Śmietnisko > Off Topic
Polska Wieś
Khobba:
--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 01, 2011, 09:10:49 ---(może dlatego, że co trzeci ma nos w GPS!)
--- Koniec cytatu ---
No właśnie. Kompletnie tego nie rozumiem, to jakiś element lansu, jak się ekranik pod szybą świeci? Korzystam z GPSu w komórce gdzieś od 4-5 lat, ale nie przyszło mi do głowy, żeby do roboty jeździć z nawigacją...
SokoleOko:
Dla mnie w miarę oczywiste - tak jeżdżą osoby przyjezdne, które nie znają miasta. Sam znam takich, którzy mieszkają w Warszawie po dobrych parę lat i kojarzą tylko gdzie jest a) "dom", b) "praca", c) którędy wyjechać w W-wy "do mamusi", d) "supermarket".
Nitefish:
--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 01, 2011, 09:10:49 ---W Warszawie jest gęsty ruchu i ludzie jeżdżą nieprzewidywalnie (może dlatego, że co trzeci ma nos w GPS!), ale nie przekłada się to na statystyki wypadków.
--- Koniec cytatu ---
To nie jest problem tego, że ktoś ma GPS bo np nie zna miasta. Problemem jest totalny brak kultury na drodze bo Warszawę cechuje to, że im kto ma lepszy samochód tym większym paniskiem się czuje (w większości przypadków). Ja też jak jadę w miejsce którego nie znam używam GPS, bo przecież nie będę się co chwila zatrzymywał pytając o drogę albo siedząc w papierowej mapie. Nie wiem co w tym dziwnego.
GPS lans? A dojeżdżanie pimp terenówką do pracy, której nie ma jak zaparkować na osiedlu bo zajmuje 1.5 razy tyle miejsca co zwykły wóz to nie lans?
2 dni temu o mało jakaś business woman mnie nie rozjechała na pasach, bo przecież jak jest zielone to można wyminąć pieszego bezpośrednio na przejściu dając więcej gazu. To wcale nie jest odosobniona sytuacja. Nawet suce nie przeszło przez myśl, że następnym razem te kilka centymetrów może się pomylić i wjechać w człowieka.
Niestety z Warszawie ludzie którzy się dorwali do kasy myślą, że są panami tego świata a słoma im z butów wystaje. To żałosne.
SokoleOko:
--- Cytat: Nitefish w Kwiecień 01, 2011, 09:50:04 ---Niestety z Warszawie ludzie którzy się dorwali do kasy myślą, że są panami tego świata a słoma im z butów wystaje. To żałosne.
--- Koniec cytatu ---
Tylko, że 75% z nich to ludzie nie z Warszawy, którzy Warszawiakom psują opinię.
Pol Kent:
--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 01, 2011, 09:53:17 ---Tylko, że 75% z nich to ludzie nie z Warszawy, którzy Warszawiakom psują opinię.
--- Koniec cytatu ---
Ciekawe skąd masz te dane o procentach ? Z GUSu czy z d**y ?
A może chodzi Ci o to że ci "nie z Warszawy" co się "dorwali do kasy" psują opinię rodowitym warszawiakom - wystawiając im opinię leni i cwaniaczków z Pragi, którzy nie potrafią albo nie chce im się "dorwać się do kasy" - czytaj popracować trochę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej