 ---Zgadzam się z przedmówca.

Ale może być i taka wersja ...

+ oczywiście Mona X trafił jak zwykle w dziesiątkę ];)

--- Koniec cytatu ---

E tam. mój sposób jest zdecydowanie efektywniejszy. Staranowany koleś = jeden koleś mniej. A z mandatami to tak jak teraz, ściągalność by była na poziomie 50% z tego 50% byłoby ściąganych po pół roku od zdarzenia, następnych 50% by się odwołało, że to nei oni jechali, itd, itp..  :P

[VIDE] Herezja:
Pol jak by stawka zaczynała się od 2 tysięcy w górę to nawet taki współczynnik jak podałeś byłby zadowalający bo i budżet miast by się podniósł a i 2 razy by się taki człowiek zastanowił czy robić koleiny raz ten manewr + każdy kolejny przypadek by doliczał się do puli i w ciągu np kilku miechów więcej by wyniósł niż wartość samochodu, w którym dany czubek by siedział i robił wykroczenia.
Pamiętaj ze taran to ok zapewne wrażenie by i zrobił ale gdzieś te wraki by musiały być odholowane, pilnowane itd + na ulicy byś miał porzucone samochody i też byś musiał udowodnić, że to ta osoba ma go odholować sobie. I nie zapominaj o niebezpieczeństwie dla innych ludzi poruszających się po drodze, których by taki wrak też uderzył.

Ranshe:
Przychodzi człowiek w piątek i proponuje organizowanie legalnego Carmageddonu, to od razu znajdą się jacyś pesymiści... ;]

Nitefish:
Sokół - ty za to dajesz z lekka do zrozumienia, że każdy przyjezdny to cham i prostak bo nie jest rodowitym warszawiakiem. Po wojnie gdyby nie przyjezdni to nie było by dziś Warszawy.
Obserwując kierowców nie rozgraniczam na prawdziwych warszawiaków i tych udawanych. Sam mam rejestracje ze swojego rodzinnego miasta i nie czuję się przez to gorszy. Mało tego, wszystkie moje dotychczasowe złe doświadczenia drogowe miały coś wspólnego z warszawskimi rejestracjami.

W Warszawie jeździ się szybko i dziko bo mamy "wielkie miasto", które od nas tego wymaga. G...no prawda, ludzie szaleją jak pokręceni tylko po to, żeby być przed tobą 3 metry na światłach.  Przy całej trasie jadąc niebezpiecznie i chamsko zaoszczędzą parę minut a spowodują mnóstwo sytuacji zagrożenia. W żadnym innym mieście nie spotkałem takiej jatki na drogach jak tu.

Co do zarobków to moim zdaniem może to dotyczyć osób dojeżdżających z małych miejscowości podwarszawskich. Ja mając mieszkanie w Warszawie (kupione kredyt rzecz jasna) nie mogę pracować zety bo mnie na to po prostu nie stać. To zapewne tak samo działa w przypadku innych ludzi.

Jeśli ktoś zrobi to samo co ja tylko za połowę ceny to jest niestety bardziej konkurencyjny. Może je tylko fasole z ziemniakami, może mieszka w szopce, nie wiem, ale na pewno z jakiś powodów może pracować za połowę mojej stawki. W sklepach też mamy większość rzeczy z Chin. Życie.

Dla kontrastu powiem, że właśnie nadchodzi lato, a to jest wręcz zajebisty okres jak się mieszka w Wawce (porównując do innych dużych miast).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej