Śmietnisko > Off Topic
jaka sieć gsm?
[VIDE] Herezja:
Jak popatrzeć po cenach to orange jest obecnie jednym z najdroższych dostawców usług GSM do tego ofertę mają bardzo ubogą i prawie 0 zainteresowanie abonentami. Kiedyś mieli chyba największy udział w rynku GSM w Polsce ale na szczęście się to zmienia, w szczególności od momentu kiedy można przenosić numer między sieciami (ja mając numer z orange przeszedłem do play i wygląda w teorii, że nadal jestem użytkownikiem orange ];) ).
CMHQ_Widget:
--- Cytat: Herezja w Marzec 08, 2011, 16:18:17 ---Jak popatrzeć po cenach to orange jest obecnie jednym z najdroższych dostawców usług GSM do tego ofertę mają bardzo ubogą i prawie 0 zainteresowanie abonentami. Kiedyś mieli chyba największy udział w rynku GSM w Polsce ale na szczęście się to zmienia, w szczególności od momentu kiedy można przenosić numer między sieciami (ja mając numer z orange przeszedłem do play i wygląda w teorii, że nadal jestem użytkownikiem orange ];) ).
--- Koniec cytatu ---
Orange to dno, IDEA była najlepszą siecią, od czasu jak żabojady przejęły tą sieć to jest dojenie kasy wszędzie i na wszystkim, a promocje są śmieszne. Mój ojciec kiedyś w IDEA załatwił sobie świetny abonament pod siebie to dzwonią ciągle do ojca z "lepszymi" pakietami, które nie są nawet w połowie tak dobre jak ten stary. Przy Orange trzyma mnie tylko przyzwyczajenie. Do PLAYa jakoś nie mam zaufania, zwłaszcza do ich internetu :D.
HammerSnake:
--- Cytat: Dark Flonoe w Marzec 08, 2011, 11:36:55 ---w erze.
Ale teraz sie rozgladam bo mi w telefonie bateria przestala trzymac (<24h) i sklaniam sie ku ofercie orange ze wzgledu na to ze jako jedyni maja iphone 3GS (iphone 4 jest za drogi jeszcze) w ludzkiej cenie i nie kaza podpisywac umowy przy kurierze (jakby kto nei wiedzial to nie ma mozliwosci przeczytania umowy przy kurierze).
--- Koniec cytatu ---
yy jak to nie ma? Ja tam paczki zawsze przy kurierze otwieram . Chociaż jak podpisywałem umowę bankową przez kuriera na kartę płatniczą to chyba sam mi wyciągnął ostatnią kartkę z polami do podpisu czy coś w ten deseń trochę już nie pamiętam bo miałem wtedy 13 lat i nie zwracałem na takie rzeczy uwagi tylko się cieszyłem ,że kurier do mnie przyszedł i mogę kupować przez neta hehe ,ale nie rozumiem nie możesz w salonie podpisać umowy ? ;d
Ja tam obecnie wychodzę z założenia ,że nie ma czegoś takiego jak kiepska sieć komórkowa w naszym kraju raczej przy wyborze trzeba się sugerować :
a)zasięg - to można sprawdzić kupując po prepaidzie za 5 zł każdej sieci (w miejscach gdzie często bywamy.)
b)w jakiej sieci są ludzie do których często dzwonimy/wysyłamy eski i inne wiadomości i ile będziemy do przodu jeżeli będziemy z nimi w sieci.
c)ceną połączeń etc
Byłem we wszystkich sieciach i z żadną nie miałem złych wspomnień i wszędzie zahaczyłem o abonament i kartę . No ale obecnie play na kartę.
--- Cytuj ---Do PLAYa jakoś nie mam zaufania, zwłaszcza do ich internetu .
--- Koniec cytatu ---
Swoją drogą jak można nie mieć zaufania do sieci komórkowej ? hehe :D Przecież to są firmy ,które mnożą pieniądze sprzedają złotówkę za 10 . Jak coś takiego może upaść?
Zdaje się ,że wszędzie można wziąć ten ich internet na testy na parę dni jak pewnie u konkurencji. Sam bawiłem się blueconnectem i playem i za wielkiej różnicy między nimi nie widziałem.Pod warunkiem ,że masz zasięg.
sc0rp:
--- Cytat: HammerSnake w Marzec 09, 2011, 00:07:55 ---yy jak to nie ma? Ja tam paczki zawsze przy kurierze otwieram . Chociaż jak podpisywałem umowę bankową przez kuriera na kartę płatniczą to chyba sam mi wyciągnął ostatnią kartkę z polami do podpisu czy coś w ten deseń trochę już nie pamiętam bo miałem wtedy 13 lat i nie zwracałem na takie rzeczy uwagi tylko się cieszyłem ,że kurier do mnie przyszedł i mogę kupować przez neta hehe ,ale nie rozumiem nie możesz w salonie podpisać umowy ? ;d
--- Koniec cytatu ---
To sprobuj przeczytac przy kurierze 10+ stron zapisanych drobnym maczkiem ;) to zrozumiesz czemu nie ma opcji. Poprostu zabierze paczke, umowy i pojedzie sobie (sprawdzone z autopsji).
Anyway pan na infgolinii troche nagiol rzeczywistosc bo dostalem tel bez problemu w salonie, cfaniak pewnie ma prowizje od podpisania umowy ;)
Doom:
Na takiego kuriera spokojnie można skarzyć. Podpisanie umowy to specyficzne zlecenie na tyle ze firma która takie zlecenia robi powinna to przewidywać w rozpisce kursów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej