Śmietnisko > Off Topic

Polska Wieś

<< < (10/14) > >>

SokoleOko:
@Khobba -> Navarrę do niedawna kupowało się bez VAT i można było odliczyć VAT od tankowanego do niej paliwa.

Asag:
SokoleOko twoje posty sprowadzają się do jednego stwierdzenia, "Co złego to nie My (Warszawiacy)". To przyjezdni robią korki, przyjezdni utrudniają wszystkim wokół życie,  przyjezdni powodują wypadki, przyjezdni dorwali się do kasy i psują nam wspaniałym Warszawiakom opinię. Pewnie jakby w centrum Warszawy nagle wystąpiło trzęsienie ziemi to również przez przyjezdnych.

Pol Kent:

--- Cytat: HammerSnake w Kwiecień 01, 2011, 10:28:42 ---(...) jedyne do czego mogę się przyczepić to notoryczne wpierdalanie się kierowców na krzyżówki itp mimo ,że widać jak na dłoni że nie ma szans aby przejechali ,a blokują idioci cały ruch .

--- Koniec cytatu ---

O tak, tak....tramwaje powinny mieć z przodu przyspawane tarany jak rzymskie triremy i mieć ustawowe prawo taranowania takich idiotów na skrzyżowaniach.  >:D >:D Po góra tygodniu byłby święty spokój i żadnych samochodów stojących w poprzek torów/na środku skrzyżowania tamujących ruch we wszystkich kierunkach.

SokoleOko:

--- Cytat: Asag w Kwiecień 01, 2011, 10:35:01 ---SokoleOko twoje posty sprowadzają się do jednego stwierdzenia, "Co złego to nie My (Warszawiacy)". To przyjezdni robią korki, przyjezdni utrudniają wszystkim wokół życie,  przyjezdni powodują wypadki, przyjezdni dorwali się do kasy i psują nam wspaniałym Warszawiakom opinię. Pewnie jakby w centrum Warszawy nagle wystąpiło trzęsienie ziemi to również przez przyjezdnych.

--- Koniec cytatu ---

Być może bierze się to z sytuacji, w której czytasz (na różych forach) posty ludzi, którzy przyjechali tu do roboty, ale psioczą na miasto, które ich karmi w takim stylu, że masz ochotę odpisać "jak ci się tu nie podoba, to wypier... pasać swoje krowy".

Być może bierze się to z sytuacji, w której w firmach ważniejsze jest kto skąd jest niż co potrafi. Lokalne "układziki" są po prostu nie do zniesienia.

Być może bierze się to z sytuacji, w której w czasie rekrutacji na pytanie "dlaczego powinniśmy Pana/Panią zatrudnić?" Warszawiak odpowiada "Bo umiem to i to", a przyjezdny "Bo będę pracował za połowę stawki". A potem jak przyjdą święta, to trzeba za nich zasuwać, bo "oni jadą do rodziny"....

Być może bierze się to z sytuacji, gdy zwykłe wstanie od biurka 1 sierpnia o 17.00, spotyka się z głupimi komentarzami baranów, którzy najwyraźniej grali w kółko i krzyżyk na lekcjach historii. 

Wymieniać dalej?

Oczywiście, mam sporo "przyjednych" znajomych. W żartach oni nazywają mnie krawiaciarzem, ja ich wieśniakami. Mają zdrowy stosunek do miejsca w którym mieszkają, zapuszczają tu korzenie. Nie brakuje takich ludzi i bardzo dobrze.

Podpisano: Warszawiak z urodzenia, rodzina mieszka w Warszawie od końcówki XVIII wieku. [

--- Cytat: Pol Kent w Kwiecień 01, 2011, 10:43:29 ---O tak, tak....tramwaje powinny mieć z przodu przyspawane tarany jak rzymskie triremy i mieć ustawowe prawo taranowania takich idiotów na skrzyżowaniach.  >:D >:D Po góra tygodniu byłby święty spokój i żadnych samochodów stojących w poprzek torów/na środku skrzyżowania tamujących ruch we wszystkich kierunkach.

--- Koniec cytatu ---

Śmiejemy się z Rumunii, a tam na skrzyżowaniach wymalowane są żółte koperty - kto na czerwonym zostanie na kopercie dostaje mandat. System działa dość efektywnie, bo wspomaga go monitoring z funkcją identyfikacji numerów rejestracyjnych.

Goomich:
Chciałem tylko powiedzieć, że temat bardzo dobrze pasuje do treści wątka.  8)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej